Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

"Χόρευε" όλη τη νύχτα η Ηλεία

Παρακολουθείται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισμική ακολουθία στην Ηλεία
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έλεγχοι των κτηρίων στα Κρέστενα και στην ευρύτερη περιοχή μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε το βράδυ της Δευτέρας τη δυτική Πελοπόννησο.
Μέχρι τα ξημερώματα οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχαν καταγράψει 15 σεισμούς έως 2,5R.



Κλειστά τα σχολεία σε Ανδρίτσαινα-Κρέστενα-Ζαχάρω

Για προληπτικούς λόγους τα σχολεία του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και της Τοπικής Κοινότητας Φιγαλείας θα παραμείνουν κλειστά. Ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων αναφέρονται μέχρι στιγμής από μηχανικούς.
Την ώρα που σημειώθηκε η σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ, μερικά χιλιόμετρα ανατολικά στον Νομό Αρκαδίας στην πόλη της Τρίπολης, συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ολόκληρη η αίθουσα ταρακουνήθηκε και τα μέλη του συμβουλίου σάστισαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση.

Η στιγμή του ισχυρού σεισμού καταγράφηκε από κάμερα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη αγώνας μπάσκετ ανάμεσα σε ΑΟ Ολυμπιονίκης-Αίαντας ΑΣΑΑ της Α1 της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας - Ηλείας στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας. Ακούγονται κραυγές πανικού, ενώ οι παίκτες επιχειρούν να καθησυχάσουν τους θεατές.


Κατολισθήσεις καταγράφονται στα σύνορα Ηλείας - Αρκαδίας


Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στα σύνορα Ηλείας - Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Πύργου - Τριπόλεως, στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.
Ρηγματώσεις και καταρρεύσεις τοίχων αναφέρονται στη Φρίξα, χωρίς να υπάρχουν τραυματίες. Στην ευρύτερη περιοχή του επίκεντρου του σεισμού έχουν μεταβεί και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Ολυμπία. Ζημιές καταγράφονται και στη Φιγαλεία.

Κρέστενα: Σοβαρές ζημιές σε κατοικία τετραμελούς οικογένειας

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από τον σεισμό των 5,2R στην Κρέστενα. Μια τετραμελής οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να διανυκτερεύσει σε άλλο κατάλυμα, καθώς το οίκημα είχε υποστεί σοβαρές καταστροφές.
 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ