Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ο ΣΠΟΤΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα της νόμιμης εργασίας των προπονητών Ταεκβοντό

Μετά την απόφαση του Έλληνα προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Θανάση Πραγαλού, με την οποία οι Έλληνες αθλητές και προπονητές του Ταεκβοντό αποκλείονται από τις διεθνείς διοργανώσεις, η κατάσταση στο άθλημα είναι έκρυθμη. 

Δηλώσεις επί δηλώσεων και ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας και αναταραχής ενώ κλονίζεται καθημερινά όλο και περισσότερο η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που ορίζουν τις τύχες του αθλήματος στη χώρα μας.


Απογοήτευση και πολλά ερωτηματικά για το μέλλον του αθλήματος και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τέτοιες αποφάσεις, γεννιούνται καθημερινά στους προπονητές και τους αθλητές που είναι τελικά τα θύματα αυτής της αντιδικίας.
 Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό Ελλάδος, με ανακοίνωσή του, προσπαθεί να ηρεμήσει την αγωνία των προπονητών, με συγκεκριμένες προτάσεις για την επαναφορά στη νομιμότητα, ώστε να λυθεί το ζήτημα της νόμιμης άσκησης του επαγγέλματος.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ολυμπιακού Ταε Κβον Ντο ανακοίνωσε τα εξής:

Προς φίλους, συνάδελφους προπονητές,
Μετά τα τελευταία γεγονότα τα οποία όλοι γνωρίζετε, για την τελεσίδικη απόρριψη της ισοτιμίας των διπλωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντο (ETU), εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α), αισθανόμαστε την αγωνία που διακατέχει όλους εσάς που λάβατε μέρος σε αυτά τα σεμινάρια, τα οποία δεν σας εξασφάλισαν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, στο άθλημα του Ταεκβοντο WTF.
O σύνδεσμος προπονητών προσπαθεί εδώ και καιρό, να καλύψει το μεγάλο κενό αυτό που έχει δημιουργηθεί, ώστε όλοι οι ενασχολούμενοι προπονητές, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Γ.Α, να μην εργάζονται παράνομα και να τους απαγορεύεται να ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή.
Μέχρι και σήμερα ο σύνδεσμος μας, παρά την αρνητική θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο (ΕΛ.ΟΤ), για τη δημιουργία σχολής προπονητών (διότι η ΕΛ.ΟΤ δεν κατέθεσε μέχρι σήμερα αίτημα για την ίδρυση σχολής προπονητών στη Γ.Γ.Α), έχει καταθέσει υπόμνημα στη Γ.Γ.Α, για τη δημιουργία σχολής προπονητών.
Ο σύνδεσμος μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, και ζητάμε από όλους εσάς τους υποψήφιους προπονητές, να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή, γιατί το δικαίωμα της νόμιμης εργασίας είναι για όλους.
Είμαστε σε θέση να θωρακίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των προπονητών, και θα βρισκόμαστε πάντα στην διάθεση κάθε προπονητή και επίσης κάθε υποψήφιου προπονητή, για την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων του.

Μην περιμένετε πλέον, διεκδικήστε τα δικαιώματα σας για μια νόμιμη εργασία.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο επικοινωνίας: . 6948705329

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
Ευστρατίου Αναστάσιος     Μαρκής Σταύρος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ