Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Αγρότες από 68 μπλόκα κατεβαίνουν στην Αθήνα. Για δύο μέρες το Σύνταγμα θα γεμίσει τρακτέρ

Η κόντρα κυβέρνησης αγροτών για το ασφαλιστικό αναμένεται να έχει και άλλα επεισόδια, αφού καμία πλευρά δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω.
Από τη μία πλευρά ο πρωθυπουργός καλεί σε διάλογο τους αγρότες και από την άλλη κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως στην Αθήνα δεν θα μπει κανένα τρακτέρ.
Στους ίδιους τόνους όμως απαντούν και οι αγρότες, αφού λένε ναι στην κυβέρνηση για διάλογο, αρκεί να είναι από μηδενική βάση και ταυτόχρονα ετοιμάζουν απόβαση στη Αθήνα με πρόθεση να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα για τουλάχιστον 48 ώρες.



Κανένα τρακτέρ στην Αθήνα, όχι διάλογος από το μηδέν, λέει η κυβέρνηση
 
Από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως «κανένα τρακτέρ δεν θα μπει στην Αθήνα, ενώ ξεκαθαρίζουν πως «δεν υπάρχει διάλογος από μηδενική βάση». Προς επίρρωσιν των όσων είπε νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «η κυβέρνηση μπορεί να μιλήσει με τους αγρότες, αλλά μόνο στο τραπέζι του διαλόγου, όπως οι ίδιοι ζήτησαν από την αρχή».

Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου, όπως έκανε και ο πρωθυπουργός, αφήνει αιχμές και για τη στάση των μέσων ενημέρωσης και υποστηρίζει πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος μέσω τηλεοράσεων και τελεσιγράφων.
Τέλος, σε ακόμα μία προσπάθεια να πείσει τους αγρότες να εγκαταλείψουν τα μπλόκα η κυβέρνηση αναφέρει πως για πρώτη φορά τούς δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουν με τον πρωθυπουργό και τονίζει πως όσα έχουν ακουστεί για το Ασφαλιστικό είναι μια πρόταση, δεν είναι σχέδιο, ούτε νομοσχέδιο.

Μαξίμου: Εχουν φτάσει αιτήματα από μπλόκα για συνάντηση
 
Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για διαφοροποίηση της στάσης των αγροτών. Οπως έλεγαν από το Μαξίμου, ήδη εκεί έχουν φτάσει αιτήματα από συγκεκριμένα μπλόκα, για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Οπως σημείωναν όμως, είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο πριν από την Παρασκευή.


Σκληρή γραμμή και από τους αγρότες
 
Νωρίτερα οι αγρότες είχαν διατυπώσει σκληρή γραμμή, απαντώντας στην έκκληση του πρωθυπουργού -από το υπουργικό συμβούλιο- για διάλογο, και ζήτησαν να αποσυρθεί το ασφαλιστικό.

Ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας ανέλαβε να απαντήσει στην πρόσκληση Τσίπρα για διάλογο: «Αν τα πάρει πίσω, συζητάμε. Συμπάθεια δεν χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας και ο Αλέξανδρος Κολιαβασίλης από το μπλόκο του Κορωπίου, κάλεσαν όλον τον αγροτικό κόσμο αλλά και τους άλλους κλάδους που πλήττονται να βουλιάξουν το Σύνταγμα ώστε η κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Τουλάχιστον ένα διήμερο θα μείνουν στο Σύνταγμα οι αγρότες 
 
Για ένα διήμερο τουλάχιστον θα παραμείνουν οι αγρότες στο Σύνταγμα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, Βαγγέλης Μπούτας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας και ο Αλέξανδρος Κολιαβασίλης από το μπλόκο του Κορωπίου, από χθες, αντιπροσωπεία τους έχει σειρά επαφών με μαζικούς φορείς, προκειμένου να συμπαραταχθούν στην κινητοποίηση των αγροτών.
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν και με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη προκειμένου να τον ενημερώσουν για την 48ωρη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας και να ζητήσουν ρεύμα, σκηνές και χημικές τουαλέτες.

Πηγή: iefimerida

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ