Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Πετρούνιας και Φιλιππίδης για μετάλλιο σήμερα στο Ρίο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίζεται σήμερα στον τελικό των κρίκων με φόντο μια θέση στο βάθρο, όπως και ο Κώστας Φιλιππίδης στον τελικό του επί κοντώ.
Ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα κατηγορίας RS:X, με την κατάληψη της 5ης θέσης στη γενική κατάταξη ο Βύρων Κοκκαλάνης (με 96 βαθμούς ποινής).
Ήττα για την Εθνική Ανδρών στο πόλο, φουλ για μετάλλιο οι Μάντης - Καγιαλής στα 470.
Με καλύτερο άλμα στα 14.26, μόλις στην πρώτη της προσπάθεια, η Βούλα Παπαχρήστου κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό του τριπλούν.


Ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων αγωνίζεται με στόχο το βάθρο, έχοντας περάσει με την δεύτερη καλύτερη επίδοση και στοχεύοντας στην κορυφή.
Ψηλά στοχεύει και ο Κώστας Φιλιππίδης στον τελικό του επί κοντώ, όντας σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ έχουμε τη Μαρία Μπελιμπασάκη στα 200μ., τον Κώστα Δουβαλίδη στα 110μ. με εμπόδια και την Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία να μας εκπροσωπούν ακόμα στον στίβο, με την ελπίδα να έχουμε πρόκρισεις.

Το ελληνικό πρόγραμμα σήμερα (15/8):

Στίβος

Δευτέρα 15/8, 15:35
Προκριματικά: 200μ. (Γ)
Ελληνική συμμετοχή: Μαρία Μπελιμπασάκη
Τρίτη 16/8, 02:30
Προκριματικά: Δισκοβολία (Γ)
Ελληνική συμμετοχή: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου
Τρίτη 16/8, 02:35
Τελικός: Επί κοντώ (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Κώστας Φιλιππίδης
Τρίτη 16/8, 02:40
1ος γύρος: 110μ εμπόδια (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Κώστας Δουβαλίδης

Κολύμβηση

Δευτέρα 15/8, 15:00
10χλμ (Γ)
Ελληνική συμμετοχή: Κέλυ Αραούζου

Συγχρονισμένη Κολύμβηση

Δευτέρα 15/8, 17:00
Προκριματικά: Ντουέτο - Τεχνικό πρόγραμμα
Ελληνική συμμετοχή: Ευαγγελία Πλατανιώτη - Εβελίνα Παπάζογλου

Ιστιοπλοΐα

Δευτέρα 15/8, 19:05
470 (Α), 49er (Α), 49er FX (Γ)
Ελληνική συμμετοχή: Παύλος Καγιαλής - Παναγιώτης Μάντης
Δευτέρα 15/8, 20:30
470 (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Παύλος Καγιαλής - Παναγιώτης Μάντης

Ενόργανη Γυμναστική 

Δευτέρα 15/8, 20:00

Τελικός: Κρίκοι (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Λευτέρης Πετρούνιας

Η ελληνική παρουσία την 9η ημέρα:

ΣΤΙΒΟΣ

Η Τζεμίμα Τζέλαγκατ Σούμγκονγκ από την Κένυα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μαραθώνιο των γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Όσον αφορά στις τρεις Ελληνίδες που μετείχαν στην κούρσα, η Ράνια Ρεμπούλη πήρε την 88η θέση με χρόνο 2:46.32, η Σοφία Ρήγα ήταν 103η με χρόνο 2:49.07. Τελευταία από τις εκπροσώπους μας ήταν η Παναγιώτα Βλαχάκη, που πήρε την 118η θέση με 2:59.12.
Με καλύτερο άλμα στα 14.26, μόλις στην πρώτη της προσπάθεια, η Βούλα Παπαχρήστου κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Ελληνίδα αθλήτρια, παρά τα καλά πατήματα που είχε στη βαλβίδα, δεν κατάφερε να κάνει το πολύ μεγάλο άλμα, που θα την έβαζε σε τροχιά μεταλλίου.
Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπανιώτης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του ύψους, αφού έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 2.26μ.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά από την προηγούμενη αγωνιστική και τη νίκη απέναντι στη Βραζιλία, έπαιζε απλά για την πρωτιά κόντρα στην Αυστραλία, που θα την έφερνε αντιμέτωπη με το Μαυροβούνιο στα προημιτελικά. Η Εθνική πόλο όμως, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων σε όλο το παιχνίδι και δικαία γνώρισε την ήττα από την Αυστραλία με 12-7, με αποτέλεσμα να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου της.
Την Ιταλία του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, Σάντρο Καμπάνια, θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Τρίτης (16/8), όπως προέκυψε μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τη δέκατη θέση κατέλαβαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου στο ελεύθερο πρόγραμμα του προκριματικού στο ντουέτο, με το οποίο άρχισε η συγχρονισμένη κολύμβηση στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 86.1000 και έμεινε οριακά πίσω από τις Γαλλίδες Οζ/Κρετιέν (86.8667) και τις Αμερικανίδες Αλβαρεζ/Κορόλεβα (86.4333), στη "μάχη" που δίνει για να πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα. Ο προκριματικός ολοκληρώνεται αύριο (15/08, 17:00) με το τεχνικό πρόγραμμα και στη συνέχεια τα δώδεκα καλύτερα ζευγάρια, με βάση συνολική βαθμολογία, θα περάσουν στον τελικό της Τρίτης. Εκεί μεταφέρουν τη βαθμολογία του τεχνικού προγράμματος και εκτελούν ξανά το ελεύθερο, για να προκύψει η τελική κατάταξη.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Βύρων Κοκκαλάνης - RSX: Ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα κατηγορίας RS:X, με την κατάληψη της 5ης θέσης στη γενική κατάταξη ο Βύρων Κοκκαλάνης (με 96 βαθμούς ποινής). Στην κούρσα μεταλλίων (medal race), o Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε στην 8η θέση, με 18 βαθμούς ποινής. Οι ελπίδες του Κοκκαλάνη για παρουσία στο βάθρο είχαν εξανεμιστεί πριν την καταληκτική κούρσα, όταν υποχώρησε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, μετά την 11η θέση στην 11η ιστιοδρομία και τη 10η στη 12η ιστιοδρομία.

Γιάννης Μιτάκης - Finn (9η και 10η ιστιοδρομία): Με εντυπωσιακή αντεπίθεση στη 12η ιστιοδρομία, ο Γιάννης Μιτάκης πήρε την 3η θέση και πρόλαβε στο νήμα να κατακτήσει τη 10η της γενικής, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ετσι ο πρωταθλητής μας της ιστιοπλοϊας με σκάφη τύπου Finn απέκτησε την τελευταία στιγμή το δικαίωμα να συμμετάσχει στη Medal Race (μετέχουν τα πρώτα δέκα πληρώματα), καθώς ισοβάθμησε με τον Αυστραλό Λίλι Τζέικ στους 88 β.π. αλλά είχε καλύτερες ιστιοδρομίες. Βλέψεις για μετάλλιο δεν υπάρχουν, όμως ο Μιτάκης θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τη θέση του, το απόγευμα (19:05) της Τρίτης.

Σοφία Μπεκατώρου/Μιχαήλ Πατενιώτης - Nacra 17 (10η, 11η & 12η ιστιοδρομία): Με τη 18η θέση της τελικής κατάταξης ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Σοφία Μπεκατώρου και ο Μιχάλης Πατενιώτης στην ιστιοπλοϊα. Στην 12η και τελευταία ιστιοδρομία της Ολυμπιακής Ρεγκάτας με σκάφη τύπου Nacra 17 το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την 18 θέση με 19 βαθμούς ποινής. Συνολικά ολοκλήρωσε με 148 βαθμούς ποινής. Αναλυτικά οι βαθμοί ποινής στις 12 ιστιοδρομίες (διαγράφεται η χειρότερη): 21, 21, 16, 4, 6, 11, 3, 15, 14, 18, 21, 19

Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής - 470 ανδρών (6η, 7η & 8η ιστιοδρομία): Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Παναγιώτη Μάντη και του Παύλου Καγιαλή στην 7η ιστιοδρομία, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το ελληνικό πλήρωμα στα 470 κατέκτησε την 5η θέση και ανέβηκε στην 3η της γενικής κατάταξης με 32 βαθμούς ποινής. Απομένουν ακόμα τρεις κούρσες πριν από τη Medal Race και προηγούνται οι Κροάτες Ίγκορ Μάρενιτς, Σίμε Φαντέλα (14β. ποινής), ενώ δεύτεροι είναι οι Αυστραλοί Ουίλ Ράιαν, Μάθιου Μπέλτσερ (25 β.π.). Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Γάλλι Σοφιάν Μπουβέ/Ζερεμί Μιόν (36β.π.).

 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ