Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Η Δήμητρα Κοροκίδα στο Tunnel of Oppression


Στο Flamme Rouge cycle cafe bar, παρουσιάζεται Η διαδραστική περφόρμανς του Δημήτρη Πλαβούκου, Tunnel of Oppression, την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 20:00. Η Δήμητρα Κοροκίδα (κάτοχος του 7ου Νταν στο Ταε κβον ντό, 3ου Νταν στο Τανγκ σου ντό, 3ου Νταν στο Χαπκίντο και 3ου Νταν στο Χάεντονγκ Κούμπο) θα είναι εκεί την Πέμπτη για να συζητήσει με το κοινό σύγχρονα κοινωνικά θέματα όπως ο ρατσισμός, η βία, η διάκριση (discrimination) και η αναπηρία μέσα στον αθλητισμό αλλά και τη ζωή γενικότερα.

"Μια πραγματικά σπουδαία πρωτοβουλία νεαρών ατόμων που προσπαθούν να αλλάξουν την αντίληψη των άλλων με στόχο μια πιο πολιτισμένη και ανθρώπινη κοινωνία", όπως λέει η ίδια.

Η Δήμητρα Κοροκίδα, πρώην αθλήτρια του Ταεκβοντό και νυν Δασκάλα του Α.Σ. Πολεμικών Τεχνών «ΣΑΤΖΑ», εκτός από την προπονητική, ασχολείται ενεργά με το στίβο, καθώς αγωνίζεται στη σφαίρα, σε αγώνες ταχύτητας με αναπηρικό αμαξίδιο και στο ακόντιο.

Η αθλήτρια Κοροκίδα, εκτός από όλα τα άλλα, έχει προσφέρει στη χώρα μας διεθνείς διακρίσεις σε υψηλότατο επίπεδο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Λυών, το 2013, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό, με επίδοση 10,36μ. που αποτελεί Πανευρωπαϊκό Ρεκόρ, ενώ πρόσφατα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Ντόχα (2015) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Σφαίρα, με Πανελλήνιο Ρεκόρ.

To Flamme Rouge cycle cafe bar bar παίρνει θέση ενάντια στο ρατσισμό, τη διάκριση, και τη βία και παρουσιάζει τη διαδραστική περφορμανς του Δημήτρη Πλαβούκου, Tunnel of Oppression, την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 20:00.

Η διαδραστική περφορμανς ξεκίνησε στην Ελλάδα από τον Δημήτρη Πλαβούκο το Σεπτέμβριο του 2015, όπου με επιτυχία ολοκλήρωσε τις δυο εβδομάδες παραστάσεων στο Hellenic American College. Στη συνέχεια, φιλοξενήθηκε το Νοέμβριο του 2015 από Το Χαμόγελο του Παιδιού, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών και το Δεκέμβριο του 2015, για πρώτη φορά σε δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο Μουσικό Λύκειο Ιλίου.

Το Flamme Rouge cycle cafe bar, με σύμμαχο τον αθλητισμό, στέκεται ενάντια στην κακοποίηση και παρουσιάζει τη διαδραστική περφορμανς, την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 20:00. Μαζί μας η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Στίβο, Δήμητρα Κοροκίδα.

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 18

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ*

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλαβούκος
Κείμενα: Δημήτρης Πλαβούκος – Ιωάννης Ματθαίος Μαδωνής
Μουσική: Βαγγέλης Μακρής

ΔΙΑΝΟΜΗ
Ιωσήφ Γεωργάνος, Δημήτρης Βιτάλης, Αίγλη Κυριάκου, Τζένη
Παρασκευά, Χρήστος Μπρούντζας, Άντζελα Νταούτη, Αντώνης Πουλινάκης, Παυλίνα Γκιοντσάρη, Ανδρομάχη Ευαγγελάτου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Λένα Γλωσοπούλου, Νάνσυ Πλαβούκου, Ιώ Μπαλτατζή, Δημήτρης Καλλέργης, Roisin Ronan, Fulvio Tirella, Κωνσταντίνος Κάππας, Παναγιώτης Μπακολουκάς, Γιώργος Ματζίδης, Στέλιος-Γιώργος Πατεργιαννάκης, Φανή Γρύλλη

ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗΣ
Υπεύθυνη ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης:
Αναστασία Δούκα (Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια)
Ψυχολόγοι/Ομάδα Αποφόρτισης:
Μάνος Κασάπης, Ευάγγελος Γεωργουλέας, Χάρη Κουφέλλη

Φωτογραφίες – πορτραίτα:
Αμάντα Πατσοπούλου

TUNNEL OF OPPRESSION @ FLAMME ROUGE
Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 20:00
Τριπτολέμου 26, Γκάζι
Τηλ. επικοινωνίας: 210 3473903

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά το τέλος της διαδραστικής περφορμανς ακολουθεί αποφόρτιση από την ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης και ενημέρωση από φορείς που ασχολούνται με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ