Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Η ΕΤΑΝΕ "ΑΝΟΙΓΕΙ" ΤΟ KIM & LIU... "ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ" ΤΟ!


Φαίνεται οτι κάτι δεν πάει καλά εκεί στην ΕΤΑΝΕ. Δεν εξηγείται διαφορετικά να θριαμβολογούν και να αυτοχειροκροτούνται, από τη δική τους ιστοσελίδα, οτι "ανοίγουν τους ορίζοντες μιας διοργάνωσης" κάνοντάς την ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ!


Στις 13 - 16 Μαϊου 2016 στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων θα γίνει  το 5ο Kim & Liu, μια διοργάνωση για μικρούς αθλητές ως 11 χρόνων.
Με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της, η ΕΤΑΝΕ (διοργανωτής) προαναγγέλει το άνοιγμα της διοργανώσης για φέτος και σε Συλλόγους της ΕΤΑΒΕ και βέβαια, μέχρι εδώ, όλα καλά, αφού με τον τρόπο αυτό η διοργάνωση γίνεται πανελλήνιας εμβέλειας. Αυτά, προκύπτουν από τον τίτλο της ανακοίνωσης: "Σύλλογοι της ΕΤΑΒΕ και πολλές ακόμη εκπλήξεις στο 5ο Kim e Liu (13-16 Μαΐου)".

Διαβάζοντας όμως το κείμενο, πληροφορηθήκαμε οτι αυτό που προαναγγέλεται ως "άνοιγμα των οριζόντων της διοργάνωσης", ουσιαστικά είναι η πρόφαση για τη δημιουργία ενός Κλειστού Πρωταθλήματος με VIP Συλλόγους και οτι  "υγιής συναγωνισμός" σημαίνει "διαλέγω με ποιον θέλω να συναγωνιστώ"!

 Η ΕΤΑΝΕ λοιπόν, αποφάσισε να "προσκαλέσει έναν αντιπροσωπευτικό αριθμό συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΤΑΒΕ", χωρίς να διευκρινίζει ποια θα είναι τα κριτήρια της επιλογής των Συλλόγων, ενώ από την άλλη κλείνει την πόρτα σε Συλλόγους της δικής της δύναμης, αφού: "Με αφορμή δε, τη νέα τάξη πραγμάτων, η συμμετοχή των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της ΕΤΑΝΕ, θα γίνει αποκλειστικά με πρόσκληση" !!! 

Αυτή η προαναγγελία του "κλεισίματος" του "KIM & LIU" (που μέχρι πέρυσι αναφερόταν ως Αγωνιστικό Φεστιβάλ "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ" KIM & LIU ενώ στην εν λόγω ανακοίνωση η ΕΤΑΝΕ έχει ξεχάσει το "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ" και μιλάει απλά για το "5ο Kim e Liu"), δημιουργεί μια ακόμα αναταραχή στο χώρο του Ολυμπιακού αθλήματος του Ταεκβοντό και πάλι με ευθύνη των διοικούντων το άθλημα. 
Να ρωτήσουμε πάλι, αν και απάντηση δεν θα πάρουμε (πάλι):
1. Ποιοι θα είναι οι Σύλλογοι που θα προσκληθούν και ποιοι οι Σύλλογοι που θα αποκλειστούν από το φετεινό KIM & LIU;
2. Θα δημιουργηθούν κατηγορίες (Α1, Α2 κλπ) Συλλόγων και αυτοί θα καλούνται στα "ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ" που καθιερώνονται και πως θα γίνει αυτό; 
3. Σε τι ακριβώς εξυπηρετεί το άθλημα και την ανάπτυξή του, ο αποκλεισμός αθλητών από αγώνες χωρίς κριτήρια;
4. Πως ακριβώς "ανεβάζεις στα ύψη τον υγιή συναγωνισμό ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες", όταν επιλέγεις με ποιον θα συναγωνιστείς;
5. "Εξήντα ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του 5ου Kim e Liu (13-16 Μαΐου) κι άπαντες ετοιμάζονται πυρετωδώς για το «στήσιμο» της διοργάνωσης". Έτσι ξεκινάει η ανακοίνωση της ΕΤΑΝΕ. Στη συνέχεια μας εξηγεί με ποιον τρόπο θα γίνει "το στήσιμο";
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΤΑΝΕ:
"Εξήντα ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του 5ου Kim e Liu (13-16 Μαΐου) κι άπαντες ετοιμάζονται πυρετωδώς για το «στήσιμο» της διοργάνωσης που καταλαμβάνει περίοπτη θέση στο αγωνιστικό καλαντάρι της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας. Ή πιο σωστά, στο καλαντάρι ολόκληρου του αθλήματος, δεδομένου ότι για πρώτη φορά εφέτος, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, το «παρών» θα δώσουν και σύλλογοι της ΕΤΑΒΕ, ανεβάζοντας στα ύψη τον υγιή συναγωνισμό ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες που μέχρι τώρα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν αντίπαλοι μόνο σε διοργανώσες πανελλήνιας εμβέλειας!
Για το 5ο Kim e Liu λοιπόν, η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας, θα προσκαλέσει έναν αντιπροσωπευτικό αριθμό συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΤΑΒΕ, ανοίγοντας τους ορίζοντες μιας διοργάνωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί για τρίτη σερί χρονιά και είναι βέβαιο πως θα είναι και πάλι υπέρλαμπη. Με αφορμή δε, τη νέα τάξη πραγμάτων, η συμμετοχή των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της ΕΤΑΝΕ, θα γίνει αποκλειστικά με πρόσκληση, η οποία και θ` αποσταλεί τις προσεχείς εβδομάδες. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που λόγω του μεγάλου όγκου συμμετεχόντων, η ροή του πρωταθλήματος κινδύνευε να μην είναι η δέουσα.
Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ, αφού ήδη η οργανωτική επιτροπή του Kim e Liu, έχει προγραμματίσει πολλές παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή ακόμη και των... γονέων. Φυσικά, κι από αυτήν τη διοργάνωση, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το φιλανθρωπικό σκέλος, αφού για μία ακόμη χρονιά, μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν, θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει να κάνει με παιδιά."

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ