Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κύπρος: Κόλαση φωτιάς - Απομακρύνουν κατοίκους

Ακούγονται εκρήξεις πυρομαχικών στα Σπήλια - Αναζωπυρώνονται συνεχώς οι φλόγες και η μάχη δίνεται κυρίως από αέρος - Εκκενώθηκε το χωριό Κούρδαλι και εκκενώνονται τα Σπήλια και Καννάβια - Πάνω από 15.000 στρέμματα έχουν καεί.

Κόλαση πυρός στην περιοχή των Σπηλιών στην Κύπρο αφού εκτός από την τεράστια πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτη πλέον ακούγονται και δυνατές εκρήξεις.


Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με το σταθμαρχείο της Πυροσβεστικής Κακοπετριάς, οι εκρήξεις που ακούγονται από τα Λημέρια της ΕΟΚΑ, της περιόδου 1955-59 κοντά στα Σπήλια, να οφείλονται σε παλιά πυρομαχικά από τον καιρό της ΕΟΚΑ που παρέμειναν κρυμμένα εκεί για δεκάδες χρόνια. Ουδείς ωστόσο μπορεί να το επιβεβαιώσει, αφού η περιοχή δεν είναι προσπελάσιμη σε κανένα αφού η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες με στόχο να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Ένα μεγάλο μέρος του πύρινου μετώπου που καίει για τρία 24ωρα μεγάλες εκτάσεις στην Κύπρο παραμένει ανεξέλεγκτο.

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, η φωτιά παρουσίασε μεγάλη αναζωπύρωση και η μάχη για την κατάσβεσή της δίνεται κυρίως από αέρος και μέχρι να πέσει το σκοτάδι, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν τόσο να μην «κατέβει» η φωτιά το βουνό Τρόοδος, όσο και να μην «συναντηθούν» τα μέτωπα και δημιουργήσουν μια νέα κόλαση από φλόγες.

Ενώ νωρίτερα το πρωί της Τρίτης οι κυπριακές αρχές εξέφραζαν την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, λίγο μετά τις 12 το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στο μέτωπο Κούρδαλι και Λημέρια, και ότι το μέτωπο της Ασίνου είναι εκτός ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 19 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα