Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Παναγιώτης Ράγκος: Επιστολή προς το Δήμαρχο Μουζακίου: Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο!

"...ο δρόμος για το καλύτερο αύριο περνάει υποχρεωτικά μέσα απ την απόρριψη του χθες και έχει σαν άξονα την εξωστρέφεια τις νέες προκλήσεις, την κατάρτιση ,τη μοντελοποίηση οποιασδήποτε παραγωγής και το σημαντικότερο την διευρυμένη και σωστή εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου με σαφείς στόχους και πλάνο."
 Επιστολή προς το Δήμαρχο Μουζακίου, συνέταξε ο Παναγιώτης Ράγκος, από τους δραστήριους Πορτιώτες, με την οποία αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για τον τόπο που τον γέννησε, ενώ με εφαρμόσιμες προτάσεις, δίνει τη δική του άποψη για την ανάπτυξη της περιοχής:

"Αγαπητέ φίλε

Εκτιμώ το πολυετές έργο που έχεις προσφέρει στην τοπική κοινωνία της περιοχής που μεγάλωσα και που υπεραγαπώ και σέβομαι απόλυτα τις ιδιαιτερότητες της τόσο δύσκολης οικονομικής και όχι μόνο συγκυρίας που δοκιμάζει αυτή την περίοδο την πατρίδα μας και κάνει και το δικό σου έργο σαφέστατα πιο δύσκολο.
Απ΄ την άλλη μη γνωρίζοντας πολλές από τις ιδιόμορφες καταστάσεις που βιώνει το σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα τολμήσω κάποιες προτάσεις που πιστεύω

ότι θα δώσουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα στην περιοχή μας και θα προσπαθήσουν να δαμάσουν το τέρας της τοπικής ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, δημιουργώντας ανάπτυξη.
Όλοι πια πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ο δρόμος για το καλύτερο αύριο περνάει υποχρεωτικά μέσα απ την απόρριψη του χθες και έχει σαν άξονα την εξωστρέφεια τις νέες προκλήσεις, την κατάρτιση ,τη μοντελοποίηση οποιασδήποτε παραγωγής και το σημαντικότερο την διευρυμένη και σωστή εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου με σαφείς στόχους και πλάνο.
Η οικονομία της περιοχής μας με βάση τα ως τώρα στοιχεία βασίζεται στην ανεμική κτηνοτροφία, την προχειροδουλεμένη γεωργία καθώς επίσης και σε μικρές εμπορικές επιχειρήσεις -επιδοτούμενες οι περισσότερες - πρόχειρα στημένες χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης .
Εκμεταλλευόμενοι τις παθογένειες ενός μοντέλου που κατέπεσε μεγαλοπρεπώς και οδήγησε στην φτώχεια και την εξαθλίωση την κοινωνία μας, οι τοπικοί επιχειρηματικοί παράγοντες περιμένουν με τη σειρά , για το δικό τους "σάλτο μορτάλε".
Και η τοπική αυτοδιοίκηση διχασμένη στις αγκυλώσεις και τις χρόνιες παθογένειες παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να πράξει απολύτως τίποτα.
Κάτι όμως πρέπει να γίνει για να αλλάξουν αυτές οι ισορροπίες προς το καλύτερο.
Το πρώτο που πρέπει να αλλάξει είναι οι άνθρωποι που θα διαχειριστούν αυτή την πρόκληση.
Θα χρειαστεί η τοπική αυτοδιοίκηση να επανδρωθεί από σημαντικούς και ανιδιοτελείς ανθρώπους , με όραμα , ιδέες και ικανότητα. Θα πρέπει να αποκλειστούν οι κοινότυποι πολιτικάντηδες που φέρνουν εύκολα ψηφουλάκια και καταστρέφουν μετά απολύτως φυσιολογικά κάθε προσπάθεια για το κοινό καλό.
Το δεύτερο εξίσου σημαντικό είναι να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς και να αναπτύξουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνει η ιδιαίτερη ομορφιά της περιοχής μας.
Ένα χιονοδρομικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή του Τύμπανου θα ήταν από μόνο του ικανό να απογειώσει τα οικονομικά μεγέθη της περιοχής. Δείτε την οικονομική θέση των περιοχών που έχουν αναπτύξει τέτοια δράση . Θα εκπλαγείτε απ τα αποτελέσματα.
Τα έργα εκτροπής και το φράγμα Μουζακίου είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να προχωρήσουν οποσδήποτε.
Η οδική αρτηρία Μουζάκι - Λίμνη Πλαστήρα θα έπρεπε να είχε σχεδιαστεί από χρόνια. Την λίμνη επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες αλλά απ το Μουζάκι δεν περνάει κανείς!! Και να σκεφτείτε ότι είναι σε ευθεία μόλις 12 χιλιόμετρα!!!!
Η μοντελοποίηση νέων καλλιεργειών στην περιοχή και η ανάπτυξη διαχείρισης και προώθησης των προιόντων σε χώρες του εξωτερικού. Μια πρότυπη βιομηχανία τυροκομικών προιόντων έχει έως τώρα γίνει και νομίζω οτι δίνει το στίγμα για το πως πρέπει να βαδίσουμε.
Η εκμετάλλευση των σπορ του βουνού. Έχουμε ένα αναρριχητικό πεδίο στην περιοχή Μέλιγος ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε τουλάχιστον άλλα πέντε στην περιοχή Καρύπης στην Πορτή. Στην Κάλυμνο που διαμένω το νησί στηρίζει όλη του την ανάπτυξη στον αναρριχητικό τουρισμό (climbing).
Επίσης υπάρχουν προχειροστημένες δύο πίστες αιωροπτεριστών (Πορτή - Ελληνόπυργος) χωρίς καμία άλλη υποδομή. Μαθαίνω μάλιστα ότι το σχεδιαζόμενο Αεραθλητικό κέντρο που ήταν να γίνει στο Μαυρομάτι οδεύει για αλλού , διότι άκουσον άκουσον διαφωνούν οι κτηνοτρόφοι!!! Μπράβο!
Επέκταση της υπάρχουσας αθλητικής υποδομής με την λειτουργία επιτέλους του κλειστού γυμναστηρίου και την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων. Είναι εντελώς τρελλό σε μια περιοχή φλατ να μην υπάρχουν εγκαταστάσεις αντισφαίρισης. Αλήθεια γνωρίζεται πόσος κόσμος θα έρχονταν στο Μουζάκι αν λειτουργούσε κέντρο αντισφαίρισης και διοργάνωνε ένα απ τα 200 εθνικά τουρνουά και τα 65 διεθνή κάθε χρόνο; Γυμναστής είστε και σεις και καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός στην περιοχή μας είναι σε βρεφική κατάσταση και θα έπρεπε να ήταν οι πυλώνες σην προσπάθεια να διασωθούν οι νέοι μας .

Νομίζω ότι έχω δώσει ένα στίγμα για το πως νιώθω την κατάσταση. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Εκτιμώντας το χαρακτήρα και τη δυναμική σας πιστεύω ότι θα αντιληφθείτε το αναγκαίο , το τερπνό και το ωφέλιμο για τον τόπο."

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 20 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα