Α΄ΑΘΗΝΑΣ (4) ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (7) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (66) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (178) ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ (3) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (3) ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (143) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ (16) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (144) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (3) ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (6) ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ (30) ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (64) ΔΗΜΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ (3) ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (2) ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (1) ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ (6) ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ (4) ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1) ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (5) ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (38) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (36) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (3) ΔΙΕΘΝΗ (37) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (29) ΕΘΙΜΑ (3) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (49) ΕΙΔΗΣΕΙΣ (1687) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (197) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (57) ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (23) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (7) ΕΠΙΣΤΗΜΗ (68) ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (20) ΕΡΕΥΝΕΣ (17) ΘΕΑΤΡΟ (4) ΘΕΜΑ (41) ΙΣΤΟΡΙΑ (48) ΚΑΙΡΟΣ (23) ΚΗΠΟΣ (9) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (1746) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (280) ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... (1) ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ (40) ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (42) ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ... (17) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (11) ΜΟΥΣΙΚΗ (9) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (13) ΝΔ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2015 (26) ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ! (14) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (167) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (26) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (28) ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (14) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (828) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (42) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (67) ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (67) ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ (1) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (98) ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (53) ΣΥΝΤΑΓΕΣ (17) ΣΧΟΛΕΙΟ (61) ΤΕΧΝΗ (3) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (1) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (13) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ (268) ΥΓΕΙΑ (411) ΦΙΛΟΖΩΟΙ (1) ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ (46) ΦΥΣΗ (37) ΦΥΣΙΩ (14) ΧΟΡΟΣ (4) ΧΡΗΣΙΜΑ (342) OIKONOMIA (196) RADIO (95) SILVER ALERT (653) TKD (93) TV (196)
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ
με ένα απλό ''ΚΛΙΚ'' στις
προβαλλόμενες διαφημίσεις της GOOGLE.

Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

"Οικογένεια με τρία παιδιά, είναι πολύτεκνη"! (Βουλή των Ελλήνων)


 
ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ -ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας

και διατύπωση προτάσεων

για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του.

ΠΟΡΙΣΜΑ
Στόχοι της Ελληνικής δημογραφικής πολιτικής · Προτάσεις

Διοικητικά μέτρα
Αν και ο πληθυσμός ακολουθεί τους δικούς του πολυσύνθετους φυσικούς νόμους, το χειρότερο που έχει να κάνει η πολιτεία είναι να μην λάβει κανένα μέτρο και να μείνει θεατής του προβλήματος.
Τα μέτρα του 90 με το Ν 1892 κρίνονται θετικά - δεν αρκούν όμως. Στόχος βέβαια είναι το τρίτο και τέταρτο παιδί, αλλά και η απόκτηση κάθε επιθυμητού παιδιού θα πρέπει να τονωθεί. Η παρέμβαση της Πολιτείας πρέπει να είναι πολύπλευρη και να επηρεάζει πολλούς παράγοντες. Προτείνεται:

Οικογένεια με τρία παιδιά πρέπει να χαρακτηρίζεται πολύτεκνη.

…Για το λόγο αυτό θεωρούμε αναγκαίο να συσταθούν:

1ον) Εθνικό Συμβούλιο Οικογένειας και Πληθυσμού υπό την άμεση εποπτεία  του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 2ον) Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό πρόβλημα.

3ον) Στο ΥΠΕΘΟ να ορισθεί υφυπουργός με αποκλειστική αρμοδιότητα να συντονίζει όλα τα θέματα της δημογραφικής πολιτική

4ον) Ινστιτούτο Δημογραφικών Μελετών και Ερευνών

5ον) Θέσεις Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού για τη Δημογραφία σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας.

Αθήνα 10 Φεβρουάριου 1993
Για τη Διακομματική Επιτροπή
Βασίλειος Σωτηρόπουλος - Πρόεδρος
Βασίλειος Γερανίδης -  Αντιπρόεδρος
Μανόλης Δρεττάκης – Γραμματέας

...Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Μετά από την πενταετία 2004 - 2009 όπου εφαρμόστηκε μια υποτυπώδης δημογραφική πολιτική σ΄αυτή την κατεύθυνση και οι Τρίτεκνοι αντιμετωπίστηκαν ως ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση Καραμανλή που επιβράβευσε την Τριτεκνία με μέτρα ουσιαστικής στήριξης, από το 2010 και μετά, οι Τρίτεκνοι αντιμετωπίζονται ως εχθροί από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις!
Για να καταλήξουμε στα πρόσφατα:

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τα παιδιά δεν «τιμολογούνται» κύριοι της Κυβέρνησης! Τα Εθνικά Ζητήματα δε λύνονται με κομπιουτεράκια χαρτογιακάδων! 

 

Πάνω από το 96% των τρίτεκνων απειλείται με κραχ στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου στα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής.

 

Τρίτεκνοι Αττικής: ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ; ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ!

 

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

 

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ!

 

Δείτε τι γράφαμε το 2012 για τα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των Τρίτεκνων:

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μπόλαρης, ανακοίνωσε στην Ομοσπονδία Τριτέκνων, ότι προωθεί τροπολογία, με την οποία εξομοιώνονται οι Τρίτεκνοι με τους Πολύτεκνους, εκτός από την απονομή της ισόβιας σύνταξης! Μέχρι εδώ, όλα καλά. Οι Τρίτεκνοι πανηγυρίζουν, αφού αγώνες ετών δικαιώνονται, ο Υφυπουργός αποδεικνύει ότι η Ελληνική Πολιτεία έχει ευαισθησίες για το Δημογραφικό... και όλοι είμαστε ικανοποιημένοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ;
  Η μέχρι τώρα «πολιτεία» του κυρίου Μπόλαρη, η συμπεριφορά του απέναντι στους Τριτέκνους, δε μου επιτρέπει να είμαι και τόσο αισιόδοξος και πάντως μου επιβάλει να είμαι τουλάχιστον συγκρατημένος και ίσως λίγο καχύποπτος.
Και εξηγούμαι:
1. Ο κύριος Μπόλαρης ήταν μέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που από την πρώτη μέρα της εκλογής της, εξαπέλυσε μια πρωτοφανή, στοχευμένη επίθεση στην Τρίτεκνη Οικογένεια. Σε δύο μόλις χρόνια, αποδόμησε την έστω υποτυπώδη δημογραφική πολιτική που υπήρχε μέχρι το 2009.
2. Τελευταίο του χτύπημα ως μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου, ήταν η κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων για όσες οικογένειες δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που επέβαλε ο κύριος Μπόλαρης.
3. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς που μας πέρασε, σε ολοσέλιδο αφιέρωμα σε μεγάλης κυκλοφορίας Κυριακάτικη εφημερίδα, ο κύριος Μπόλαρης, ανακαλύπτει την ανάγκη ύπαρξης μιας «άλλης» δημογραφικής πολιτικής που θα συμπεριλαμβάνει και τους Τριτέκνους και αναγγέλλει την ανάληψη πρωτοβουλίας για κατάθεση ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ για την εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολυτέκνους. Προχωράει μάλιστα και σε εξαγγελία μέτρων που ικανοποιούν ΟΛΑ τα επιμέρους αιτήματα των Τριτέκνων!
4. Σε επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας με το Γραφείο του Υφυπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου, το αίτημα για συνάντηση με τον κύριο Μπόλαρη απορρίπτεται, αφού όπως απαντά το Γραφείο του, δεν υπάρχει λόγος νέας συνάντησης, ο Υφυπουργός υιοθέτησε όλα τα αιτήματά μας και ήδη το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ετοιμάζεται. Μας πληροφορούν μάλιστα, ότι ο Υφυπουργός έχει τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού (κ. Λοβέρδος) για το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ και μάλιστα ότι ο Υπουργός το συζήτησε στο Υπουργικό Συμβούλιο και η αντιμετώπιση ήταν θετική! Είναι λοιπόν διαδικαστικό το θέμα και ο Υφυπουργός επεξεργάζεται το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, αφού έχει και την έγκριση του Υπουργού και τη θετική στάση του Υπουργικού συμβουλίου. Λεπτομέρεια: Ο κ. Λοβέρδος, όπως μας πληροφόρησαν άλλοι Υπουργοί στους οποίους απευθυνθήκαμε, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ από το συγκεκριμένο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν ήμουνα, πάντως, ούτε εγώ παρών για να ξέρω…
5. Επί τρεις περίπου μήνες, ο κύριος Μπόλαρης, «επεξεργάζεται» ένα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, το οποίο κανείς δεν έχει δει. Κανένας από τους ενδιαφερόμενους φορείς δεν κλήθηκε στο Υπουργείο για διάλογο και ποτέ δε βγήκε στη δημόσια διαβούλευση. Όλον αυτό τον καιρό, καμία συνάντηση δεν επιτεύχηκε να γίνει με τον Υφυπουργό, είχαμε όμως πολύ καλή επικοινωνία με το Γραφείο του, που μας βεβαίωνε ότι το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ είναι «υπό επεξεργασία»….
6. Μετά από τρεις περίπου μήνες, το θέμα του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ, συζητείται στο Δ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ενόψει συνάντησης, επιτέλους, με τον Υφυπουργό. Εκεί κάνω την εξής τοποθέτηση: Α. Ο χρόνος που απομένει μέχρι την υποτιθέμενη, συμφωνημένη από τα κόμματα διάλυση της παρούσας Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, δεν είναι αρκετός για την κατάρτιση, επεξεργασία και κατάθεση ενός ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ που απαιτεί και τις υπογραφές άλλων (πολλών) Υπουργών. Η διαδικασία για να φτάσει ένα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ μέχρι την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής είναι αρκετά χρονοβόρα και πάντως με το Νομοθετικό Έργο που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, (λόγω PSI κλπ) είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι θα προλάβει να κατατεθεί το εν λόγω ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, αφού ακόμη το «επεξεργάζεται» ο κύριος Μπόλαρης. Β. Τα επιμέρους μέτρα που εξαγγέλλει ο κύριος Μπόλαρης στο συγκεκριμένο δημοσίευμα και ισχυρίζεται ότι θα συμπεριλάβει στο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ το οποίο «επεξεργάζεται», έχουν τρία κοινά χαρακτηριστικά: Β1. Ικανοποιούν πλήρως τα επιμέρους αιτήματά μας. Είναι λοιπόν πολύ ευχάριστα. Β2. Είναι, τα περισσότερα, αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων και μάλιστα, έχουν, κάποια από αυτά, ΑΠΟΛΥΤΩΣ απορριφθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς (που, θυμίζω, «ήταν θετικοί στο Υπουργικό Συμβούλιο»!) στις συναντήσεις μας μαζί τους. Β3. Δεν έχουν κανένα λόγω ύπαρξης, εφόσον κατοχυρωθεί νομικά, η εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολυτέκνους, που εξαγγέλλει ο κύριος Μπόλαρης. Γ. Αρκεί λοιπόν μια απλή ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο, που θα τροποποιεί το πρώτο άρθρο του νόμου για την Πολύτεκνη Οικογένεια, με την οποία θα χαρακτηρίζονται Πολύτεκνες οι Οικογένειες με τρία παιδιά και άνω! Ο χρόνος για την κατάθεση μιας ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ είναι πολύ πιο σύντομος και ο κύριος Μπόλαρης δεν θα χρειαστεί να κουράζεται με την επεξεργασία ολόκληρου ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ! Αυτά είπα στο Δ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.
7. Δύο ημέρες μετά, ο κύριος Μπόλαρης, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους μας, ανακοινώνει ότι προωθεί ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για την εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολυτέκνους! Προφανώς ο Υφυπουργός και εγώ είχαμε την ίδια σκέψη…
8. Την Παρασκευή, 6/4, ο κύριος Μπόλαρης μας κοινοποιεί ηλεκτρονικά, κείμενο της ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ που ΣΚΟΠΕΥΕΙ να καταθέσει τη Μ. Τρίτη και ζητάει τις απόψεις μας μέχρι τη Μ. Δευτέρα. Σημειώνει πάντως ο Υφυπουργός, ότι θα καταθέσει την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, μόνον εφόσον έχει το «απαραίτητο ΟΚ», από τον Πρωθυπουργό και τα Κόμματα… Δηλαδή, ενώ ο Πρωθυπουργός και τα κόμματα συμφώνησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο (σύμφωνα με το Γραφείο του κυρίου Μπόλαρη) για ένα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που δεν είχαν καν δει, τώρα μπορεί να μη δώσουν το «ΟΚ» σε μια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που αντικαθιστά το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! Σημειώνω, ότι η «ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ» που μας έστειλε ο κύριος Μπόλαρης, είναι ένα απλό κείμενο στο WORD. Πουθενά δεν αναφέρεται Αιτιολογική Έκθεση, αν χρειάζεται Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αν χρειάζονται υπογραφές Υπουργών, ή σε κάθε περίπτωση, σε ποιο νομοσχέδιο θα «κολλήσει» η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ.
9. Και για το τέλος, ο κύριος Μπόλαρης θα πρέπει να μου εξηγήσει το εξής: Ένα θέμα με το οποίο ασχολείται εδώ και τουλάχιστον τέσσερεις μήνες, θυμήθηκε να το λύσει ΤΩΡΑ; Τέσσερεις – πέντε μέρες πριν τη σχεδόν αποφασισμένη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών; Θα προκάνουμε, Υπουργέ μου;
Μιχάλης Ροκκάς
Αντιπρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής
 
...και φυσικά, δεν προκάναμε, ο κ. Μπόλαρης όμως πρόκανε να πάει από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ και να είναι και πάλι υπουργός...
 

Πάλι κοροϊδεύουν τους Τρίτεκνους! Καμιά αντίδραση από την Ομοσπονδία!

 

Δείτε τι γράφαμε το 2015 για τα παιχνίδια που συνεχίζουν να παίζονται στις πλάτες των Τρίτεκνων, από τους ίδιους...


Καινούρια παιχνίδια φαίνεται οτι παίζονται στις πλάτες των Τριτέκνων. Μετά τον αδιάντροπο εμπαιγμό από τον κύριο Μπόλαρη (πρώην ΠΑΣΟΚ - τώρα ΣΥΡΙΖΑ) το 2012, στον οποίο ΔΕΝ αντέδρασε ποτέ η ΟΠΟΤΤΕ, το έργο επαναλαμβάνεται,  αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον κύριο Κουρουμπλή (πρώην ΠΑΣΟΚ - τώρα ΣΥΡΙΖΑ). Πρίν από λίγες μέρες, η ΟΠΟΤΤΕ πανηγύριζε οτι κατάφερε να πάρει από τον υπουργό τη δέσμευση οτι  "εξισώνονται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι σε θέματα μοριοδότησης"! Όπως όμως φαίνεται από την ΠΝΠ, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ A 182 - 24.12.2015 , η κυβέρνηση πέρασε όλο το παράλληλο πρόγραμμα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να συμπεριλάβει την ρύθμιση για τους τρίτεκνους που είχε υποσχεθεί ο κύριος Κουρουμπλής. Και αυτή τη φορά, η αντίδραση της ΟΠΟΤΤΕ ήταν ανύπαρκτη, ενώ στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας φιγουράρει ακόμα η πανηγυρική ανάρτηση για την "επιτυχία" της συνάντησης με τον υπουργό!

 

. Κουρουμπλής: Εξισώνονται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι σε θέματα μοριοδότησης

  
Δείτε τι έγραφε η ΟΠΟΤΤΕ την 17/12/2015:

Μετά τη συνάντηση που είχε η ΟΠΟΤΤΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία συμμετείχε και ο σύμβουλός του κ. Αυγουλάς Βαγγέλης στις 10 Δεκεμβρίου,  τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν για τους τρίτεκνους.
Γι αυτό όλοι μαζί στηρίζουμε την ΟΠΟΤΤΕ, για να έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Διαβάστε τις δηλώσεις τουκ. Παναγιώτη Κουρουπλή:

Newsbeast.gr Δημοσιεύτηκε 17/12/2015
«Φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε ένα νέο μοντέλο πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με ένα επιτελικό κράτος με αποσαφηνισμένες αρμοδιότητες, αποκεντρωμένη διοίκηση και ήδη η κυβέρνηση αυτή τόλμησε να αντέξει στον πειρασμό της… ονοματοκρατίας» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής που συζητείται το «παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης», ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κ. Κουρουπλής πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης σε τέσσερα επίπεδα.
Επιτελικό κράτος, αποκεντρωμένη διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και διευρυμένη αντιπροσώπευση.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, μεταξύ των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, και είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνεται διάταξη η οποία επιτρέπει στους δήμους να προσλαμβάνουν εργαζομένους που δικαιώνονται από τα δικαστήρια σε πρώτο βαθμό καθώς επίσης και να προχωρούν σε προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας και άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες.
Ακόμη, εξισώνονται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι σε θέματα μοριοδότησης, ενώ υπάρχει πρόνοια για τους ΑΜΕΑ που εργάζονται σε εταιρείες των ΟΤΑ να αναλαμβάνει τη φροντίδα τους ο Δήμος σε περίπτωση που κλείσει η επιχείρηση.
Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών, προανήγγειλε την δημιουργία ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την διασύνδεση των μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου με τα δημοτολόγια και τα ληξιαρχεία με βάση τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ και ανέφερε ότι το 2016 οι περίπου 500.000 μαθητές των σχολείων θα μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με το νέο σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΠ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ! (Όπως δημοσιεύθηκε στο Newsbeast.gr, το οποίο επικαλείται πανηγυρίζοντας η Ομοσπονδία)
 
Οι ρυθμίσεις της ΠΝΠ για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καταδεικνύουν την προσήλωση της κυβέρνησης σε μέτρα που ανακουφίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα, τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Είναι υλοποίηση δεσμεύσεων που ποτέ δεν ανεστάλησαν, σημειώνουν
Οι ρυθμίσεις, ειδικότερα για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που περιλαμβάνονται στην ΠΝΠ της 24ης Δεκεμβρίου, καταδεικνύουν την προσήλωση της κυβέρνησης σε μέτρα που ανακουφίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα και έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
Σημειώνουν δε ότι πρόκειται για υλοποίηση δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό, που ποτέ δεν ακυρώθηκαν και ποτέ δεν ανεστάλησαν, όπως ήθελε και θέλει, διακαώς, η αντιπολίτευση.
Επισημαίνουν ότι με την ΠΝΠ της 24ης Δεκεμβρίου 2015 ρυθμίζονται κατεπείγοντα ζητήματα μιας σειράς υπουργείων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
-Επέκταση των παροχών στους δικαιούχους του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (σίτιση, στέγαση, ρεύμα) στο νέο έτος 2016.
-Διεύρυνση δυνατότητας διενέργειας ελέγχων στα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.
-Παράταση λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων ως την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
-Ρύθμιση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες με προσαρμογή της στις προκλήσεις που δημιουργεί η προσφυγική κρίση.
-Ρύθμιση διαδικασίας ναύλωσης πλοίων για την κάλυψη αναγκών λόγω προσφυγικού.
-Ρύθμιση ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Προσωρινής Διαμονής για τους πρόσφυγες.
-Κατοχύρωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) ως ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας.
-Παράταση συμβάσεων προσωπικού σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Διαμαρτυρία τριτέκνων... με γεμιστά στο υπουργείο Εργασίας Εν τω μεταξύ, η ΑΛΛΗ Ομοσπονδία, ναι υπάρχουν δύο, συναντήθηκε με τη Θεανώ Φωτίου, μετά από μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με... γεμιστά, και "πέτυχε" κι αυτή μια ακόμα σημαντική δέσμευση: "Η 4η δόση για το επίδομα 2015 θα δοθεί μέχρι τέλους του 2015 και για το 2016 είπε: ΄΄ελπίζω ότι θα δοθεί κανονικά΄΄. Φαίνεται ότι για το 2017 θα υπάρξει πρόβλημα λόγω απαιτήσεων των δανειστών." (από την ανακοίνωση της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ).  Βεβαίως, η 4η δόση θα δοθεί την 30η Ιανουαρίου, αλλά για το 2016 η κυρία Φωτίου θα πρέπει να διευκρινήσει που στηρίζει την "ΕΛΠΙΔΑ" της, αφού στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει πρόβλεψη και κωδικός για το επίδομα τέκνων... Καμία αντίδραση και για αυτή την εξόφθαλμη κοροϊδία...
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:


Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η  Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α 

Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν

115 22  Μακρυνίτσης 9, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ,   ΑΘΗΝΑΙ

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΡIΤΕΚΝΩΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με Αναπληρώτρια Υπουργό ΕΡΓΑΣΙΑΣ
κα ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαμαρτυρία των γονέων με τρία τέκνα στο Υπ. Εργασίας, στις 21 Δεκεμβρίου 2015,που διοργάνωσε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων.

Στην συνέχεια έγινε δεκτό το ΔΣ από την  Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κα Φωτίου Θεανώ  και συζήτησαν  τόσο την βασική πρόταση για την Εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολύτεκνους όσο και τα άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες.

 Συνοπτικά οι προτάσεις μας είναι οι ακόλουθες:

1. Εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολύτεκνους και την άμεση χάραξη δημογραφικής πολιτικής, όπως ρητά ορίζεται στο Σύνταγμα(παρ.5,άρθρο 21) για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου Εθνικού Προβλήματος, του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ. Επιτέλους να υλοποιήσει η Κυβέρνηση τις σχετικές προτάσεις νόμου που είχε καταθέσει(2007 & 2012) για το Δημογραφικό πρόβλημα Πόσο ακόμη η Πολιτεία και η Κυβέρνηση θα αδιαφορεί, όταν για 6η συνεχή χρονιά οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων. Άμεσα να ενταχθεί η πρότασή μας στο κατατεθέν σχέδιο νόμου ΄΄ Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις΄΄. ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΧΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ.

2. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κουαρτέτου έπρεπε από την Πρόνοια να  περικοπούν 900 εκατομ. ευρώ μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα οικογενειακά επιδόματα. Ζητάμε την διαβεβαίωση ότι και το 2016   και 2017 θα συνεχισθεί απρόσκοπτα η χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων.

3.ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ   500ευρω.Το επίδομα των 500 ευρώ να δίδεται στους τριτέκνους και πολυτέκνους για κάθε τέκνο που είναι ανήλικο ή προστατευόμενο και όχι όπως είναι η διάταξη σήμερα που μόλις το 1ο τέκνο είναι εκτός τότε κανένα τέκνο δεν λαμβάνει το επίδομα.

4. ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ. Είναι απαράδεκτα  τα εισοδηματικά κριτήρια που εχουν θεσπισθεί από το Υπ. Εργασίας. Ως κανόνας οδηγός να ακολουθηθεί το όριο της φτώχειας όπως καθορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ και την EUROSTAT.
          
5. ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ. Να επανέλθη στον Υπ. Γεωργίας η αρμοδιότητα για την Διανομή των προς απόσυρση οπωροκηπευτικών, με αυξημένα τα εισοδηματικά κριτήρια. Είναι προς όφελος τόσο των αγροτών όσων και των απόρων οικογενειών.

6. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΦ΄ΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΩΝ 2000€, στην μητέρα που αποκτά το 3ό τέκνο και για κάθε τέκνο μετά το τρίτο.

7. ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ. Την επίσπευση έκδοσης και την ένταξη των τριτέκνων στους δικαιούχους αλλά και την επιχορήγηση  των ΚΤΕΛ ΑΕ ώστε να συνεχίσουν να στηρίζουν και τις τρίτεκνες οικογένειες.

Οι θέσεις/απαντήσεις της κας Υπουργού επί ορισμένων εκ των προτάσεών μας ήταν:

1.  Η εξομοίωση εξετάζεται από το Υπ. Εργασίας μαζί με τα άλλα υπουργεία διότι κατά την άποψή της υπάρχουν θέματα που έχουν οικονομικό κόστος, και γι΄ αυτό καθυστερεί η εξομοίωση. 

2.   Η 4η δόση για το επίδομα 2015 θα δοθεί μέχρι τέλους του 2015 και για το 2016 είπε: ΄΄ελπίζω ότι θα δοθεί κανονικά΄΄. Φαίνεται ότι για το 2017 θα υπάρξει πρόβλημα λόγω απαιτήσεων των δανειστών.

3.  Για το επίδομα των 500 ευρώ θα εξετασθεί η δυνατότητα να δίνεται για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

4.  Για τα πολύ χαμηλά εισοδηματική κριτήρια που ισχύουν για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας αρνήθηκε οποιαδήποτε αλλαγή διότι αφορά την ακραία φτώχεια επικαλούμενη ότι η ΕΕ το ορίζει.

ΘΕΣΗ ΜΑΣ: Αυτό όμως δεν ισχύει καθότι κάθε κράτος –μέλος ορίζει το όριο φτώχειας. Για την Ελλάδα αρμόδια αρχή είναι η ΕΛΣΤΑΤ, που όμως το Υπουργείο δυστυχώς δεν υιοθετεί.

5.  ΄Οσον αφορά τα οπωροκηπευτικά αποδέχθηκε το αίτημά μας για ένταξη και των τριτέκνων-πολυτέκνων με βελτίωση των εισοδηματικών κριτηρίων. Θα υπάρξει σχετική συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να εκδοθεί ΚΥΑ όπου την ευθύνη για την υλοποίησης του προγράμματος θα την έχει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.
  
6.  Με τα υφιστάμενα δημοσιονομικά προβλήματα και τις απαιτήσεις των δανειστών δεν φαίνεται η δυνατότητα να επανέλθη η εφ΄ άπαξ παροχή των 2000 ευρώ στην μητέρα που αποκτά το 3ό τέκνο και για κάθε τέκνο μετά το τρίτο. Θα προσπαθήσει να περάσει το θέμα να είναι ΔΩΡΕΑΝ η γέννα του 3ου παιδιού.

7.  Για την Κάρτα μετακίνησης, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε ότι συζητούν για το 2017 ΜΟΝΟ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου θα εφαρμοστεί το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο, εκεί να έχουν και οι Τρίτεκνοι την έκπτωση που έχουν οι πολύτεκνοι.
 
Διαβεβαιώνουμε όλους τους τριτέκνους, ότι θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας ενωμένοι.
Ζητάμε οι τρίτεκνοι να είναι κοντά μας, κοντά στους συλλόγους.
Ευχόμασθε το 2016 να είναι το έτος που θα αντιμετωπισθεί το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

 ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟ 2016 ΣΕ ΟΛΟΥΣ
 
 ...και πάντως, όλοι ανρωτιόμαστε:
 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: Ομάδα του BLUE FORCEtriteknoinomouattikis
Δημοσίευση σχολίου