Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Έλληνες ακτιβιστές πίσω από το φυλλάδιο που μοιράστηκε στους πρόσφυγες στην Ειδομένη;

Οι αρχές προσανατολίζουν τις έρευνές τους σε Έλληνες που συνόδευσαν το καραβάνι Πηγή: www.lifo.gr
Konstantinos Tsakalidis / SOOCΣε Έλληνες ακτιβιστές στρέφονται τώρα οι έρευνες των αρχών για τους συντάκτες του περίφημου φυλλαδίου που προκάλεσε την μαζική έξοδο προσφύγων στην Ειδομένη. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, η έρευνα για την υπόθεση ανετέθη με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Αντιτρομοκρατική και στέλεχος του υπουργείου δήλωσε χθες ότι οι υποψίες για την πρωτοβουλία στρέφονται σε Ελληνες ακτιβιστές που συνόδευαν, το καραβάνι των προσφύγων από την Ειδομένη στα Σκόπια.

 Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η ταυτότητα των υπόπτων είναι γνωστή σε Σκοπιανούς και Ελληνες αστυνομικούς και ότι συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που τη Δευτέρα οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής και απελάθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Ελλάδα. 
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, αναφέρουν πως υπάρχουν ενδείξεις ότι μερικά μόλις 24ωρα πριν από την «επιχείρηση» της Δευτέρας, οι διοργανωτές της είχαν διασχίσει δοκιμαστικά την ελληνοσκοπιανή μεθόριο και είχαν σηματοδοτήσει τη διαδρομή ώστε να διευκολύνουν την κίνηση των προσφύγων. Ωστόσο ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας που ρωτήθηκε σχετικά ήταν πιο επιφυλακτικός και διευκρίνισε ότι πλην των μεταναστών και προσφύγων, συνελήφθησαν από Σκοπιανούς αστυνομικούς 80 δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και μέλη ΜΚΟ που συνόδευαν το καραβάνι, εκ των οποίων 13 Ελληνες. Από αυτούς 11 δήλωσαν δημοσιογράφοι - φωτογράφοι και μόλις δύο εκπρόσωποι ΜΚΟ. «Συνόδευαν πράγματι τους αλλοδαπούς, ωστόσο, δεν έχει προκύψει κάποιο ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο που να τους συνδέει με τη σύνταξη και διανομή του φυλλαδίου» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο στην πρωτοβουλία να μετείχαν και κάποιοι από τους ξένους ακτιβιστές που επίσης συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στα Σκόπια. 

πηγή: Kαθημερινή 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ