Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Έκκληση προς τους νέους μας

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΕΜΝΟΣ, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Έκκληση προς τους νέους μας
                                                    Γράφει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣ Υποστράτηγος ε.α.
Έλληνες Νέοι!
Σεις, το άνθος της Ελλάδος...
Ας μου επιτραπεί να απευθυνθώ σήμερα προς τους νέους μας. Νομίζω πως έχω το δικαίωμα αυτό ως Αξιωματικός, που επί μια τριακονταετία και πλέον ανάλωσα τη ζωή μου μαζί τους. Προσπάθησα πάντοτε να είμαι πλησίον των στρατευμένων νέων μας που πέρασαν από κοντά μου σε καλές και δύσκολες στιγμές. Στάθηκα πρόθυμος συζητητής και βοηθός στα ποικίλα προβλήματά τους. Με συγκίνηση και υπερηφάνεια βλέπω και σήμερα ακόμα, όταν τους συναντώ να μου χαμογελούν και να σπεύδουν να με χαιρετίσουν με εγκαρδιότητα. Αυτό είναι η πραγματική αμοιβή ενός ηγήτορος. Με το πνεύμα αυτό της αγάπης και της στοργής κατεχόμενος, απευθύνομαι προς όλους τους νέους μας και κάμνω έκκληση:
Να μην λησμονούν ότι είναι Έλληνες υπερήφανοι για την καταγωγή τους, την ιστορία τους και το όνομα που φέρουν και να φανούν αντάξιοι και υπέρτεροι, αν είναι δυνατόν, εκείνων που ελάμπρυναν το όνομα της Πατρίδος μας.
Ένα μόνον δεν πρέπει να λησμονούν ότι ενωμένοι μεγαλουργήσαμε πάντοτε, ενώ διαιρημένοι καταστραφήκαμε πολλές φορές. Ας έχουμε υπόψη μας τους τελευταίους λόγους του ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη, όταν βαριά τραυματισμένος στο πεδίο της μάχης, είπε στους συμπολεμιστές του. "Εγώ φεύγω, εσείς να μονοιάσετε και να βαστήξετε την Πατρίδα". Δεν πρέπει να λησμονούμε ακόμα τη μεγάλη συμβολή της ορθοδόξου εκκκλησίας μας στη διατήρηση της ελληνικότητας του δουλωθέντος λαού στη αναθέρμανση των ελπίδων του για ανάταση του Γένους και στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας-γραμμάτων και σκέψεως κατά την τραγική εκείνη της δουλείας εποχή. Επίσης την πνευματική προσφορά εκείνων που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του Έθνους με γραπτούς και προφορικούς λόγους ενεθάρρυναν την αγωνιστικότητα των αγωνιστών της ελευθερίας." Πρέπει να στοιχηθούμε όλοι. σε μια αρραγή Εθνική Ενότητα, ώστε τα βέλη του μίσους των εχθρών μας να αχρηστεύονται στην συμπαγή ασπίδα της αλληλεγγύης μας. Τότε είναι βέβαιο ότι και οι εχθροί μας θα μας υπολογίζουν και οι φίλοι μας θα μας σέβονται και τα δίκαιά μας θα εισακούονται. Μοναδικός σκοπός όλων μας, πρέπει να είναι ένας και μόνος, το μεγαλείο και η ευτυχία της Ελλάδος μας. Πρέπει κάθε ένας από εμάς, να νοιώσει ότι είναι υπεύθυνος Έλληνας πολίτης και να αναλάβει τις ευθύνες του, έξω από κάθε κομματικό συμφέρον ή επιδίωξη ή εμπάθεια για τη διαφώτιση του λαού μας περί των σατανικών μεθόδων και ενεργειών, τις οποίες μετέρχονται οι πάσης φύσεως εχθροί του Ελληνισμού. Επίσης, πρέπει, να γίνει πίστη και βίωμα ότι έχει καθήκον να αντιδρά στις προκλήσεις των εχθρών μας και κατά παντός αμέσως ή εμμέσως υποσκάπτοντος τα εθνικά μας θεμέλια.
Σε προηγούμενη μελέτη μου περί του ανύπαρκτου "Μακεδονικού Έθνους" διαπιστούται η θρασύτατη πρόκληση των Γ/Β και η ανθελληνική προπαγάνδα που ασκούν διεθνώς σε βάρος της χώρας μας. Ειρήνη ΝΑΙ, ναι ζητούμε πρώτοι εμείς αλλά να το θέλουν και οι άλλοι. Η ειρήνη δεν μπορεί να σταθεί χωρίς δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη είναι το Οξυγόνο για τη ζωή της ειρήνης. Νέοι μας, Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι κίνδυνοι για την ακεραιότητα μας μεγάλοι. Μη δέχεσθε την χλεύην των εθνικών ιδανικών μας και αρνηθείτε να γίνετε όργανα επιτηδείων πρακτόρων ή ανόητων συμβούλων αντεθνικών κηρυγμάτων. Οι Τούρκοι, όταν εισέβαλαν στην Κύπρο εβίασαν, εσκότωσαν και κατέκαψαν τα σπίτια των Κυπρίων χωρίς να κάνουν διάκριση σε ποιό κόμμα ανήκουν ή τι θρησκεία πιστεύουν. Αυτό θα κάνει και οποιοσδήποτε άλλος τυχόν εισβολέας στη χώρα μας.
Ας μην περιμένουμε μοιρολατρικά και αδιάφοροι, τις προκλητικές επιθέσεις των πάσης φύσεως εχθρών του γένους μας. Τούτο αποθρασύνει τους δολιοφθορείς του Ελληνισμού και καθιστά ευχερέστερη τη φθοροποιό δράση των. Ας γίνει καθένας μας οχυρό αμύνης στον αγώνα επιβιώσεως της φυλής μας, εναντίον της δολιότητας και της αρπακτικότητος των αδίστακτων εχθρών μας. Ας αντισταθούμε προτού είναι αργά, εναντίον της παρακμής και της απονευρώσεως των νέων μας, εναντίον πάσης υπόπτου προσπαθείας απαρνήσεως των ιδανικών του Ελληνισμού και της θείας αποστολής του.
Δεν επιτρέπεται να μολύνεται και υβρίζεται ή εξευτελίζεται από εντόπιους ή ξένους, η ελληνική ψυχή, ή η ελληνική αρετή και ιδέα, η ελληνική ιστορία και η σημαία. Να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και να μην ελπίζουν, ούτε να πιστεύουν ότι οι ξένοι και οι μη Έλληνες θα θυσιάσουν τα συμφέροντα τις ιδικής των "Πατρίδος προς χάριν της δικής μας. Είναι γεγονός ότι κανένα κράτος του κόσμου ούτε και από αυτά που ορισμένοι κόπτονται κατά καιρούς, για τα συμφέροντα τους ή προβλήματα τους αντιτάχθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο ή διαμαρτυρήθηκε για την τραγωδία της. Να μην λησμονούν ότι οι Έλληνες ουδέποτε εμέτρησαν και υπολόγισαν το πλήθος των εχθρών προκειμένου να υπερασπίσουν την ελευθερία των και την αξιοπρέπειάν των.
Αδιαφόρησαν πάντοτε για τον όγκο της υλκής υπεροχής, τους μεγάλους αριθμούς και τα εχνικά μέσα του αντιπάλου, διότι είχαν αδάμαστη ψυχή, δύναμη και πίστη ακράδαντη στα υψηλά ιδανικά της Ελληνικής Πατρίδος. Μη λησμονούν ότι η προσφερόμενη τιμή στις εθνικές επετείους διακεκριμένων πράξεων των προγόνων
μας δεν αποτελεί μόνον χρέος, αλλά και πρόκληση προς μίμηση και παραδειγματισμό. Η υπεράσπιση της ακεραιότητας της Πατρίδος μας και
της ελευθερίας μας είναι χρέος όλων των Έλλήνων και ουδείς απαλλάσσεται του ιερού τούτου χρέους. Δεν είναι αυτό "Πατριδοκαπηλία" όπως ηλιθίως αναμασούν, διαφωτίζοντες δήθεν, οι στερημένοι εθνικής συνειδήσεως ύποπτοι καθοδηγητές και εκμαυλιστές. Ας περιφρονήσουν οι νέοι μας τους δηλητηριώδεις κήρυκες του αφελληνισμού και του μηδενισμού και.άς αντιπαρέλθουν μετά βδελυγμίας τα κηρύγματά των: Ας μη λησμονούν ότι προέχει να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά των και ότι έχουν ιερό χρέος προς την Πατρίδα, την οικογένεια και την κοινωνία. Δεν πρέπει να πιστεύουν οι νέοι μας πως έχουν μόνον δικαιώματα, αλλά έχουν και υποχρεώσεις και καθήκοντα για δημιουργία και αντιπροσφορά. Πρέπει, τέλος, να πεισθούν όλοι ότι αδελφωμένοι θα αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και θα ανέβουν το δύσκολο δρόμο του εθνικού μεγαλείου και των πεπρωμένων της φυλής μας. Ας αντισταθούν στις σατανικές δυνάμεις του μίσους και της ανατροπής και ας συσπειρωθούν πίσω από το γαλανό ουρανό τηςΈλλάδος.
Είθε, να γίνει η έκκληση μου αυτή, κέντρισμα εθνικής φιλοτιμίας και σάλπισμα εθνικού χρέους.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ