Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Περίεργα παιχνίδια με δημοσκοπήσεις στο δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Υποψήφιοι "μπαινοβγαίνουν" στη διαδυκτιακή δημοσκόπηση μεγάλης εφημερίδας της Ηλείας!

Περίεργα παιχνίδια φαίνεται οτι παίζονται με τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Μεγάλη τοπική εφημερίδα, διοργανώνει δημοσκόπηση στο διαδικτυακό της τόπο, στην οποία όμως με έκπληξη οι επισκέπτες της βλέπουν να μπαινοβγαίνουν ονόματα υποψηφίων, με αποτέλεσμα να εκφράζουν τη στήριξή τους σε υποψηφίους, οι οποίοι την επόμενη μέρα δεν υπάρχουν ως επιλογές στη δημοσκόπηση!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση του κ. Παναγιώτη Καραδήμα, ο οποίος είναι ο πρώτος που άνοιξε το χορό των υποψηφιοτήτων για το Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, ανακοινώνοντας δημόσια την υποψηφιότητά του και παρουσιάζοντας, επίσης δημόσια, την ιδρυτική διακύρηξη και τους βασικούς άξονες του προγράμματος του Συνδυασμού του.
Τις πρώτες ημέρες της διαδικτυακής δημοσκόπησης της μεγάλης εφημερίδας της Ηλείας, το όνομα του Παναγιώτη Καραδήμα δεν υπήρχε μεταξύ των επιλογών για τους πολίτες του δήμου. Στη συνέχεια, και ενώ είχαν ψηφίσει ήδη πάνω από 1100 πολίτες διαμορφώνοντας ήδη το αποτέλεσμα, το ειδησεογραφικό site θυμήθηκε να προσθέσει στη λίστα των υποψηφίων τον μοναδικό επίσημο υποψήφιο Δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, για να αφαιρεθεί και πάλι το όνομα του κ. Καραδήμα μετά από μία ημέρα!
Τα ερωτήματα που γεννούνται είναι, νομίζουμε, εύλογα:
1. Είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι του site να μην γνώριζαν την υποψηφιότητα Καραδήμα; (Εκτός αν δε διαβάζουν καν την εφημερίδα τους, που που κάλυψε με ρεπορτάζ την επίσημη αναγγελία της).
2. Γιατί, έστω και μετά την καθυστερημένη εισαγωγή, εξαφανίστηκε από τη δημοσκόπηση η υποψηφιότητα Καραδήμα; (Εκτός αν το αποτέλεσμα "δεν άρεσε" σε κάποιους).
 3. Ποια είναι η σκοπιμότητα μιας δημοσκόπησης, αν όχι να καταγράψει την πραγματική απήχηση όλων των υποψηφίων Δημάρχων στην τοπική κοινωνία; (Εκτός αν ο σκοπός είναι να καθοδηγήσει και όχι να καταγράψει...)

Θεωρούμε οτι η μεγάλη εφημερίδα της Ηλείας και οι υπεύθυνοι της διαδικτυακής της έκδοσης, είναι εκτεθειμένοι απέναντι στην τοπική κοινωνία. Αναμένουμε τις απαντήσεις τους, που θα άρουν την καχυποψία και τους ψιθύρους...


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ