Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Πτώχευσε η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ - ΜΑΡΔΑΣ: "Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls στην οικονομία"

Ο πρόεδρος της εταιρείας Ιωάννης Στρούτσης την εποχή που η Ηλεκτρονική Αθηνών παρουσίαζε υψηλή κερδοφορία Πτώχευση για την Ηλεκτρονική Αθηνών - «Κατηγορώ» της εταιρείας για τα capital controls

Σε πτώχευση οδηγήθηκε η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, η Ηλεκτρονική Αθηνών, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο την κήρυξε την Τετάρτη σε καθεστώς πτώχευσης, με αποτέλεσμα και τα 45 υποκαταστήματα της εταιρείας να παραμείνουν κλειστά και οι 450 εργαζόμενοί της να βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία.


Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ως βασική αιτία του λουκέτου τα γεγονότα του περασμένου Ιουνίου, και την επιβολή των capital controls τα οποία υπονόμευσαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της και ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.

"Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία" αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

"Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls στην οικονομία" επέμεινε πάντως το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. Σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΕΕ ο κ. Μάρδας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "ακόμα και οι τουρίστες τα έχουν ξεχάσει."

Το λουκέτο προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος
μέσω του λογαριασμού του στο Twitter σχολίασε:

«Το κλείσιμο της "Ηλεκτρονικής" και η ανεργία 450 ανθρώπων, δείχνουν ποιος, πότε και πως ενταφίασε την ελληνική οικονομία»


Η ανακοίνωση της Ηλεκτρονικής

"Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γνωστοποιεί ότι δυνάμει της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως.

"Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

"Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.

"Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.

Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.

Τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά."


πηγή: skai.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ