Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΓΕΩΤΕΕ: Κίνδυνος για πολλούς πολίτες αν δεν δοθεί παράταση στις ενστάσεις των δασικών χαρτών




Με αφορμή το γεγονός ότι πλησιάζει η παρέλευση του χρονικού διαστήματος ενστάσεων κατά της ανάρτησης των δασικών χαρτών για τους νομούς της Πελοποννήσου, το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προέβη σε δεύτερη παρέμβαση προς τους αρμοδίους σχετικά με το θέμα.


Με την παρέμβαση τονίζεται ότι οι βελτιώσεις της διαδικασίας είχαν σαν αποτέλεσμα οι θιγόμενοι πολίτες να έχουν τηρήσει στάση αναμονής και για τον λόγο αυτό να μην έχει υποβληθεί αριθμός ενστάσεων που να ανταποκρίνεται στο πλήθος των ερωτημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Επιπλέον λόγω της εγγύτητας των νομών της Πελοποννήσου με το αστικό συγκρότημα της Αθήνας πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να ενημερωθούν για τα προβλεπόμενα στους αναρτημένους δασικούς χάρτες και αναμένεται να αντλήσουν πληροφόρηση κατά το διάστημα των Πασχαλινών διακοπών.

Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να μην οδηγηθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες (οι οποίοι μπορεί να πρέπει να διορθώσουν ένα απλό πρόδηλο σφάλμα) στην λύση της οικονομικά και χρονικά ασύμφορης προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, προτάθηκε από το Παράρτημα προς την πολιτική ηγεσία η χορήγηση δίμηνης τουλάχιστον παράτασης στην προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων.

Τέλος ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο με τις ιδιοκτησίες που φαίνονται εντός αναδασωτέων περιγραμμάτων (ειδικά σε  νομούς όπως η Ηλεία) ώστε να μην κινδυνεύσουν να χάσουν τις προθεσμίες όσοι βρίσκονται εντός αυτών, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει στα πλαίσια της κατάρτισης των χαρτών. Επίσης ζητήθηκε να προβλεφθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η δυνατότητα επιπλέον διευκόλυνσης προς νέους αγρότες με την καταβολή συμβολικού μόνο τιμήματος αναφοράς για την εξαγορά αγροτικής χρήσης εντός δασικού ακινήτου.



Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ