Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Βρέθηκε νεκρός…

FOUND - SEFEROGLOUΤραγική κατάληξη είχε η περιπέτεια Γεωργίου Σεφέρογλου που είχε χαθεί την 01.08.2016.
Το βράδυ της 07.08.2016, η Κοινωνική Υπηρεσία  δέχθηκε κλήση στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 και ενημερώθηκε για τον εντοπισμό και την απώλεια ζωής του άτυχου άνδρα.

Ο  66χρονος, είχε εξαφανισθεί το απόγευμα της 01.08.2016, όταν έφυγε από το σπίτι που νοίκιαζε με την γυναίκα του, στην περιοχή Μασταμπά, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου είχαν πάει για διακοπές.. Έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, μετά από παράκληση των οικείων του και με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, εξέδωσε SILVER ALERT για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του, την 03.08.2016. 

Πράγματι, η κινητοποίηση ήταν μεγάλη. Στις έρευνες  συμμετείχαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΜΑΚ, πολίτες Εθελοντές Αναζήτησης, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Ελληνικής Διάσωσης και μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ηρακλείου, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα… Δυστυχώς, ο άτυχος ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός, το απόγευμα της Κυριακής 07.08.2016…
Η σορός του εντοπίστηκεαπό πολίτες σε απόκρημνη χαράδρα βάθους 25 μέτρων, στην περιοχή του Κορακοβουνίου, εκεί όπου είχαν επικεντρωθεί από την αρχή οι έρευνες των σωστικών συνεργείων και των Εθελοντών.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Καθοριστικό ρόλο στην άμεση κινητοποίηση παίζει η όσο το δυνατόν συντομότερη ενεργοποίηση του SILVER ALERT, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ: Για 8 στους 10 ηλικιωμένους που βρέθηκαν σώοι, τα οικεία τους πρόσωπα είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση S.A. μέσα στο πρώτο τριήμερο από την εξαφάνισή τους, ενώ για 6 στους 10 ηλικιωμένους που εντοπίσθηκαν θανόντες, τα οικεία τους πρόσωπα είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση S.A. πέραν των 72 ωρών (τριημέρου)  από την εξαφάνισή τους.


Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Τ: 211-3499700, 210-5246202
E-mail: pelina-communication@lifelinehellas.gr, communication@lifelinehellas.gr, pelinath@yahoo.gr http://www.lifelinehellas.gr http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf
ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ! new

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ