Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ 5 ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Στη Λευκίμμη Έβρου, τη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, το Μαλανδρίνο Φωκίδας, την Αγριακόνα Αρκαδίας και το Κυλιόμενο Ζακύνθου δίνουν τη μάχη με τις φλόγες οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη της ενότητας Βαλτετσίου του δήμου Τρίπολης.

Η φωτιά έχει προκαλέσει προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή, ενώ η ΔΕΗ για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την παροχή ρεύματος.

Πάνω από 47.000 στρέμματα έχουν καεί στο νότιο τμήμα του Έβρου, από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, η φωτιά απείλησε τα πρώτα σπίτια του οικισμού Κοίλα, που έχει εκκενωθεί, ενώ ένα άλλο μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Καβησού, απειλώντας στρατόπεδο της περιοχής και το άλσος της Αγίας Παρασκευής Φερών. Και στις δύο περιπτώσεις, υπήρξε συντονισμένη επέμβαση της πυροσβεστικής αποτρέποντας την επέκταση της φωτιάς.

Η φωτιά απείλησε τις φυλακές Μαλανδρίνου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και στο Μαλανδρίνο της Φθιώτιδας. Η φωτιά έφθασε μέχρι τον εξωτερικό χώρο των φυλακών και οι πυροσβεστικές δυνάμεις με σύμμαχο την αλλαγή κατεύθυνσης του αέρα απέτρεψαν το ενδεχόμενο να επεκταθεί και μέσα στις στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη και στη Χίο στην περιοχή Φυτά, στο Ευηνοχώρι και τον Αγιο Θωμά Μεσολογγίου, το Κοιλιωμένο Ζακύνθου και το Χαϊκάλι της Πάτρας.


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα