Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΑΙΟΛΟΣ Όμιλος Θυμαρίου: Συντριβή για την καταστροφή και τα θύματα - Ανησυχία για την περιοχή μας

- Να καθαριστούν τα ρέματα 
- Να ενημερωθούν οι κάτοικοι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντετριμμένη παρακολούθησε ολόκληρη η οικογένεια του ΑΙΟΛΟΥ, το χρονικό της ανυπολόγιστης καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική το προηγούμενο διήμερο...

Η θλίψη δεν μπορεί να περιγραφεί για τα θύματα και το τραγικό τέλος που είχαν. Όλων μας τη σκέψη στοιχειώνει ο χαμός τόσων ψυχών, με τόσο αγωνιώδη και μαρτυρικό τρόπο...


Από την πρώτη στιγμή, ο Όμιλός μας κατακλύστηκε από μηνύματα μελών του που επιθυμούσαν να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες. Η απόφασή μας ήταν να τους κατευθύνουμε στις αρμόδιες δομές του Δήμου, ώστε όλοι μαζί να δείξουμε την αλληλεγγύη και την ευαισθησία μας, προσφέροντας ουσιαστικά και οργανωμένα, για την ανακούφιση των πληγέντων, τις πρώτες δύσκολες ώρες.

Η καταστροφή των προηγούμενων ημερών, όμως, επανέφερε την ανησυχία και για τη δική μας περιοχή, καθώς δεχόμαστε δεκάδες επιστολές και μηνύματα από τα μέλη μας, που εκφράζουν την αγωνία τους για την απευκταία περίπτωση ενός ανάλογου συμβάντος στο Θυμάρι, ή στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος έχει θέσει σε 48ωρη ετοιμότητα την Πολιτική Προστασία και τις υπόλοιπες Υπηρεσίες του, αλλά από μόνο του αυτό, αν και αναγκαίο, δεν εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους. 
Είναι αναγκαίο να κινηθούμε όλοι γρήγορα και να κάνουμε όσα δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα, ώστε να μην κινδυνεύουμε.

Τα μέλη μας, εκφράζουν την αγωνία τους για τα ρέματα που δεν έχουν καθαριστεί, για οικόπεδα γεμάτα ξερά χόρτα, για τα σκουπίδια που κάποιες μέρες κάνουν σωρούς έξω από τους κάδους μαζί με κλαδιά και χόρτα από τους κήπους, για την έλλειψη ενημέρωσης του κόσμου για την αντίδραση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο ΑΙΟΛΟΣ, λοιπόν, καλεί το Δήμο να μεριμνήσει άμεσα για τον καθαρισμό των ρεμάτων και των δημοσίων χώρων και την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμάτων. Επίσης, η Πολιτική Προστασία του Δήμου να ξεκινήσει άμεσα καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η οικογένεια του ΑΙΟΛΟΥ, είναι στη διάθεση του Δήμου και των Αρχών, σε ό,τι κριθεί και μπορούμε να συνδράμουμε.

Ο ΑΙΟΛΟΣ καλεί, επίσης, τους κατοίκους να προβούν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους από τα ξερά και στην υπεύθυνη διαχείριση των κλαδιών των κήπων τους, ώστε να μην αποτελούν εν δυνάμει εστίες.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 12 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα