Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χρήστος Τσιγαρίδας: Ο Δήμαρχος υποχρεούται να ενημερώσει τους πολίτες για τα έργα στη Λεωφόρο Καραμανλή


- Aν όντως τα κονδύλια δεν υπάρχουν αλλά γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν από δωρεές ιδιωτών, ενώ το έργο είναι ήδη σε εξέλιξη, όπως δηλώνει σε τοπικά ΜΜΕ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, τότε να με συγχωρείτε, αλλά υπάρχει θέμα

- Ο κύριος Δήμαρχος, λοιπόν, καλείται να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, τα οποία του απευθύνω με καλή προαίρεση με την επιστολή μου, ώστε να διαλυθεί το όποιο «σύννεφο» ανησυχίας και πιθανής καχυποψίας στους συμπολίτες μας.

Επιστολή στον Δήμαρχο Σαρωνικού με την οποία  ζητάει διευκρινήσεις για τα έργα στη Λεωφόρο Καραμανλή, απέστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χρήστος Τσιγαρίδας.


Στην επιστολή του ο κ. Τσιγαρίδας, θέτει σε προτεραιότητα το ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών και της διαφάνειας όσον αφορά το εν λόγω έργο, ενώ σε σχετική δήλωσή του λέει χαρακτηριστικά:

« Χωρίς να αμφισβητώ εκ των προτέρων την αναγκαιότητα του έργου, θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια σημεία σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν όντως το Τοπικό Συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί καν για το έργο, όπως δηλώνουν δημόσια Τοπικοί Σύμβουλοι, αν όντως τα κονδύλια δεν υπάρχουν αλλά γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν από δωρεές ιδιωτών, ενώ το έργο είναι ήδη σε εξέλιξη, όπως δηλώνει σε τοπικά ΜΜΕ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αν όντως πρόκειται χωρίς σχέδιο να καταστραφεί πράσινο, τότε να με συγχωρείτε, αλλά υπάρχει θέμα.

Ο κύριος Δήμαρχος, λοιπόν, καλείται να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, τα οποία του απευθύνω με καλή προαίρεση με την επιστολή μου, ώστε να διαλυθεί το όποιο «σύννεφο» ανησυχίας και πιθανής καχυποψίας στους συμπολίτες μας.

Τονίζω για μια ακόμα φορά, ότι εφόσον πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει την ανάπτυξη, την ασφάλεια και την αναβάθμιση της περιοχής και εφόσον έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες της νομιμότητας και διαφάνειας, θα είμαι σύμμαχος στην πραγματοποίησή του.

Προτεραιότητα όλων μας, πρέπει να είναι η συμμαχία με τους πολίτες του Δήμου μας, για να δώσουμε νέα πνοή στην Πόλη μας! Και οι καλύτεροι σύμμαχοι είναι οι ενημερωμένοι πολίτες!»


Ολόκληρη η επιστολή του κ. Τσιγαρίδα προς τον Δήμαρχο:


Ανάβυσσος, 18 Οκτωβρίου 2018



Προς: τον Δήμαρχο Σαρωνικού

κ. Γεώργιο Σωφρόνη



Κοινοποίηση: 1. Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων

                           2. Πολεοδομικό Γραφείο Μαρκόπουλου

                           3. Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Σαρωνικού             

                           4. Τοπικό Συμβούλιο Αναβύσσου





Θέμα: Εργασίες επί της Λεωφόρου Καραμανλή στην Ανάβυσσο



Κύριε Δήμαρχε,

Με το τέλος του καλοκαιριού (2018), παρατηρήσαμε κινητικότητα συνεργείων και τη διεξαγωγή εργασιών κατά μήκος της Λεωφόρου Καραμανλή, στην Ανάβυσσο και μάλιστα την πλήρη εξέλιξη έργου διαμόρφωσης  - αναμόρφωσης πεζοδρομίων.



·         Επειδή, όπως διαπιστώσαμε οι εργασίες περιλαμβάνουν και εκριζώσεις θάμνων και δένδρων επί των πράσινων νησίδων που χωρίζουν τον παράδρομο της Καραμανλή από τη Λεωφόρο,



·         Επειδή Τοπικοί Σύμβουλοι δηλώνουν δημόσια ότι ουδεμία πληροφόρηση έχει το Τοπικό Συμβούλιο Αναβύσσου και φυσικά δεν έχει αποφασίσει για το έργο,



·         Επειδή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δηλώνει σε δημόσια συνέντευξή του ότι τα κονδύλια για την ολοκλήρωση του έργου ΔΕΝ υπάρχουν και αναζητούνται από ιδιώτες, χωρίς να έχουν ακόμη εξασφαλιστεί,



·         Επειδή όλα αυτά δημιουργούν, πιθανόν, τις λάθος εντυπώσεις στους πολίτες για τον προγραμματισμό, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και εν τέλει το «ύφος» και το «ήθος» του έργου,



Θεωρώ αυτονόητο και ζητώ ως ενεργός και υπεύθυνος πολίτης, να πληροφορηθώ τα εξής:



1. Υπάρχει εισήγηση του αρμόδιου Τοπικού Συμβουλίου για το έργο;

2. Υπάρχει Σχέδιο για το έργο;

3. Υπάρχει Τεχνική Έκθεση και Μελέτη για το έργο;

4. Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έργο;

5. Από ποιους πόρους θα χρηματοδοτηθεί το έργο;

6. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει άποψη επί του έργου;

7. Υπάρχουν οι απαραίτητες νόμιμες άδειες για το έργο;

8. Τι ακριβώς πρόκειται να γίνει, με βάση ποιες εισηγήσεις και ποιες εγκρίσεις;

 

Κύριε Δήμαρχε,

Ως υπεύθυνος και ενεργός πολίτης, σας απευθύνω τα παραπάνω ερωτήματα με την ελπίδα ότι θα λάβω από εσάς τις ανάλογες απαντήσεις. Θεωρώ ότι η διαφάνεια και η τήρηση των Δημοκρατικών διαδικασιών, επιβάλουν την πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που αφορούν το συγκεκριμένο έργο, αν υπάρχει έργο, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι ο Δήμος σκοπεύει να κάνει για αυτούς.



Πρέπει εδώ να τονίσω, ότι εφόσον πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει την ανάπτυξη, την ασφάλεια και την αναβάθμιση της περιοχής και εφόσον έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες της νομιμότητας και διαφάνειας, θα με βρείτε σύμμαχό σας στην πραγματοποίησή του.

Προτεραιότητα όλων μας, πρέπει να είναι η συμμαχία με τους πολίτες του Δήμου μας, για να δώσουμε νέα πνοή στην Πόλη μας! Και οι καλύτεροι σύμμαχοι είναι οι ενημερωμένοι πολίτες!



Με τιμή,

Χρήστος Τσιγαρίδας




Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 7 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα