Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί στις 7 Μαρτίου

"Η Ευρώπη έχει ηγέτες που σκέφτονται τα δελτία των 8!"
Αναγκαία μέτρα:
 -Ανασυγκρότηση και αποτελεσματική λειτουργία των μηχανισμών λήψης αποφάσεων σε στρατιωτικό επίπεδο και στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής.
-Αλλαγή κανονισμού Δουβλίνου ΙΙ, για ισομερή κατανομή βαρών, αποτελεσματική και κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων, διαχείριση των μεταναστευτικών ροών
-Ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη



Τα πράγματα με το όνομά τους είπε η Ντόρα Μπακογιάννη από  το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η πρώην υπουργός εξωτερικών, απηύθυνε δραματική προειδοποίηση για το μέλλον της Ευρώπης με αιχμή την προσφυγική κρίση.
"Στη Σύνοδο για το προσφυγικό της 7ης Μαρτίου η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί" δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ασκώντας δριμεία κριτική στην Ευρώπη για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.
Η Ευρώπη δυστυχώς "έχει ηγέτες που σκέφτονται τα δελτία των 8 στις χώρες τους. Δεν έχουν το θάρρος και το όραμα να δουν την Ευρώπη των επόμενων γενεών και ασχολούνται μόνο με το πως θα κρατηθούν στην εξουσία, πέφτοντας θύμα των ακραίων λαϊκισμών".
Κατά την κ. Μπακογιάννη, η προσφυγική κρίση ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης. "Είναι ώρα για ηγεσία. Αυτό θα κριθεί στις 7 Μαρτίου", υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως "Αυτό που δεν συνέβη τα 6 χρόνια της οικονομικής κρίσης, κινδυνεύει να συμβεί μετά από ένα χρόνο οξείας προσφυγικής κρίσης. Τα νούμερα λένε την αλήθεια. Καθημερινά διασχίζουν χιλιάδες το Αιγαίο, ενώ 4 εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν σε Τουρκία, Λίβανο και Ιορδανία. Από τους 160.000 πρόσφυγες που συμφωνήθηκε να μετεγκατασταθούν σε χώρες της Ε.Ε., υλοποιήθηκε η μεταφορά μόλις 500".
Η  Ντ. Μπακογιάννη ανέφερε ακόμη ότι το 2020 η παγκόσμια κοινότητα χρειάζεται μια Ευρώπη ισχυρή, που θα λειτουργεί ως δύναμη σταθερότητας, τονίζοντας συγχρόνως όμως ότι το ευρωπαϊκό πολιτικό και κοινωνικό οικοδόμημα βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση που απειλεί τη συνοχή του.
Η βουλευτής πρότεινε τα εξής βήματα για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης:
-Ανασυγκρότηση και αποτελεσματική λειτουργία των μηχανισμών λήψης αποφάσεων σε στρατιωτικό επίπεδο και στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής.
-Αλλαγή κανονισμού Δουβλίνου ΙΙ, για ισομερή κατανομή βαρών, αποτελεσματική και κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων, διαχείριση των μεταναστευτικών ροών
-Ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη
Στο σημείο αυτό, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην επιθετικότητα των χωρών της Βίζεγκραντ και χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μονομερή ενέργεια της Αυστρίας να συγκαλέσει σύσκεψη των χωρών του βαλκανικού διαδρόμου.
Η βουλευτής τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει μια διαδικασία επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών
Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι η μεταναστευτική ροή προς την Ελλάδα αποτελείται κατά 60-70% από οικονομικούς μετανάστες και κατά 35% από πρόσφυγες. 
Η ίδια τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια σαφής πολιτικής για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης. "Δεν γίνεται οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι να στηρίζουν με προγράμματα προς χώρες οι οποίες όμως όταν καλούνται να πάρουν πίσω  τους δικούς τους πολίτες, δεν το κάνουν". 
"Κακώς η Ευρώπη δεν πιέζει να επιβληθεί καθεστώς θεώρησης Visa στις χώρες του ΜαγκρέπΔεν μπορούμε να επιτρέπουμε στην Τουρκία να κάνει τα στραβά μάτια και να επιτρέπει την αθρόα διέλευση προσφύγων και μεταναστών από την επικράτειά της", είπε.
Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι όλοι οι οικονομικοί μετανάστες που ταξιδεύουν μέσω Μαρόκου πετούν με 40 δολάρια με Turkish airlines στην Κων/πολη και από κει απέναντι.
"Η Ευρώπη έχει πάρα πολύ αργήσει να κάνει το καθήκον της" στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, είπε.

με πληροφορίες από: newpost.gr , capital.gr ομάδα του BLUE FORCE

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ