Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Το τραγούδι της Ελλάδας για τη EUROVISION 2012

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, κριτική επιτροπή και κοινό επέλεξαν την νεαρή τραγουδίστρια Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι Aphrodisiac των Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenstrοm και Dajana Lοοf για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 57η Eurovision, τον Μάιο, στο Αζερμπαϊτζάν!
Τέσσερα τραγούδια ήταν τα υποψήφια για φέτος που διεκδίκησαν τις ψήφους τόσο του τηλεοπτικού κοινού, όσο και αυτές της κριτικής επιτροπής, καθώς η απόφαση μοιράστηκε από κοινού (50% για τις ψήφους του κοινού και 50% για εκείνες της κριτικής επιτροπής).
Πρώτη εμφανίστηκε η Dora με το «Baby I'm Yours» σε μουσική Ηλία Πανταζόπουλου και Franc και σε στίχους Νεκτάριου Τυράκη. Ακολούθησαν οι Cassiopeia με το «Killer Bee» σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους Λεωνίδα Χατζάρα. Τρίτο παρουσιάστηκε το τραγούδι «No Parking», σε ερμηνεία Velvet Fire, μουσική και στίχους George Samuelson και Λεωνίδα Χατζάρα. Τελευταία εμφανίστηκε στη σκηνή του ελληνικού τελικού η Ελευθερία Ελευθερίου που ερμήνευσε το «Aphrodisiac» σε μουσική Δημήτρη Στάσσου και στίχους Mikaela Stenstrom και Dajana Loof.
Παρουσιαστές του «Ελληνικού Τελικού 2012» ήταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Φραντζεσκάκης, ενώ η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο εμπορικό κέντρο River West.
Καλεσμένοι της Ελλάδας ήταν τρεις εκπρόσωποι χωρών από τον φετινό διαγωνισμό. Πρόκειται για την Ήβη Αδάμου από την Κύπρο, την Sofi Marinova από τη Βουλγαρία και την Anggun από τη Γαλλία, που μεταξύ άλλων σε ένα συγκινητικό στιγμιότυπο τραγούδησαν στο Green Room το «I would die for you» των Antique, που το 2001 είχε βγει τρίτο.
Παρών στη βραδυά ήταν και ο Λούκας Γιώρκας που εκπροσώπησε την Ελλάδα περυσι στη Eurovision 2011, με το «Watch My Dance», το οποίο και παρουσιάστηκε μαγνηστοσκοπημένο.
Στην ελληνική επιτροπή συμμετείχαν οι:
- Μαρίνα Λαχανά, διευθύντρια προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας
- Ανδρέας Πυλαρινός, αρχιμουσικός
- Μιχάλης Τσαουσόπουλος, γενικός διευθυντής «Athens Radio DJ» , «Rock FM» και «Λάμψη FM»
- Τάσος Τρύφωνος, διευθυντής Love Radio 97,5 FM
- Φωτεινή Γιαννουλάτου, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ Α.Ε.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα