Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Βρέθηκε, χάρη στο SILVER ALERT!


FOUND - KARABELA
Η περιπέτεια της κας Ασημίνας Καράμπελα έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η κα Καράμπελα, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία της πρόσωπα.
 
Συγκεκριμένα, η 72χρονη χάθηκε το Σάββατο 26/03/2016, από το σπίτι της ο Πολύγωνο, όταν βγήκε για την καθιερωμένη της βόλτα και δεν κατάφερε να επιστρέψει.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, μετά από παράκληση των συγγενών και με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε το SILVER ALERT για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της, το βράδυ της 06/04/2016.


Η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης δέχθηκε, το πρωί της Πέμπτης 07/04/2016 κλήση για την ανεύρεσή της. Η ηλικιωμένη είχε εντοπισθεί περιπλανώμενη στην παλτεία Συντάγματος την ημέρα της εξαφάνισής της από πολίτη, ο οποίος την οδήγησε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου λόγω της σύγχυσής της, δεν έγινε δυνατό να διαπιστωθούν τα στοιχεία ταυτότητάς της.
Στη συνέχεια η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα. Η Κοινωνική Λλειτουργός του νοσοκομείου, είδε το SILVER ALERT, αναγνώρισε την ηλικιωμένη στο πρόσωπο της αναζητούμενης και επικοινώνησε με τη Γραμμή SOS 1065. Η κα Ασημίνα ξαναγύρισε στην οικογένειά της!
Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.


Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 211-3499700, 210-5246202
E-mail: pelina-communication@lifelinehellas.gr, communication@lifelinehellas.gr, pelinath@yahoo.gr http://www.lifelinehellas.gr
http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf
ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ! new

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ