Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χρήστος Τσιγαρίδας: Ο κύριος Σωφρόνης πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι είναι Δήμαρχος και όχι Ηγεμόνας!

"Το φιάσκο με τα έργα στην Καραμανλή αναδεικνύει την υπεροψία, την αυταρχικότητα και την ανεντιμότητα της νυν Δημοτικής Αρχής, απέναντι στους πολίτες και στους αιρετούς." 

Κατακεραυνώνει την Δημοτική Αρχή Σωφρόνη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Τσιγαρίδας, με αφορμή τις παλινωδίες της σχετικά με τα έργα που... διακόπτονται συνεχιζόμενα, στον παράδρομο της Λεωφόρου Καραμανλή, στην Ανάβυσσο.

Ο Χρήστος Τσιγαρίδας, με δημόσια δήλωση που διένειμε στα τοπικά ΜΜΕ, καλεί τον νυν Δήμαρχο να σταματήσει να εμπαίζει τους πολίτες και να τηρήσει τη δέσμευσή του για την πλήρη αποκατάσταση της νησίδας πρασίνου και την επανεκκίνηση του έργου με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τον απαραίτητο σχεδιασμό και μελέτη.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου:



Δήλωση Χρήστου Τσιγαρίδα:
"Ο κύριος Σωφρόνης πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι είναι Δήμαρχος και όχι Ηγεμόνας!
Το φιάσκο με τα έργα στην Καραμανλή αναδεικνύει την υπεροψία, την αυταρχικότητα και την ανεντιμότητα της νυν Δημοτικής Αρχής, απέναντι στους πολίτες και στους αιρετούς.
 
Την 18η Οκτωβρίου 2018, με επιστολή μου, καλούσα τον Δήμαρχο Σαρωνικού να διευκρινίσει προς όλους τους πολίτες του Δήμου μας, τις συνθήκες, το χαρακτήρα, το σκοπό και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της διεξαγωγής εργασιών κατά μήκος της Λεωφόρου Καραμανλή, στην Ανάβυσσο, με δεδομένη την πλήρη εξέλιξη έργου διαμόρφωσης  - αναμόρφωσης πεζοδρομίων.

Είχα τότε επισημάνει ότι οι εργασίες περιλαμβάνουν και εκριζώσεις θάμνων και δένδρων επί των πράσινων νησίδων που χωρίζουν τον παράδρομο της Καραμανλή από τη Λεωφόρο, ότι οι Τοπικοί Σύμβουλοι δήλωναν δημόσια ότι ουδεμία πληροφόρηση είχε το Τοπικό Συμβούλιο Αναβύσσου και φυσικά δεν είχε αποφασίσει για το έργο και ότι Αντιδήμαρχος δήλωνε σε δημόσια συνέντευξή του ότι τα κονδύλια για την ολοκλήρωση του έργου ΔΕΝ υπάρχουν και αναζητούνται από ιδιώτες, χωρίς να έχουν ακόμη εξασφαλιστεί.

Κατά την προσφιλή τακτική του νυν Δημάρχου, δεν έλαβα ποτέ, ούτε εγώ, ούτε οι συνδημότες μας καμία απάντηση.

Το τελευταίο διάστημα και ενώ το «έργο» ήταν σε πλήρη εξέλιξη, πληροφορηθήκαμε όλοι ότι έγιναν δύο συσκέψεις με τη συμμετοχή, κατόπιν πρόσκλησης, Δημοτικών συμβούλων, της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και πολίτη, η δεύτερη μάλιστα και με την παρουσία του κ. Σωφρόνη, όπου δεσμεύτηκε ότι οι εργασίες θα σταματήσουν, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες και κατόπιν αυτών να συνεχισθεί και ολοκληρωθεί το έργο.
Δυστυχώς διαπιστώσαμε πως η δέσμευσή του δεν τηρήθηκε ούτε για 24 ώρες, αφού την επομένη το πρωί οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά!

Θεωρώ αδιανόητο, ένας Δήμαρχος να εμπαίζει με τέτοιο τρόπο τους Δημότες του, αλλά και τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους!

Ο κύριος Σωφρόνης, για μια ακόμα φορά, έδειξε ότι υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας και επιβεβαίωσε ότι στην αγωνία του να παρουσιαστεί ως ο «Δήμαρχος των έργων», αναδεικνύεται ως ο Δήμαρχος των ψεύτικων λόγων!

Η όλη υπόθεση εξελίσσεται σε ένα κακόγουστο αστείο, που μόνο αστείο δεν είναι, αφού αφορά την πόλη και το περιβάλλον και εν τέλει τη ζωή μας.

Όπως μάθαμε όλοι από δημόσια δήλωση συμμετεχόντων στις συσκέψεις, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, αν και οι πλέον αρμόδιοι, «δεν γνώριζαν τίποτα για το έργο κατά το αρχικό στάδιο υλοποίησής του αλλά μόνο ότι θα περάσει ένας αγωγός για την ύδρευση». Άλλο έργο, λοιπόν ξεκίνησε και σε άλλο εξελίσσεται!

Όπως μάθαμε όλοι από δημόσια συνέντευξή Αντιδημάρχου, τα κονδύλια για την ολοκλήρωση του έργου ΔΕΝ υπάρχουν και αναζητούνται από ιδιώτες - χορηγούς. Είναι βέβαια ευχάριστο οι πολίτες και οι επιχειρηματίες να στηρίζουν και οικονομικά τον τόπο, φτάνει να είναι ξεκάθαρη η διαδρομή του χρήματος από τις νόμιμες οδούς. Και φυσικά, είναι αδιανόητο να ξεκινά ένα έργο, χωρίς να γνωρίζουμε από πριν αν θα βρεθούν οι ιδιώτες - χορηγοί για την ολοκλήρωσή του.

Όπως μάθαμε όλοι από δημόσια δήλωση του εκπροσώπου των πολιτών που συμμετείχε στις συσκέψεις, ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκαν απέναντι στους κατοίκους οτι «οι εργασίες θα σταματήσουν αμέσως, το πάρκο θα επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν από τις επεμβάσεις, θα φυτευτούν καινούργια δέντρα και θάμνοι ώστε να δημιουργηθεί φυσικό πέτασμα προστασίας του οικισμού». Αναγνώρισαν λοιπόν ότι το «έργο» είναι λάθος και το ερώτημα είναι γιατί δεν το είδαν αυτό εξαρχής.

Όπως, επίσης, μάθαμε όλοι από δημόσια δήλωση του εκπροσώπου των πολιτών που συμμετείχε στις συσκέψεις, το έργο ΔΕΝ σταμάτησε όπως είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος, επειδή ένας Αντιδήμαρχος (άλλος, όχι ο αρμόδιος) αρνείται να συμμορφωθεί!

Είναι προφανές, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή εμπαίζει τους πολίτες, απαξιώνοντας κάθε έννοια σεβασμού της προσωπικότητάς τους.

Είναι προφανές, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή λειτουργεί με υπεροψία, αυταρχικότητα και αδιαφάνεια και αλλάζει θέσεις, πρόγραμμα και σχέδιο σύμφωνα με τις κάθε φορά επικρατούσες συνθήκες, μη ικανή να υποστηρίξει τις όποιες αποφάσεις της.

Είναι προφανές, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή τελεί υπό διάλυση, ως αποτέλεσμα του ηγεμονισμού που υιοθέτησε ως πάγια πρακτική της, γεννώντας ηγεμονίσκους στο εσωτερικό της.

Είναι προφανές, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, στην αγωνία της να κρατηθεί στην εξουσία, προσπαθεί με προχειρότητα, αδιαφάνεια και σπασμωδικότητα να παρουσιάσει έργο και έργα, αδιαφορώντας για την πόλη και τους δημότες, και χωρίς και η ίδια να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί κάθε έργο που ξεκινάει.

Είναι προφανές, ότι οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού, αξίζουν μια καλύτερη τύχη!
Η Πόλη μας δεν έχει ανάγκη από Ηγεμόνα, αλλά από Δήμαρχο!
Η εντιμότητα απέναντι στους πολίτες είναι προαπαιτούμενο.
Μόνο έτσι, μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας!"

Χρήστος Τσιγαρίδας
Ταξίαρχος Ελληνικής Αστυνομίας Ε.Α.
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σαρωνικού
Γεώργιου Παπανδρέου 6, Τ.Κ.19013 Ανάβυσσος, Τ.Θ. 1523
Τηλ.: 6936544087
e-mail: tsigaridasxristos@gmail.com


 



 


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 12 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα