Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Γ. Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απέτυχα

«Τρεις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ με επισκέφθηκε και μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά μου είπε, "είτε θα δεχτείτε τις υπάρχουσες οικονομικές πολιτικές, το πρόγραμμα όπως είναι, ή θα κλείσουμε τις τράπεζές σας"» υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης και δήλωσε υπερήφανος που του είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν διατεθειμένη να υποταχθεί.

«Το 1967 ανέτρεψαν την ελληνική δημοκρατία με τα τανκς, τον Ιούλιο του 2015 το έκαναν με τις τράπεζες» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την παρουσίαση της Κίνησης για την Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25) χθες το βράδυ στο Βερολίνο, ενώ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος απέτυχε ως υπουργός Οικονομικών και ότι η κυβέρνηση συνθηκολόγησε σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να αποτύχει.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απέτυχα. Και η κυβέρνησή μας συνθηκολόγησε, παραδόθηκε σε ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν σχεδιασμένο να αποτύχει και στο οποίο δεν πιστεύει κανείς - ούτε ο δρ. Σόιμπλε ούτε το ΔΝΤ ούτε ο κ. Ντράγκι ούτε ο κ. Τσίπρας, κανείς. Προφανώς επρόκειτο για θεαματική αποτυχία» είπε ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε Έλληνα που βρέθηκε στο κοινό, και o οποίος τον κατηγόρησε ότι ευθύνεται για το κλείσιμο των τραπεζών και για το γεγονός ότι ο ίδιος δεν μπορεί να εισπράξει τον μισθό του.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απέδωσε την ευθύνη για το κλείσιμο των τραπεζών στην τρόικα. «Οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων χρησιμοποιήθηκαν πρώτα στην Κύπρο λίγες ημέρες αφότου εξελέγη η νέα κυβέρνηση - είστε εξοικειωμένοι με αυτό, ε; Εκείνη την ημέρα έγινε για μένα σαφές ότι οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων θα ήταν ο νέος τρόπος με τον οποίο η τρόικα θα επέβαλε τη σιδηρά θέλησή της στις κυβερνήσεις. Τρεις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ με επισκέφθηκε και μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά μου είπε, "είτε θα δεχτείτε τις υπάρχουσες οικονομικές πολιτικές, το πρόγραμμα όπως είναι, ή θα κλείσουμε τις τράπεζές σας"» υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης και δήλωσε υπερήφανος που του είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν διατεθειμένη να υποταχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ