Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Άκουσα πως όταν… είσαι στους αγώνες αναφέρεις το όνομά μου

Αναδημοσίευση από το tkdmag.gr
 
η εικόνα προφίλ του χρήστη Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο - Hellenic Taekwondo Federation"Δηλαδή, αν μπούμε στη λογική των όσων λέει αυτή η μικρή φωνή, το ρεπορτάζ είναι αυτό που συκοφαντεί το άθλημα και όχι αυτές καθαυτές οι πράξεις για τις οποίες το Ελεγκτικό Συνέδριο “καίει” δεκάδες πρώην αλλά και νυν μέλη του Δ.Σ της ΕΛΟΤ."


Το τριήμερο που μας πέρασε, διεξήχθη στο κλειστό στάδιο των Άνω Λιοσίων το 1ο Κύπελλο Ακρόπολης. Όπως πληροφορούμαι, στους διαδρόμους και στα διάφορα “πηγαδάκια” που σχηματίστηκαν, πρώτο θέμα ήταν το ρεπορτάζ του HOT DOC για τα “κακώς κείμενα” της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό. “Κακώς κείμενα” που μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν παράνομους διαγωνισμούς, προσλήψεις υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ και χλιδάτα γεύματα με φουσκωμένους λογαριασμούς σε διάφορα εστιατόρια.

Όλα αυτά, αναφέρονται σε επίσημη Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως επισημαίνεται άλλωστε ξεκάθαρα στο ρεπορτάζ. Μια Έκθεση που ολοκληρώθηκε το 2011 αλλά για την οποία σχεδόν κανείς, όπως ήδη γράψαμε, δεν γνώριζε εξ’ολοκλήρου το ακριβές της περιεχόμενο.
Μια Έκθεση που βασίζεται σε ελέγχους που έκανε στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό η αρμόδια ομάδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο έλεγχος που έγινε στις αποφάσεις που πήραν τα εκάστοτε μέλη των Δ.Σ της ΕΛΟΤ, αφορά τα έτη από το 2002 έως το 2006.
Αυτές οι αποφάσεις λοιπόν ήταν που οδήγησαν, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην Έκθεση, στη δημιουργία ελλείμματος στην Ομοσπονδία. Ένα έλλειμμα που μπορεί να αγγίξει ή ακόμα και να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ για την πενταετία που ελέγθηκε.
Όπως πληροφορούμαι επίσης, μια μικρή φωνή από την ομοσπονδία, δε σταμάτησε να αναφέρει το όνομά μου σε διαιτητές, δασκάλους και όποιους άλλους συναντούσε επισημαίνοντάς τους ότι το ρεπορτάζ που υπογράφω, συκοφαντεί το άθλημα του Ταεκβοντό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια μικρή φωνή, δεν δίσταζε να τους δώσει και “οδηγίες” για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τόσο εμένα όσο και το TkdMag.gr.
Τί υποστηρίζει ουσιαστικά όμως η εν λόγω φωνή; Πώς τα όσα συμπεραίνει στην Έκθεσή του το Ελεγκτικό Συνέδριο βλάπτουν και συκοφαντούν το άθλημα του Ταεκβοντό. Δηλαδή, αν μπούμε στη λογική των όσων λέει αυτή η μικρή φωνή, το ρεπορτάζ είναι αυτό που συκοφαντεί το άθλημα και όχι αυτές καθαυτές οι πράξεις για τις οποίες το Ελεγκτικό Συνέδριο “καίει” δεκάδες πρώην αλλά και νυν μέλη του Δ.Σ της ΕΛΟΤ. Το ρεπορτάζ “δυσφημεί” και όχι οι αποφάσεις όσων φαίνεται πως λυμαίνονται επί έτη το άθλημα.
Ακούω επίσης, ότι οι “κατηγορίες” του Ελεγκτικού Συνεδρίου, “έχουν καταπέσει”. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του Ελεγκτικού Συνεδρίου όλα τα συμπεράσματα της Έκθεσης ισχύουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου και να εκπονηθεί το τελικό πόρισμα (σ.σ όπως πληροφορούμαι θα είναι έτοιμο περίπου το Σεπτέμβρη).
Κλείνω με μια φράση που λέγεται πως ανήκει στο μεγάλο Βρετανό συγγραφέα και δημοσιογράφο, Τζωρτζ Όργουελ. “Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος δεν θέλει να δημοσιευτούν. Οτιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις”.
Νίκος Σπυρόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 14 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα