Α΄ΑΘΗΝΑΣ (4) ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (7) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (66) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (178) ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ (3) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (3) ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (143) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ (16) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (144) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (3) ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (6) ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ (30) ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (64) ΔΗΜΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ (3) ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (2) ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (1) ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ (6) ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ (4) ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1) ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (5) ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (38) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (36) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (3) ΔΙΕΘΝΗ (37) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (29) ΕΘΙΜΑ (3) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (49) ΕΙΔΗΣΕΙΣ (1687) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (197) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (57) ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (23) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (7) ΕΠΙΣΤΗΜΗ (68) ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (20) ΕΡΕΥΝΕΣ (17) ΘΕΑΤΡΟ (4) ΘΕΜΑ (41) ΙΣΤΟΡΙΑ (48) ΚΑΙΡΟΣ (23) ΚΗΠΟΣ (9) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (1746) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (280) ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... (1) ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ (40) ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (42) ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ... (17) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (11) ΜΟΥΣΙΚΗ (9) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (13) ΝΔ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2015 (26) ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ! (14) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (167) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (26) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (28) ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (14) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (828) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (42) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (67) ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (67) ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ (1) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (98) ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (53) ΣΥΝΤΑΓΕΣ (17) ΣΧΟΛΕΙΟ (61) ΤΕΧΝΗ (3) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (1) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (13) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ (268) ΥΓΕΙΑ (411) ΦΙΛΟΖΩΟΙ (1) ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ (46) ΦΥΣΗ (37) ΦΥΣΙΩ (14) ΧΟΡΟΣ (4) ΧΡΗΣΙΜΑ (342) OIKONOMIA (196) RADIO (95) SILVER ALERT (653) TKD (93) TV (196)
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ
με ένα απλό ''ΚΛΙΚ'' στις
προβαλλόμενες διαφημίσεις της GOOGLE.

Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Ο Έλληνας πρόεδρος της ETU, αποκλείει τους Έλληνες αθλητές από τις διεθνείς διοργανώσεις!

- ΓΓΑ: κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, ούτε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο κύριος Πραγαλός, ούτε το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο, από το οποίο η  ΓΓΑ αναμένει τις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση της έννομης λειτουργίας του αθλήματος.

- Να πετάξει την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό, αποκλείοντας ταυτόχρονα τους Έλληνες αθλητές από τις διεθνείς διοργανώσεις, αποφάσισε ο Έλληνας πρόεδρος της ΕTU!

Με δικαιολογία την απόφαση της ΓΓΑ να μην αναγνωρίσει την ισοτιμία των διπλωμάτων προπονητών που χορηγούν οι σχολές προπονητών της ETU, διότι δεν πληρεί τα τέσσερα κριτήρια που θέτει η επιτροπή ισοτιμιών, ο Έλληνας πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, με απόφασή του, αναστέλλει την ιδιότητα της ΕΛΟΤ ως μέλους της «καθώς το Ελληνικό Υπουργείο Αθλητισμού δεν αναγνωρίζει το σύστημα της ETU». Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Πραγαλός, «συνεπάγεται παραβίαση των εσωτερικών κανονισμών της Ένωσης».
«Εφ’ όσον το Ελληνικό Υπουργείο Αθλητισμού δεν αναγνωρίζει το σύστημα άδειας προπονητή (Coach License System), όλοι οι αθλητές, προπονητές και παράγοντες  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό αναστέλλονται από την Ένωση. Η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ και δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση που προωθείται από την Ευρωπαϊκή  Ένωση Ταεκβοντό».

 Το ιστορικό

- Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός από τις 8 Μαρτίου του 2016, η ΓΓΑ απορρίπτει  αίτημα για ισοτιμία, του διπλώματος προπονητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (Ε.Τ.U) με το δίπλωμα προπονητή ταεκβοντό της Γ.Γ.Α , διότι δεν πληρεί τα τέσσερα κριτήρια που θέτει η επιτροπή ισοτιμιών.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο τα τέσσερα κριτήρια είναι τα εξής:
Ο φορέας που απονέμει το πτυχίο ή το δίπλωμα να είναι πιστοποιημένος από το οικείο Κράτος.
Το πτυχίο να αναγράφει ότι είναι προπονητής ( trainer – coach)
Το πρόγραμμα που διδάχθηκε να είναι αντίστοιχο με αυτό των σχολών της Γ.Γ.Α.
Οι ώρες διδασκαλίας της Σχολής παρακολούθησης να είναι αντίστοιχες με αυτές της Γ.Γ.Α.
«Ως εκ τούτου το αίτημα απορρίπτεται και σας απαγορεύεται να ασκείτε το επάγγελμα του προπονητή αθλητών Ταεκβοντό», καταλήγει η απαντητική επιστολή.

- Με επιστολή του προς το Ελληνικό Υπουργείο Αθλησμού, ο Έλληνας πρόεδρος της ETU, γνωστοποιεί την αποβολή της ΕΛΟΤ και τον αποκλεισμό των Ελλήνων προπονητών και αθλητών από τις διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταεκβοντό.


- Ο ΓΓΑ, με δήλωσή του, μιλάει για εκβιασμό εκ μέρους της ETU, και τονίζει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, ούτε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο κύριος Πραγαλός, ούτε το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο, από το οποίο η  ΓΓΑ αναμένει τις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση της έννομης λειτουργίας του αθλήματος:
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού σχετικά με τον αποκλεισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο από την
Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του αθλήματος.
               
Επί δεκαετίες η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, επιχορηγούμενων από το κράτος, αθλητικών στελεχών και φορέων, είχε σαν αποτέλεσμα την εδραίωση της αντίληψης ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί χωρίς κόστος να παρακάμπτει την συντεταγμένη Πολιτεία και τους Νόμους που τη διέπουν, απολαμβάνοντας καθεστώς ανεξέλεγκτης ασυδοσίας και ασυλίας.
Ανάμεσα σε αυτούς και αστικά σωματεία όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο, η οποία διοργάνωσε το 2011 στην Χαλκιδική «σχολή» προπονητών, χωρίς καμία άδεια και χωρίς καμία έγκριση από τις αρμόδιες αρχές και μάλιστα έναντι αντιτίμου χιλιάδων ευρώ που υποχρεώθηκαν να πληρώσουν οι 144 συμμετέχοντες, μοιράζοντας πτυχία χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Έκτοτε, γίνεται συστηματική προσπάθεια αναγνώρισης των εν λόγω δήθεν πτυχίων  ως ισοτίμων των πτυχίων των ΤΕΦΑΑ και σχολών προπονητών της Γ.Γ.Α.
Η προηγούμενη αθλητική ηγεσία ορθώς δεν είχε αναγνωρίσει τα «πτυχία», αλλά για την οριστική λύση είχε παραπέμψει το θέμα στο μέλλον.
Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, πάλι με πρόσχημα τον αποκλεισμό των αθλητών από αγώνες επιχειρείται νέος εκβιασμός.

Θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν:
Στην Ελλάδα υπάρχει συντεταγμένο και θεσμοθετημένο σύστημα επιμόρφωσης, αξιολόγησης και πιστοποίησης αθλητικών στελεχών και προπονητών, που διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και κριτήρια, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των προσώπων που διαπαιδαγωγούν και προετοιμάζουν αθλητικά τους νέους ανθρώπους. Βασικός πυλώνας αυτού του συστήματος είναι οι Σχολές Φυσικής Αγωγής (Δημόσια Α.Ε.Ι.) και σχολές προπονητών, που διοργανώνει η ΓΓΑ βάσει της κείμενης νομοθεσίας, τους οποίους θα στηρίξουμε θεσμικά και θα προστατεύσουμε από κάθε λογής προκλήσεις.
Ως Υπουργείο θα διενεργήσουμε τα νόμιμα καταθέτοντας σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία και τις οικονομικές ελεγκτικές αρχές, ώστε να διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης της «σχολής» Ταε Κβον Ντο της Χαλκιδικής και των οικονομικών παραμέτρων της.
Ως εκ τούτου ας αντιληφθούν  οι πάντες ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, ούτε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο κύριος Πραγαλός, ούτε το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο, από το οποίο η  ΓΓΑ αναμένει τις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση της έννομης λειτουργίας του αθλήματος.

Ειδικότερα για τη λειτουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο ενημερώνουμε ότι κατά την τελευταία πενταετία έχει χρηματοδοτηθεί συνολικά με το ποσόν των 1,71 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά για τα τελευταία έτη 2014 και 2015 δεν έχει αποδώσει, ως όφειλε, οικονομικό απολογισμό ούτε και σχέδιο προϋπολογισμού για το έτος 2016.
Ως εκ τούτου εάν δεν τηρηθούν τα νόμιμα και δεν υπάρξουν από την εν λόγω Ομοσπονδία οι απαραίτητες ενέργειες και σε διεθνές επίπεδο για τη διαφύλαξη του αθλήματος, των αθλητών της και της αθλητικής αξιοπιστίας της χώρας, η Πολιτεία θα εξετάσει εκ νέου το θέμα της χρηματοδότησής της.
Σε κάθε περίπτωση όσοι συμμετείχαν στη σχολή προπονητών εάν κρίνουν ότι εξαπατήθηκαν, μπορούν να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά του
ς.

ΓΓΑ: «Αν νομίζει ο καθένας ότι από το εξωτερικό θα έρχεται και θα εκμεταλλεύεται τον κόσμο και θα του παίρνει λεφτά δίνοντας τους πτυχία τα οποία δεν έχουν καμία ισχύ στην χώρα μας, πλανάται πλάνην οικτρά»

Με δηλώσεις του στο gazzeta.gr ο κ. Συναδινός κατηγόρησε ουσιαστικά πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταεκβοντό εξαπάτησε τον κόσμο, «παίρνοντάς του λεφτά για πτυχία τα οποία δεν έχουν καμία ισχύ στη χώρα μας».
«Αν νομίζει ο καθένας ότι από το εξωτερικό θα έρχεται και θα εκμεταλλεύεται τον κόσμο και θα του παίρνει λεφτά δίνοντας τους πτυχία τα οποία δεν έχουν καμία ισχύ στην χώρα μας πλανάται πλάνην οικτρά. Αυτά τα πτυχία δεν πρόκειται να αναγνωριστούν ποτέ! Υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία και θεσμοί τους οποίους δεν μπορεί να παρακάμψει κανείς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Συναδινός.
Για τον αποκλεισμό των Ελλήνων αθλητών και προπονητών από τις διεθνείς διοργάνωσης εξαιτίας της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό να αποβάλει την ΕΛΟΤ, της ο κ. Συναδινός είπε: «Σε ότι αφορά στο θέμα του αποκλεισμού ας κάνει η ΕΛΟΤ τις απαραίτητες ενέργειες για να λύσει το θέμα»
«Δεν μπορεί να θυμάται καθένας όποτε τον συμφέρει το αυτοδιοίκητο και όποτε δεν τον συμφέρει να το ξεχνά. Ξαναλέω δεν υπάρχει περίπτωση να νομιμοποιήσουμε παρανομίες, οι οποίες έγιναν προς εκμετάλλευση και εξαπάτηση ανθρώπων που ήθελαν να πάρουν πτυχίο προπονητή και τελικά έχουν στα χέρια τους ένα άχρηστο χαρτί», πρόσθεσε ενώ κατέληξε: «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό και θα πρέπει οι άνθρωποι που εξαπατήθηκαν να προσφύγουν στην Ελληνική Ομοσπονδία».
Δημοσίευση σχολίου