Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Η ιστορία του χορού μέσα στους αιώνες...



Γράφει η Σοφία Ροκκά
Ο χορός γενικά αναφέρεται στην ανθρώπινη κίνηση που χρησιμοποιείται ως μορφή έκφρασης και παρουσιάζεται ως μια κοινωνική, πνευματική είτε ρυθμική απόδοση του ανθρώπινου σώματος.

Η χορογραφία είναι η τέχνη της παραγωγής των χορών, και το πρόσωπο που κάνει αυτό καλείται χορογράφος.
Οι ορισμοί αυτοί που αποτελούν το χορό εξαρτώνται από τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς, αισθητικούς, καλλιτεχνικούς και ηθικούς περιορισμούς και τη σειρά από τη λειτουργική μετακίνηση (όπως ο λαϊκός χορός) στις κωδικοποιημένες, φιλότεχνες τεχνικές, όπως το μπαλέτο. Στον αθλητισμό, στη γυμναστική, το πατινάζ και το κολύμπι είναι πειθαρχίες χορού, ενώ οι πολεμικές τέχνες συγκρίνονται συχνά με τους χορούς.

Ο χορός είναι ένα σημαντικό μέρος της τελετής, των τελετουργικών, των εορτασμών και της ψυχαγωγίας από τη γέννηση των πιο πρόωρων ανθρώπινων πολιτισμών.

Πριν κιόλας από την εισαγωγή της γραπτής γλώσσας, ο χορός ήταν μια από τις αρχικές μεθόδους μετάδοσης του πολιτισμού από γενεά σε γενεά.

Γενικά, ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, η οποία αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως σύμφωνη με την μουσική και τον ρυθμό.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ