Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Επιτροπές γιατρών δεν χορηγούν ακριβά φάρμακα, με το αιτιολογικό ότι οι ασθενείς είναι υπερήλικοι! - ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ: Επιβάλλεται η παρέμβαση της δικαιοσύνης και η απόδοση ευθυνών!



Κρεμαστινός Δημήτρης Επείγουσα επιστολή στους επικεφαλής των φορέων υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλισης με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, σχετικά με το θέμα της μη χορήγησης ακριβών φαρμάκων και συσκευών σε υπερηλίκους ασθενείς, απέστειλε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητής Δ. Κρεμαστινός μετά από επανειλημμένες καταγγελίες πολιτών.- Επιτροπές γιατρών αποφασίζουν να μη χορηγούν ακριβά φάρμακα ή συσκευές με το αιτιολογικό ότι οι ασθενείς είναι υπερήλικοι- ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ: 
Αν ισχύει, βρισκόμαστε προ εγκληματικής ενέργειας κατά συρροή! Επιβάλλεται η παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:


 Καμπάνια
« Προς: Πρόεδρο ΚΕ.Σ.Υ., κ. Π. Σκανδαλάκη
Πρόεδρο Επιτροπής Εκπαίδευσης ΚΕ.Σ.Υ.,
κ. Ιω. Δατσέρη
Πρόεδρο Ε.Ο.Φ., κ. Δ. Λιντζέρη
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Δ. Κοντό
Διοικητή Ι.Κ.Α., κ. Ρ. Σπυρόπουλο
Κοινοπ:
Υπουργό Υγείας,
κ. Μ. Βορίδη


«ΕΠΕΙΓΟΝ»
Θέμα: «Μη χορήγηση ακριβών φαρμάκων σε υπερηλίκους»

Κατόπιν επανειλημμένων καταγγελιών πολιτών προς τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων στις οποίες συγκεκριμένα αναφέρεται ότι επιτροπές γιατρών αποφασίζουν να μη χορηγούν ακριβά φάρμακα ή συσκευές με το αιτιολογικό ότι οι ασθενείς είναι υπερήλικοι, θα παρακαλέσω άμεσα με εντολή σας να πάψουν να ισχύουν αυτές οι αποφάσεις.
Εφόσον η ηλικία δεν αποτελεί αντένδειξη σύμφωνα με τις διεθνώς αποδεκτές κατευθυντήριες οδηγίες (guidelines) η στέρηση του δικαιώματος στη ζωή αντίκειται όχι μόνο στους Ιπποκρατικούς και θρησκευτικούς νόμους αλλά αποτελεί ευθέως ποινικό αδίκημα για αυτόν που το διαπράττει. Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής δεν ανήκει στους ανθρώπους. Είναι αποκλειστικό προνόμιο της φύσης. Παρακαλώ όπως άμεσα αντιδράσετε στην απαράδεκτη αυτή τακτική.

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Καθηγητής Δημήτριος Κρεμαστινός


Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ

Το θέμα, δε μπορούσε να μην κινήσει το ενδιαφέρον της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, που είναι άλλωστε η μόνη Οργάνωση στην Ελλάδα που ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα των ηλικιωμένων.

 Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεράσιμος Κουρούκλης, δήλωσε στο BLUE FORCE:

" Αν υπάρχει αλήθεια στην επιστολή του κυρίου Δημήτρη Κρεμαστινού τότε βρισκόμαστε προ εγκληματικής ενέργειας κατά συρροή, μιλάμε για το Ελληνικό "ΝΤΑΧΑΟΥ".
Την Δευτέρα το πρωί ο Εθελοντικός Οργανισμός ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ θα υποβάλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά, με συνημμένη την επιστολή Κρεμαστινού,  για την διερεύνηση των καταγγελιών και την δίωξη παντός υπευθύνου.
Η ρήση του κυρίου Ανδρέα Λοβέρδου επί υπουργίας του στο Υπουργείο Υγείας ότι "οι ηλικιωμένου ζουν πολλά χρόνια και αποτελούν βάρος για το Ασφαλιστικό σύστημα" είναι ακόμα νωπή στην μνήμη όλων των πολιτών και ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων. Έχει δε θεωρηθεί η απαρχή της απαξίωσης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.
Δεν αρκεί η ενημέρωση του κυρίου Υπουργού Υγείας, επιβάλλεται η παρέμβαση της δικαιοσύνης και η απόδοση ευθυνών."


Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!





Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα