Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ - SILVER ALERT: "Επικίνδυνα παιχνίδια με τις ζωές ανθρώπων, στο βωμό της τηλεθέασης…"


Δεν έχει βρεθεί η 23χρονη Ramadan Hozan, που χάθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη και αναζητείται με SILVER ALERT, όπως γνωστοποιεί η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ.

Παρά το ότι από εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης ανακοινώθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ότι η αναζητούμενη εντοπίστηκε από την εκπομπή και μάλιστα η παρουσιάστρια καλούσε την υπηρεσία SILVER ALERT να παύσει τον Κοινωνικό Συναγερμό και την αναζήτηση, ο Εθελοντικός Οργανισμός ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ανακοινώνει ότι η αναζήτηση συνεχίζεται και από το SILVER ALERT, αλλά και από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς η αναζητούμενη δεν έχει βρεθεί!


Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, μάλιστα καταγγέλει την εκπομπή για παραπλάνηση και καθυστέρηση της έρευνας, "με συνέπεια ακόμα και πιθανό κίνδυνο για τη ζωή της αγνοούμενης" και ζητάει την παρέμβαση του Ε.Σ.Ρ. και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Δείτε το δελτίο τύπου του Εθελοντικού Οργανισμού:
   

Επικίνδυνα παιχνίδια με τις ζωές ανθρώπων, στο βωμό της τηλεθέασης…

Αμέσως, η Κοινωνική Υπηρεσία μας, επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ., από όπου ΔΕΝ επιβεβαιώθηκε ο εντοπισμός της 23χρονης, αντίθετα ζητήθηκε η συνέχιση της συνδρομής του SILVER ALERT στην αναζήτησή της.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μαρτυρίες στην ΕΛ.ΑΣ. και στην Εθνική Γραμμή SOS 1065, που δημιουργούν την υπόνοια ότι η αναζητούμενη είναι σώα, παραμένει όμως μέχρι και αυτή τη στιγμή αγνοούμενη.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημέρωσε όλους τους Εθελοντές Αναζήτησης ότι η προσπάθεια εντοπισμού της 23χρονης Hozan συνεχίζεται και ενημερώνει όλο το Δίκτυο Συνεργατών ότι ο συγκεκριμένος Κοινωνικός Συναγερμός παραμένει ενεργός, μέχρι και την ανεύρεσή της και ότι ΔΕΝ έχει δοθεί Παύση των Αναζητήσεων ούτε από την υπηρεσία SILVER ALERT, ούτε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο Εθελοντικός Οργανισμός ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους συνανθρώπους μας που αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε., αφού επιτρέπει στο μήνυμά μας να φτάσει σχεδόν σε ολόκληρο τον πληθυσμό, ως εκ τούτου, θεωρούμε τα Μ.Μ.Ε. σημαντικότατους συμμάχους στην προσπάθεια αυτή.

Θεωρούμε, όμως, απαράδεκτο και επικίνδυνο να παίζονται παιχνίδια ανταγωνισμού και τηλεθέασης με ανθρώπινες ζωές. Η ανεύθυνη αναγγελία ανεύρεσης μιας αγνοούμενης από μια εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης και η πιθανή αναπαραγωγή της από άλλες εκπομπές ή διαδικτυακά μέσα, ή ακόμα και από στόμα σε στόμα, δημιουργεί πρόβλημα στην πρόοδο της έρευνας, με συνέπεια ακόμα και πιθανό κίνδυνο για τη ζωή της.

Οι οποιεσδήποτε τηλεοπτικές  εκπομπές, μπορούν  και πρέπει να συμπαρίστανται στο έργο του SILVER ALERT και της ΕΛ.ΑΣ., απαλλαγμένες όμως από το άγχος να υποκαταστήσουν το ρόλο τους, υπό το βάρος των αριθμών της τηλεθέασης, διακινδυνεύοντας την παραπλάνηση του κοινού και των ερευνών.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ καταγγέλει δημόσια το συγκεκριμένο περιστατικό, και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Ε.Σ.Ρ. καθώς και του αρμόδιου εισαγγελέα, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοια συμβάντα και να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι η τύχη και ίδια η ζωή ενός αγνοούμενου είναι σημαντικότερη από τα «νούμερα» μιας εκπομπής.
 
Η αναζήτηση ανθρώπων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Η όποια παραπλάνηση ή καθυστέρηση μιας έρευνας μπορεί να αποβεί μοιραία. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, δεν θα το επιτρέψει.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 15 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα