Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

TKD-NEWS.de: Απόφαση ETU: Αναστολή - Ισχύει;




"Θα έπρεπε να περιμένουμε από την Ελληνική Ομοσπονδία να διαμαρτυρηθεί για την αναστολή και να εξετάσει νομικές ενέργειες. Αλλά ήταν παράξενα σιωπηλή." 

"Η σύγκρουση σιγόβραζε για κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά την αλλαγή του νόμου το 2013, οι Ελληνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες ήταν υποχρεωμένες από το νόμο να θεσπίσουν Ακαδημίες Προπονητών με σταθερά, ενιαία πρότυπα που θα  λειτουργούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού. Κάτι που φάνηκε να αγνοείται προφανώς από την Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο."



Εύλογες απορίες εκφράζει το γερμανικό ηλεκτρονικό περιοδικό για το Ταεκβοντό, TKD-NEWS.de, σε άρθρο του με τίτλο: "ETU-Decision: Suspended – is it?"  σχετικά με την αποβολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο από την ETU. Το γερμανικό site, αφού αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης, "έρχεται σε περίεργα αποτελέσματα", όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο άρθρο, σχετικά με τα πεπραγμένα του προέδρου της ETU και τις σχέσεις ETU - ΕΛΟΤ. 



- Χαρακτηρίζει "περίεργα, σχεδόν ύποπτα ήσυχη" τη στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας απέναντι στην απόφαση αυτή, που πλήττει το κύρος του Ελληνικού Ταεκβοντό και είναι καταφανέστατα ενάντια στα συμφέροντα της ΕΛΟΤ, των Συλλόγων και των Ελλήνων Αθλητών.

- Τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία προφανώς εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή,οι Ελληνικοί Σύλλογοι και οι αξιωματούχοι της ΕΛΟΤ βρίσκονται σε όλες τις εκδηλώσεις, ενώ και το Ελληνικό OPEN του Ιουνίου, ανακοινώνεται επίσημα στο καλεντάρι της ETU.

- Τονίζει τις σχέσεις ΕΛΟΤ - ETU και κάνει συχετισμούς με την υπόθεση αναστολής της Γερμανικής Ομοσπονδίας.

- "Η ETU και ο Πρόεδρός της Αθανάσιος Πραγαλός θα πρέπει σίγουρα να μην κέρδισε τον τελευταίο καιρό τόσο στην αξιοπιστία.", γράφει το άρθρο στην τελευταία του παράγραφο, σε μια ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της ETU.

Το BLUE FORCE, μετέφρασε στα ελληνικά με όση ακρίβεια γινόταν το άρθρο του γερμανικού ειδικού site και σας το παραθέτουμε:

"Από την 24/03/2016 η ETU και ο Πρόεδρος Αθανάσιος Πραγαλός αποφάσισε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο θα πρέπει να ανασταλεί. Ο λόγος για την αναστολή ήταν η άρνηση της Ελληνικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα διπλώματα προπονητών που έχουν προσφερθεί κατά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μετά από μαθήματα της ETU και εξαγοράστηκαν από Έλληνες προπονητές σε υψηλή αμοιβή.

Τώρα, πώς είναι η τρέχουσα κατάσταση; Το TKD-NEWS.de έχει ερευνήσει και έρχεται σε περίεργα αποτελέσματα.
Η σύγκρουση σιγόβραζε για κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά την αλλαγή του νόμου το 2013, οι Ελληνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες ήταν υποχρεωμένες από το νόμο να θεσπίσουν Ακαδημίες Προπονητών με σταθερά, ενιαία πρότυπα που θα  λειτουργούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού. Κάτι που φάνηκε να αγνοείται προφανώς από την Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο. Η ΕΛΟΤ. προτίμησε να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί με την ETU, η οποία έχει επιτυχώς εφαρμοστεί κατά το παρελθόν, και να ευθυγραμμίσει τα μαθήματα στην Ελλάδα. Μια προσοδοφόρα εκδήλωση για την ETU.

Συνέπεια αυτής της πρακτικής ήταν ότι τα διπλώματα προπονητή που προσφέρονται από την ETU έναντι πολλών χρημάτων, δεν αναγνωρίζονται από το Ελληνικό Υπουργείο Αθλητισμού. Η συνέπεια για τους πληγέντες προπονητές είναι ότι κάθε δραστηριότητα εκπαιδευτή μπορεί να απαγορεύεται στην Ελλάδα.

Σε απάντηση στην απόρριψη, η ETU αποφάσισε να αναστείλει την Ελληνική Ομοσπονδία με άμεση ισχύ. Αυτό ισχύει σαφώς για όλα τα πρόσωπα και σε όλα τα επίπεδα.
Σε μια συνέντευξη στο Ελληνικό Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία δημοσιεύθηκε από την αθλητική εφημερίδα "gazzetta.gr", ο Πρόεδρος της ETU, Αθανάσιος Πραγαλός περιέγραψε το μέτρο ως  μέσο πίεσης για να αλλάξει η στάση της πολιτείας σε αυτό το θέμα.
Η παθητική Εθνική Ομοσπονδία
 
Θα έπρεπε να περιμένουμε από την Ελληνική Ομοσπονδία να διαμαρτυρηθεί για την αναστολή και να εξετάσει νομικές ενέργειες. Αλλά ήταν παράξενα σιωπηλή. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ειπώθηκε μόνο ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και είναι αισιόδοξοι ότι θα βρουν μια λύση σύντομα. Κατά τα άλλα, έμεινε μάλλον καλυμμένη με εξαγγελίες. Περίεργα, πράγματι, σχεδόν ύποπτα ήσυχη.

Η αναστολή αυτή δεν ισχύει για το "Presidents Cup"

Εν τω μεταξύ, κατά πάσα πιθανότητα άρχισε να διαφαίνεται σε ορισμένους εκπροσώπους της ETU ότι με την αναστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας, θα μπορούσε να είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους - δύο εβδομάδες πριν από το προγραμματισμένο στη Βόννη Presidents Cup.
Αυτό, σε συνδυασμό με την όχι αμελητέα απώλεια εσόδων από τα τέλη του συναγωνισμού, τέλη σειράς μαθημάτων προπονητών και τέλη σειράς μαθημάτων  διαιτητών. Μερικές ενδεχομένως (δέκα) χιλιάδες ευρώ, τα οποία ίσως δεν θα μπορούσαν να παραχθούν από τους Έλληνες συμμετέχοντες (σ.σ. αν δεν συμμετείχαν).
Μπορεί να υποτεθεί ότι εξαιτίας αυτού, ανακοινώθηκε η επόμενη παραδοξότητα σε αυτή τη φάρσα: Η αναστολή δεν θα ισχύει για το Presidents Cup στη Βόννη. Το μέτρο αυτό, φυσικά, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την άποψη των συμμετεχόντων.
Συνδέσεις ETU – ΕΛΟΤ

Και πάλι με παραδοξότητες. Παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία προφανώς εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή - επίσημες πληροφορίες σχετικά με την αναίρεση δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα - οι Σύλλογοι και οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να είναι παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Montreux. Επίσης διαθέσιμο είναι το Greece Open Tournament  την 10η Ιουνίου, ανακοινωμένο επίσημα μέσα στο καλεντάρι της ETU.
Εντάξει, τώρα τι;  Δεν το εννοούσαν;  Μια αναστολή προφανώς κυρίως οικονομικής φύσεως, προκειμένου να εκβιάσουν την Πολιτεία;  Αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας που δείχνουν απροθυμία ;;

Μια ματιά στις δομές του σκάφους και των δύο Οργανώσεων δίνει τουλάχιστον τα πρώτα πιθανά σημεία εξήγησης.
Ο Μιχάλης Φυσεντζίδης είναι γενικός γραμματέας της ETU, αλλά ταυτόχρονα και γενικός γραμματέας της ΕΛΟΤ.  Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, Νικόλαος Θωμαΐδης είναι ταυτόχρονα μέλος του Συμβουλίου της ETU.

Ο προσεκτικός αναγνώστης μπορεί να αντλήσει παραλληλισμούς με την αναστολή της DTU. Πρώην αξιωματούχοι της NWTU και DTU έχουν διαδραματίσει έναν όχι απαραίτητα ένδοξο ρόλο. Η υποψία ότι η υπόθεση αυτή θα μπορούσε επίσης να είναι μια "αναστολή με διάταξη" επιβάλλει η ίδια τουλάχιστον. Κάτι που όντως προφέρεται "pro forma", ωστόσο δεν θα πρέπει απαραιτήτως να επιβληθεί. Κατά πόσον αυτό είναι πράγματι η περίπτωση, μπορεί  μόνο να υποτεθεί.

Σύνοψη

Η ETU και ο Πρόεδρός της Αθανάσιος Πραγαλός θα πρέπει σίγουρα να μην κέρδισε τον τελευταίο καιρό τόσο στην αξιοπιστία.
 Από την ενεργό ανάμειξη στην πολιτική της NWTU, τη φάρσα σχετικά με τη μη βιώσιμη καταγγελία από τον Antonio Barbarino και Τσετίν Bozkurt κατά Musa Τσιτσέκ, το σκάνδαλο της κάρτας GAL, την προφανή "αναστολή με διάταξη" με τον Park Soo-Nam σε βάρος της DTU, τον ερεθισμό στην οργάνωση του Presidents Cup, που ο εισαγγελέας του Siegen διερευνά στο περιβάλλον του...
Πάρα πολλές "αντιφάσεις" υπήρξαν στο παρελθόν. Ασυνέπειες που μπορεί να κοστίσουν πολλά στην  αξιοπιστία και τη φήμη της ETU και του προέδρου Πραγαλού.  Σύμφωνα με αναφορές, τώρα οι ελληνικές φορολογικές αρχές μπορεί να διερευνούν, επίσης. Η ETU θα κάνει καλά, να τραβήξει το κορδόνι του αλεξίπτωτου, το συντομότερο δυνατό και να κάνει μια νέα αρχή με ένα νέο, αξιόπιστο πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου - από την άποψη των Οργανισμών -  μελών της και του αθλήματος του Taekwondo."


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 20 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα