Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Νέα φωτιά στην Ανάβυσσο


Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου.
Πρόκειται για φωτιά διαφορετική από τη χθεσινή. 


Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής, η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και πέρασε από αυλές, χωρίς πάντως να απειλήσει τα κτήρια.
Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καίει χαμηλή βλάστηση.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ από αέρος στις προσπάθειες συμμετέχει ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.




Η φωτιά μαίνεται πολύ κοντά σε αυτή που ξέσπασε χθες Δευτέρα (31/07) στα Καλύβια Θορικού και η οποία είναι επίσης σε εξέλιξη.
Σημειώνεται, ότι για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Καλύβια.



Παράλληλα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Τετάρτη 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Στο μεταξύ, συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (31/07) στα Καλύβια Αττικής - Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς, το πρωί της Τρίτης.
Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες ήταν ολονύχτια και μεγάλος τους αντίπαλος ήταν και παραμένουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Οι κάτοικοι συγκλονισμένοι παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών από γης και αέρος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σήμερα (01/08) το πρωί το ενεργό μέτωπο βρίσκεται στο λόφο Σκόρδι, μακριά από κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, βοηθώντας αποφασιστικά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που βρίσκεται αυτή την ώρα μακριά από κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ