Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χρήστος Τσιγαρίδας: Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου: Υπάρχει έργο σε εξέλιξη;

10 ερωτήματα σχετικά με την κινητικότητα φορτηγών και τη μεταφορά χώματος στην "πλατεία Αγίου Νικολάου Αναβύσσου" απηύθυνε με επιστολή του στον Δήμαρχο Σαρωνικού, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Χρήστος Τσιγαρίδας.

Ο κ. Τσιγαρίδας επισημαίνει την ανάγκη διαφάνειας και νομιμότητας σε όλα τα έργα του Δήμου, ενώ θέτει σε προτεραιότητα την ενημέρωση των πολιτών.

Δείτε την επιστολή:



"Κύριε Δήμαρχε,

Τις τελευταίες η μέρες, παρατηρήσαμε κινητικότητα στην περιοχή της «πλατείας Αγίου Νικολάου Αναβύσσου».

Όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι της περιοχής και διαπιστώσαμε, υπήρξε κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων, μάλλον ιδιωτών, που μετέφεραν ποσότητες χώματος στον χώρο, δίνοντας την εντύπωση στους περίοικους, ότι κάποιες εργασίες ξεκινούν.

 Θεωρώ αυτονόητο, ότι εφόσον όντως ο Δήμος προτίθεται να προβεί στη διαμόρφωση του χώρου ή σε οποιοδήποτε έργο, η τοπική κοινωνία θα πρέπει να πληροφορηθεί τα εξής:

1. Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει είναι σε γνώση του Δήμου και αν ναι, γίνονται με την έγκρισή του;

2. Ποιο είναι το έργο που ξεκινάει;

3. Υπάρχει εισήγηση του αρμόδιου Τοπικού Συμβουλίου για το έργο;

4. Υπάρχει Σχέδιο για το έργο;

5. Υπάρχει Τεχνική Έκθεση και Μελέτη για το έργο;

6. Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έργο;

7. Από ποιους πόρους θα χρηματοδοτηθεί το έργο;

8. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει άποψη επί του έργου;

9. Υπάρχουν οι απαραίτητες νόμιμες άδειες για το έργο;

10. Τι ακριβώς πρόκειται να γίνει, με βάση ποιες εισηγήσεις και ποιες εγκρίσεις;



Κύριε Δήμαρχε,

Ως υπεύθυνος και ενεργός πολίτης, σας απευθύνω τα παραπάνω ερωτήματα με την ελπίδα ότι θα λάβω από εσάς τις ανάλογες απαντήσεις. Θεωρώ ότι η διαφάνεια και η τήρηση των Δημοκρατικών διαδικασιών, επιβάλουν την πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που αφορούν το συγκεκριμένο έργο, αν υπάρχει έργο, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι ο Δήμος σκοπεύει να κάνει για αυτούς.



Πρέπει εδώ να τονίσω, ότι εφόσον πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής και εφόσον έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες της νομιμότητας και διαφάνειας, θα με βρείτε σύμμαχό σας στην πραγματοποίησή του.

Προτεραιότητα όλων μας, πρέπει να είναι η συμμαχία με τους πολίτες του Δήμου μας, για να δώσουμε νέα πνοή στην Πόλη μας! Και οι καλύτεροι σύμμαχοι είναι οι ενημερωμένοι πολίτες!"



Με τιμή,

Χρήστος Τσιγαρίδας

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ