Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο της ΣΠΟΤΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στις 28 Φεβρουαρίου 2016, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χολαργού, το σεμινάριο με θέμα: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντο Ελλάδος.  
O ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Σ.Π.Ο.Τ.Ε), συνεχίζοντας την προσφορά του στην ανάπτυξη του αθλήματος, διοργάνωσε το Επιμορφωτικό αυτό Σεμινάριο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ για την Παιδική Ηλικία, με δωρεάν συμμετοχή προπονητών, φοιτητών ΤΕΦΑΑ και γονέων.

Το σεμινάριο παρακολούθησε πλήθος προπονητών Ταεκβοντό, ενώ στο πρώτο μέρος του συμμετείχαν και γονείς παιδιών - αθλητών. 
Με πραγματικό ενδιαφέρον το ακροατήριο παρακολούθησε τις εισηγήσεις των επιστημόνων - ομιλητών που κράτησαν υψηλό επίπεδο, χωρίς να μείνουν στα πλαίσια μιας διάλεξης, αλλά αναπτύσσοντας τα θέματά τους με απλό λόγο, ώστε να είναι κατανοητά και αφομοιώσιμα για το κοινό.
Το σεμινάριο αυτό μας εξέπληξε ευχάριστα, διότι δεν απευθυνότανε αποκλειστικά και μόνο στους προπονητές αλλά και στους γονείς των αθλητών και αθλητριών, δίνοντας τους έτσι, κατευθύνσεις παιδαγωγικής φύσεως οι οποίες θα βοηθήσουν στο μέγιστο στην επιτυχία των νεαρών παιδιών τους που ασχολούνται με το Ταεκβοντο, καθώς επίσης πιστεύουμε, ότι θα έχει καθοριστικό ρόλο στη σχέση τους με τα παιδιά τους ως αθλητές, και με τη σχέση τους με τον προπονητή των παιδιών τους.
Έτσι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχτηκαν για πρώτη φορά θέματα, που άπτονται της ψυχολογίας των μικρών αθλητών και αθλητριών. Θέματα, που μέχρι και σήμερα δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ στο χώρο του Ταεκβοντο.
Η Bουλευτής του Σύριζα κυρία Ελένη Αυλωνίτου σε εκτενής ομιλία της , ανέπτυξε θέματα τα οποία αφορούν, την αερόβια ικανότητα των αθλητών και τη σημαντικότητα της σε σχέση με την ανάπτυξη της αναερόβιας ικανότητας στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, τα οποία είναι αλληλένδετα.
Επίσης ο κύριος Μπέης Κωνσταντίνος (Διδάκτωρ ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα προπονητικής ,έχει επίσης διατελέσει επί σειρά ετών ομοσπονδιακός προπονητής και κάτοχος 6 DAN TAEKWONDO W.T.F, παρουσίασε το νέο βιβλίο του, που είναι μοναδικό για το παγκόσμιο Ταεκβοντο με τίτλο « ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ».
Σίγουρα, η πολυετής αυτή συγγραφική δουλειά, θα προσφέρει μεγάλη βοήθεια τόσο στους προπονητές, όσο και στους αθλητές και αθλήτριες, και οπωσδήποτε θα αποτελέσει ένα επιπλέον εργαλείο για την καλύτερη επίτευξη των στόχων τους.
Στο τέλος ο κύριος Μπέης παρουσίασε στους παρευρισκόμενους προπονητές, μεθόδους ανάπτυξης της αερόβιας ικανότητας, νευρομυϊκής συναρμογής και γενικότερης εκγύμνασης μέσα από το παιχνίδι, έτσι ώστε τα μικρά παιδιά που γυμνάζονται στα αθλητικά σωματεία, να καλυτερεύουν τόσο την φυσική τους κατάσταση με έναν ευχάριστο τρόπο, όσο και να βελτιώνουν την κοινωνικότητα τους και την ομαδικότητα τους με τα άλλα παιδιά άλλα και να καλυτερεύουν τη ψυχολογία τους.


Το Δ.Σ του Σ.Π.Ο.Τ.Ε, με δελτίο τύπου που εξέδωσε, "ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Παπάγου -Χολαργού για τη στήριξη του και για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου, την κυρία Αυλωνίτου Ελένη για την παρουσία της και για την τόσο σημαντική εισήγηση της, τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων κύριο Τουρναβίτη Κωνσταντίνο, ο οποίος επισήμανε το σημαντικό ρόλο της Π.Ο.Π.Α, η οποία είναι συμπαραστάτης μας στο δύσκολο και σημαντικό έργο μας, τα μέλη του συνδέσμου μας, και όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην εν λόγο διοργάνωση.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών θα συνέχιση με όλες τους τις δύναμης να προσφέρει στους φίλους προπονητές συνεχή επιστημονική αλλά και τεχνική επιμόρφωση , για την βελτίωση τους στο άθλημα του Ταεκβοντό."

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ