Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Όπλα στο σπίτι του εμπόρου ναρκωτικών που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια

Φωτογραφία: ΣΚΑΪ TVΤο κουβάρι της υπόθεσης της δολοφονίας του 36χρονου Αιγύπτιου, που άγνωστοι πυροβόλησαν την Τρίτη στα Εξάρχεια προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αστυνομικές Αρχές. 
 
Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, ήταν παλιός γνώριμος στην αστυνομία, για ναρκωτικά, βίαιες επιθέσεις και σωρεία άλλων αδικημάτων.
 
Πρόκειται για έναν 36χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος είχε συλληφθεί πέντε φορές στο παρελθόν, για διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, καθώς και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
 
Οι αστυνομικοί στο σημείο του εγκλήματος εντόπισαν ένα κλειδί, το οποίο πάνω έγραφε «Ερεσού». Έτσι ερεύνησαν ένα προς ένα τα διαμερίσματα προκειμένου να καταλήξουν στο σπίτι του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο σπίτι οι αστυνομικοί εντόπισαν όπλα τα οποία και μετέφεραν στο εργαστήριο για ανάλυση. 
 
Το κίνητρο της δολοφονίας δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που σχετίζονται μάλλον με ναρκωτικά.
 
Ωστόσο, από την αστυνομία εξετάζεται, εκτός των άλλων, αν το θύμα είναι το ίδιο πρόσωπο για το οποίο έχουν γίνει αναφορές από τον χώρο των αντιεξουσιαστών, μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, για αιματηρές επιθέσεις στα Εξάρχεια. 
 
Ειδικότερα αναφέρουν για έναν Αιγύπτιο, έμπορο ναρκωτικών, που έχει πρωταγωνιστήσει σε μαχαιρώματα και άλλες επιθέσεις, οι οποίες μάλιστα προκάλεσαν και κινητοποιήσεις κατά των εμπόρων και της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Ποιος ήταν

Ο άνθρωπος με τα πολλά πρόσωπα καθώς έφερε πολλές διαφορετικές ταυτότητες για να διατηρεί κρυφή την πραγματική του, ήταν ο περιβόητος Χαμπίμπι, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το πρωί της Τρίτης από δύο κουκουλοφόρους στην πλατεία Εξαρχείων.
Ο 36χρονος Αιγύπτιος έπεσε θύμα ενέδρας θανάτου το πρωί της Τρίτης, λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από την πλατεία Εξαρχείων.
Σε ό,τι αφορά τις πολλές του ταυτότηες, ο Α.Μ, όπως είναι τα αρχικά του, είχε προσαχθεί από την Αστυνομία πέντε φορές στο παρελθόν επιδεικνύοντας κάθε φορά και μία διαφορετική ταυτότητα. Είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και για παράνομη οπλοκατοχή

Ο Χαμπίμπι ήταν γνώριμη φιγούρα της πλατείας, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κυκλοφορούσε καθημερινά κρατώντας ένα μπρελόκ και φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών.
Το βασικό σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία για το έγκλημα είναι να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε μέλη της μαφίας ναρκωτικών στα Εξάρχεια. Ο Χαμπίμπι είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παραισθησιογόνων ουσιών, στο οποίο ηγούνται γνωστοί στην Ασφάλεια άνδρες αλβανικής καταγωγής. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κατά πόσο κάποιος από τους «αρχηγούς» ήθελε να τον βγάλει από τη μέση λόγω προστριβών στη συνεργασία μαζί του.
Το θύμα είχε πάνω του χθες, Τρίτη, δύο κινητά τηλέφωνα ρυθμισμένα στην αραβική γλώσσα, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να αναζητηθούν τυχόν αξιοποιήσιμες επικοινωνίες.
Όπως σημειώνουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την περιοχή, η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου των αρχών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλέμποροι οι οποίοι δρουν χωρίς κανένα φραγμό.

με πληροφορίες από:  defencenet.gr, news.gr, ομάδα του BLUE FORCE

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ