Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΕΤΑΝΕ: Τυχαία η επιλογή για το 5ο KIM e LIU! Πλήρως απαξιωμένο από τη διοργανώτρια το ¨5ο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ"...

Καρανταγλής: «Τυχαία η επιλογή»

Η ΕΤΑΝΕ, εν κατακλείδι, ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ μια επιτυχημένη διοργάνωση μετατρέποντάς την σε ένα μικρού βεληνεκούς τουρνουά επιπέδου Σωματείου, και δημιουργώντας Συλλόγους δύο ταχυτήτων και κατηγοριών, χωρίς αγωνιστικά κριτήρια. Μπορεί ο αρχικός στόχος να ήταν όντως η αναβάθμιση της διοργάνωσης, και αναγνωρίζουμε την καλή πρόθεση, ο τρόπος όμως είναι σίγουρα λάθος και οι τακτικές αυτές απαξιώνουν και το Άθλημα και την ίδια την Ένωση...

Την Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016, γράφαμε στο BLUE FORCE, τα παρακάτω με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΤΑΝΕ για τη διεξαγωγή του 5ο Kim e Liu και τον τρόπο ΕΠΙΛΟΓΗΣ των Σωματείων που θα ΠΡΟΣΚΛΗΘΟΥΝ:

Η ΕΤΑΝΕ "ΑΝΟΙΓΕΙ" ΤΟ KIM & LIU... "ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ" ΤΟ!




Φαίνεται οτι κάτι δεν πάει καλά εκεί στην ΕΤΑΝΕ. Δεν εξηγείται διαφορετικά να θριαμβολογούν και να αυτοχειροκροτούνται, από τη δική τους ιστοσελίδα, οτι "ανοίγουν τους ορίζοντες μιας διοργάνωσης" κάνοντάς την ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ!


Στις 13 - 16 Μαϊου 2016 στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων θα γίνει  το 5ο Kim & Liu, μια διοργάνωση για μικρούς αθλητές ως 11 χρόνων.
Με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της, η ΕΤΑΝΕ (διοργανωτής) προαναγγέλει το άνοιγμα της διοργανώσης για φέτος και σε Συλλόγους της ΕΤΑΒΕ και βέβαια, μέχρι εδώ, όλα καλά, αφού με τον τρόπο αυτό η διοργάνωση γίνεται πανελλήνιας εμβέλειας. Αυτά, προκύπτουν από τον τίτλο της ανακοίνωσης: "Σύλλογοι της ΕΤΑΒΕ και πολλές ακόμη εκπλήξεις στο 5ο Kim e Liu (13-16 Μαΐου)".

Διαβάζοντας όμως το κείμενο, πληροφορηθήκαμε οτι αυτό που προαναγγέλεται ως "άνοιγμα των οριζόντων της διοργάνωσης", ουσιαστικά είναι η πρόφαση για τη δημιουργία ενός Κλειστού Πρωταθλήματος με VIP Συλλόγους και οτι  "υγιής συναγωνισμός" σημαίνει "διαλέγω με ποιον θέλω να συναγωνιστώ"!

 Η ΕΤΑΝΕ λοιπόν, αποφάσισε να "προσκαλέσει έναν αντιπροσωπευτικό αριθμό συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΤΑΒΕ", χωρίς να διευκρινίζει ποια θα είναι τα κριτήρια της επιλογής των Συλλόγων, ενώ από την άλλη κλείνει την πόρτα σε Συλλόγους της δικής της δύναμης, αφού: "Με αφορμή δε, τη νέα τάξη πραγμάτων, η συμμετοχή των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της ΕΤΑΝΕ, θα γίνει αποκλειστικά με πρόσκληση" !!! 

Αυτή η προαναγγελία του "κλεισίματος" του "KIM & LIU" (που μέχρι πέρυσι αναφερόταν ως Αγωνιστικό Φεστιβάλ "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ" KIM & LIU ενώ στην εν λόγω ανακοίνωση η ΕΤΑΝΕ έχει ξεχάσει το "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ" και μιλάει απλά για το "5ο Kim e Liu"), δημιουργεί μια ακόμα αναταραχή στο χώρο του Ολυμπιακού αθλήματος του Ταεκβοντό και πάλι με ευθύνη των διοικούντων το άθλημα. 
Να ρωτήσουμε πάλι, αν και απάντηση δεν θα πάρουμε (πάλι):
1. Ποιοι θα είναι οι Σύλλογοι που θα προσκληθούν και ποιοι οι Σύλλογοι που θα αποκλειστούν από το φετεινό KIM & LIU;
2. Θα δημιουργηθούν κατηγορίες (Α1, Α2 κλπ) Συλλόγων και αυτοί θα καλούνται στα "ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ" που καθιερώνονται και πως θα γίνει αυτό; 
3. Σε τι ακριβώς εξυπηρετεί το άθλημα και την ανάπτυξή του, ο αποκλεισμός αθλητών από αγώνες χωρίς κριτήρια;
4. Πως ακριβώς "ανεβάζεις στα ύψη τον υγιή συναγωνισμό ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες", όταν επιλέγεις με ποιον θα συναγωνιστείς;
5. "Εξήντα ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του 5ου Kim e Liu (13-16 Μαΐου) κι άπαντες ετοιμάζονται πυρετωδώς για το «στήσιμο» της διοργάνωσης". Έτσι ξεκινάει η ανακοίνωση της ΕΤΑΝΕ. Στη συνέχεια μας εξηγεί με ποιον τρόπο θα γίνει "το στήσιμο";
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΤΑΝΕ:
"Εξήντα ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του 5ου Kim e Liu (13-16 Μαΐου) κι άπαντες ετοιμάζονται πυρετωδώς για το «στήσιμο» της διοργάνωσης που καταλαμβάνει περίοπτη θέση στο αγωνιστικό καλαντάρι της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας. Ή πιο σωστά, στο καλαντάρι ολόκληρου του αθλήματος, δεδομένου ότι για πρώτη φορά εφέτος, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, το «παρών» θα δώσουν και σύλλογοι της ΕΤΑΒΕ, ανεβάζοντας στα ύψη τον υγιή συναγωνισμό ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες που μέχρι τώρα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν αντίπαλοι μόνο σε διοργανώσες πανελλήνιας εμβέλειας!
Για το 5ο Kim e Liu λοιπόν, η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας, θα προσκαλέσει έναν αντιπροσωπευτικό αριθμό συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΤΑΒΕ, ανοίγοντας τους ορίζοντες μιας διοργάνωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί για τρίτη σερί χρονιά και είναι βέβαιο πως θα είναι και πάλι υπέρλαμπη. Με αφορμή δε, τη νέα τάξη πραγμάτων, η συμμετοχή των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της ΕΤΑΝΕ, θα γίνει αποκλειστικά με πρόσκληση, η οποία και θ` αποσταλεί τις προσεχείς εβδομάδες. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που λόγω του μεγάλου όγκου συμμετεχόντων, η ροή του πρωταθλήματος κινδύνευε να μην είναι η δέουσα.
Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ, αφού ήδη η οργανωτική επιτροπή του Kim e Liu, έχει προγραμματίσει πολλές παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή ακόμη και των... γονέων. Φυσικά, κι από αυτήν τη διοργάνωση, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το φιλανθρωπικό σκέλος, αφού για μία ακόμη χρονιά, μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν, θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει να κάνει με παιδιά." 
Η απάντηση ήρθε από τον πρόεδρο της ΕΤΑΝΕ κ. Καρανταγλή, με δηλώσεις του στο tkdmag.gr.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Σπυρόπουλου, "Με κλήρωση έγινε η επιλογή των συλλόγων που προσκλήθηκαν από την ΕΤΑΝΕ για να λάβουν μέρος στο 5ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim & Liu “Ευ αγωνίζεσθαι”, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο TkdMag.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος, Μάκης Καρανταγλής." (!)

Καρανταγλής: «Τυχαία η επιλογή»

Το TkdMag.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΤΑΝΕ, κ. Μάκη Καρανταγλή ο οποίος αφού ενημέρωσε ότι οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 1500 με αποτέλεσμα να «κλείσει το σύστημα» γνωστοποίησε ότι η επιλογή των συλλόγων που προσκλήθηκαν έγινε τυχαία.
«Οι σύλλογοι επιλέχτηκαν εντελώς τυχαία. Μας δήλωσαν από τη Βόρεια Ελλάδα οι σύλλογοι που ήθελαν να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ και μπήκαν στην κληρωτίδα. Και η επιλογή των συλλόγων της ΕΤΑΝΕ έγινε τυχαία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρανταγλής.
Όπως μας είπε, όλοι οι σύλλογοι που ανήκουν στην ΕΤΑΝΕ συμμετείχαν στην τυχαία επιλογή. Από αυτούς λοιπόν βγήκαν και εκείνοι στους οποίους στάλθηκε η πρόσκληση.
Η επιλογή της ΕΤΑΝΕ να προχωρήσει σε κλήρωση για το ποιοι σύλλογοι θα λάβουν μέρος στο Kim & Liu ναι μεν φέρει ως αιτία τον όγκο των συμμετοχών που θα υπήρχαν, αλλά προκαλεί και ορισμένες “παράβλεπες” απώλειες.
Για παράδειγμα, μερικοί σύλλογοι οι οποίοι δεν έλαβαν πρόσκληση, δεν έχουν τη δυνατότητα να “κατεβάσουν” αθλητές στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα “χαμένοι” στην υπόθεση να είναι οι τελευταίοι. “Χαμένοι” όσον αφορά τις εμπειρίες που αποκομίζουν οι μικροί αθλητές από τέτοιου είδους επίσημες και μεγάλες διοργανώσεις.
Η ΕΤΑΝΕ, θα μπορούσε να επιλέξει και μια άλλη λύση, η οποία και πάλι θα “έκοβε” μερικούς αθλητές. Θα μπορούσε για παράδειγμα, να βάλει “όριο” στο σύνολο των αθλητών που κάθε σύλλογος θα μπορούσε να κατεβάσει στους αγώνες. Έτσι, περισσότεροι σύλλογοι θα συμμετείχαν στους αγώνες.
Βέβαια, και με αυτόν τον τρόπο ο αριθμός των αθλητών θα έμενε ο ίδιος. Απλά θα διαμορφωνόταν από περισσότερους συλλόγους.
Υπενθυμίζεται πως το Φεστιβάλ Kim & Liu τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας."

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ

Για γέλια και για κλάματα, βεβαίως, η απάντηση του προέδρου της ΕΤΑΝΕ...
Κατά την άποψή μας, υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
1η περίπτωση: Η ΕΤΑΝΕ, αφού προέβη στην "πρωτοτυπία" να αποκλείσει Σωματεία και αθλητές από τη διοργάνωση, στερώντας εμπειρίες και ευκαιρίες από τους μικρούς αθλητές που ανήκουν σε Συλλόγους που δεν έλαβαν πρόσκληση, στη συνέχεια ΔΕΝ κατάφερε να βρει τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των "προσκεκλημένων" (π.χ. αγωνιστικά) με αποτέλεσμα να προσφύγει σε μια πρόχειρη, όσο και αστήρικτη δικαιολογία, αφού δεν αναφέρει ούτε την ημερομηνία, ούτε τον τόπο, ούτε τον εγγυητή του αδιάβλητου της "κλήρωσης" (π.χ. εκπρόσωποι Σωματείων), ούτε ποτέ ανακοινώθηκε στα Σωματεία του δυναμικού της οτι θα διενεργηθεί ή διενεργήθηκε κλήρωση και ποτέ δεν ενημερώθηκαν τα Σωματεία της Ένωσης οτι κληρώθηκαν ή δεν κληρώθηκαν για να λάβουν πρόσκληση!

2η περίπτωση: Όντως, έγινε η κλήρωση. 
α. Παραμένει  ως παράλειψη, η μη ανακοίνωση - προαναγγελία - ενημέρωση στους Συλλόγους της Ένωσης, του χρόνου και του τόπου της κλήρωσης, ώστε οι εκπρόσωποι των Συλλόγων να έχουν τη δυνατότητα να είναι παρόντες, καθώς και των αποτελεσμάτων της, τα οποία, να σημειώσουμε, δεν αναφέρονται ούτε στη δήλωση του Προέδρου της ΕΤΑΝΕ, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει ΚΑΝΕΙΣ, ποιοι Σύλλογοι προσκλήθηκαν και, πιθανόν, δεν έστειλαν συμμετοχές.
β. Σε τι ακριβώς εξυπηρετεί το άθλημα και την ανάπτυξή του, ο αποκλεισμός αθλητών από αγώνες χωρίς κριτήρια; 
Από πότε μια κληρωτίδα μπορεί να αποφασίζει για τις αγωνιστικές ευκαιρίες - εμπειρίες των αθλητών; Πως αναβαθμίζεται, όπως "πανηγυρίζει" η ΕΤΑΝΕ στην αρχική της ανακοίνωση, μια διοργάνωση όταν αποκλείεις αθλητές που στις 3 από τις 4 διοργανώσεις που έχουν προηγηθεί έχουν κατακτήσει πρώτες και δεύτερες θέσεις; Μήπως πρέπει να αδειάσει χώρος και για άλλους με μικρότερες δυνατότητες; Και πώς ο αποκλεισμός των πρωταθλητών "ανεβάζει στα ύψη τον υγιή συναγωνισμό ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες"

Η ΕΤΑΝΕ, εν κατακλείδι, ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ μια επιτυχημένη διοργάνωση μετατρέποντάς την σε ένα μικρού βεληνεκούς τουρνουά επιπέδου Σωματείου, και δημιουργώντας Συλλόγους δύο ταχυτήτων και κατηγοριών, χωρίς αγωνιστικά κριτήρια. Μπορεί ο αρχικός στόχος να ήταν όντως η αναβάθμιση της διοργάνωσης, και αναγνωρίζουμε την καλή πρόθεση, ο τρόπος όμως είναι σίγουρα λάθος και οι τακτικές αυτές απαξιώνουν και το Άθλημα και την ίδια την Ένωση...

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ