Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Αναστάτωση στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, από περίεργη ανακοίνωση της ETU

Μια τουλάχιστον περίεργη ανακοίνωση εξέδωσε την 24/02/2016 η E.T.U. (EUROPEAN TAEKWONDO UNION), εν είδη οδηγίας προς τις Εθνικές Ομοσπονδίες - μέλη της. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο, με την εν λόγω ανακοίνωση, "παρακαλεί τις Εθνικές Ομοσπονδίες-Μέλη της E.T.U. όπως ενημερώσουν με την σειρά τους τα Μέλη τους (Αθλητικά σωματεία, Ενώσεις, Αθλητές, Προπονητές και Διαιτητές) ότι δεν θα τους επιτρέπεται και δεν θα λαμβάνουν άδεια μετάβασης ή συμμετοχής σε οποιουδήποτε είδους αθλητικές δραστηριότητες Ταεκβοντό – για παράδειγμα Προπονητικά Σεμινάρια, Πρωταθλήματα, Φιλικούς Αγώνες κλπ, οι οποίες πραγματοποιούνται από Αθλητικούς Οργανισμούς (Ενώσεις, Σωματεία, Συλλόγους αθλητών- Προπονητών κλπ ) οι οποίοι δεν έχουν αναγνωριστεί, πιστοποιηθεί ή εγκριθεί από την Εθνική τους Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή Ένωση (E.T.U.) ή την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό(W.T.F.)."
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ETU, έχει ήδη αναδημοσιευθεί στις ηλεκτρονικές σελίδες της ΕΤΑΝΕ και της ΕΤΑΒΕ, αλλά όχι ακόμα (σήμερα, δύο μέρες μετά) στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΤ (Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό) που είναι ο αποδέκτης της στην Ελλάδα.



Η ανακοίνωση είναι περίεργη, αφού αναφέρεται σε απαγόρευση της συμμετοχής αθλητών, προπονητών, σωματείων, διαιτητών σε εκδηλώσεις αθλητικές ή επιμορφωτικές, χωρίς να έχει αναφορά σε κανονισμούς ή καταστατικούς κανόνες και απειλεί μάλιστα όσους δεν συμμορφωθούν με ¨ανάλογες κυρώσεις" και όχι "με τις προβλεπόμενες κυρώσεις".

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό, θεωρούμε ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα πρέπει να τοποθετηθεί και να διευκρινίσει με νεότερη ανακοίνωση, τα παρακάτω:
1. Για ποιους λόγους εκδόθηκε η εν λόγω ανακοίνωση; Ποιος είναι ο σκοπός και σε τι βοηθά την ανάπτυξη του αθλήματος η απαγόρευση;
2. Ποιοι είναι οι "Αθλητικοί Οργανισμοί (Ενώσεις, Σωματεία, Σύλλογοι αθλητών- Προπονητών κλπ ) οι οποίοι δεν έχουν αναγνωριστεί, πιστοποιηθεί ή εγκριθεί από την Εθνική τους Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή Ένωση (E.T.U.) ή την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό(W.T.F.)" και για ποιες καταστατικές ή κονονιστικές ή νομικές προϋποθέσεις δεν έχουν τηρήσει ώστε να λάβουν την αναγνώριση; Με την ευκαιρία, καλό θα ήταν να ανακοινωθούν και οι αντίστοιχοι φορείς που έχουν την αναγνώριση και την πιστοποίηση με δημοσιοποίηση των πιστοποιημένων δικαιολογητικών τους.
3. Από ποιες καταστατικές διατάξεις, κανονισμούς ή νομικές διατάξεις προκύπτει το δικαίωμα της απαγόρευσης;
4. Ποιες είναι οι προβλεπόμενες ποινές και από ποιον πειθαρχικό κανονισμό προβλέπονται;
5. Ποιες είναι συγκεκριμένα (και όχι "για παράδειγμα"), οι δραστηριότητες στις οποίες αναφέρεται η απαγόρευση;

Αξίζει να σημειωθεί, οτι η εν λόγω ανακοίνωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ(Σ.Π.Ο.Τ.Ε) που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση σε έντονο ύφος.





Αναμένουμε, με την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο με υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντιμετωπίζει πάντα τα ζητήματα που αφορούν στη διάδοση και την ανάπτυξη του αθλήματος και μέλημά της είναι η διατήρηση της ηρεμίας, της νομιμότητας και της αξιοπιστίας της μικροκοινωνίας των ασχολούμενων με αυτό.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ