Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

Ο Τσίπρας επέστρεψε την πρωθυπουργική αποζημίωση για τα ταξίδια

"Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να παίρνει αποζημίωση για τα ταξίδια στο εξωτερικό"



Μία έκπληξη περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Παρασκευής (13/02) επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες.
Πάνω στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν τοποθετημένος ένας φάκελος με 525 ευρώ.
Απορημένος ρώτησε τους συνεργάτες του ποιος άφησε τα χρήματα εκεί και ενημερώθηκε ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση για τα ταξίδια που κάνει στο εξωτερικό, όπως αναφέρουν Τα Νέα. Συγκεκριμένα, η αποζημίωση αγγίζει τα 175 ευρώ ανά ημέρα για τα έξοδα κίνησης.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε τα λεφτά, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να παίρνει αποζημίωση για τα ταξίδια στο εξωτερικό.
Το ερώτημα, φυσικά, που προκύπτει είναι αν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί θα λάμβαναν τελικά την αποζημίωση.

Υπάρχει προηγούμενο
 
Πάντως, υπάρχει προηγούμενο άρνησης ημερήσιας αποζημίωσης για ταξίδια, από Υφυπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο τότε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αστέριος Ροντούλης, είχε αρνηθεί το δικαίωμα ημερήσιας αποζημίωσης του ίδιου και των συνεργατών του που προβλεπόταν από το νόμο. Ο κ. Ροντούλης, είχε τότε ζητήσει με επιστολή του στον Γ.Γ. του υπουργείου να μην πιστώνεται ο λογαριασμός του με τα προβλεπόμενα ποσά ημερήσιας αποζημίωσης και να μην τα λαμβάνουν ούτε οι συνεργάτες του που τον συνόδευαν στα "υπουργικά" ταξίδια, ενώ ο ίδιος επέστρεψε στη Βουλή και τα αεροπορικά εισιτήρια που του είχαν χορηγηθεί (ως βουλευτή επαρχίας), δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: newsbomb , ομάδα του BLUE FORCE 

Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!

 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 7 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα