Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

«Χρώματα Ελλάδας»…μια εβδομάδα αφιερωμένη στο κρασί..!

Δευτέρα  02/04 : Η Μαρία Σπυριδάκη μας καλωσορίζει στη εκπομπή και τον λόγο παίρνει η Ντανιέλα Αλεξάνδρου, που μας ενημερώνει για.. τα άστρα!  Στην κουζίνα, συνεχίζει ο Chef μας, Πέτρος Καλεβρόσογλου, ο οποίος σήμερα μαγειρεύει χοιρινό κλέφτικο με κασέρι και βότανα, ενώ ύστερα η Λίλα, μας δίνει πληροφορίες για τον βασιλικό. Προχωράμε με την ενότητα της υγείας, με την Πελίνα Θεοδοσίου και τον χειρουργό οφθαλμίατρο κ. Ιωάννη Μαργέτη, μας μιλούν σχετικά με την εγχείρηση του καταρράκτη. Συνεχίζουμε με μια έρευνα σχετικά με την επίδραση του κόκκινου κρασιού στη σεξουαλικότητά μας και προχωράμε με μια επίσκεψη στο Μουσείο ΟΤΕ, για να γνωρίσουμε το πρώτο ελληνικό, τηλεοπτικό studio. Ακολουθεί γυναικεία μόδα για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012 και ολοκληρώνουμε την εκπομπή με μια συνέντευξη με τον Υπεύθυνο του Fabrica De Vino, κ. Νεκτάριο Κεφαλά, ο οποίος μας μιλάει για την επιλογή του να δημιουργήσει το συγκεκριμένο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας.

Τρίτη 03/04 : Η εκπομπή ξεκινάει με την Μαρία Σπυριδάκη. Συνεχίζουμε με την Ντανιέλα Αλεξάνδρου και τις αστρολογικές της προβλέψεις. Στη συνέχεια, ο Chef μας Πέτρος Καλεβρόσογλου, μας φτιάχνει σαλάτα μαρούλι με ροκφόρ και η Λίλα μας δίνει συμβουλές για τα καρύδια. Στην ενότητα της υγείας, η Πελίνα Θεοδοσίου και ο χειρουργός οφθαλμίατρος κ. Ιωάννης Μαργέτης, μας μιλούν σχετικά με τη διαθλαστική χειρουργική. Στη συνέχεια μαθαίνουμε σχετικά με το πώς επηρεάζει ο φωτισμός τη γεύση του κρασιού και προχωράμε με ένα ρεπορτάζ για τη σημασία του μεσογειακού πρωινού. Ακολουθεί μια έρευνα σχετικά με τη σταφυλοθεραπεία και συνεχίζουμε με μια απόδραση μέχρι την Αυστρία, τη χώρα της μουσικής και του.. κρασιού! Ολοκληρώνουμε την εκπομπή μας με ένα αφιέρωμα στον τρόπο παραγωγής του γνωστού πατρινού λικέρ, την τεντούρα.

Τετάρτη 04/04 : Ξεκινάμε την εκπομπή με την Μαρία Σπυριδάκη και στη συνέχεια, η Ντανιέλα Αλεξάνδρου προχωράει με τις αστρολογικές .. προβλέψεις. Στην κουζίνα αναλαμβάνει ο Chef μας μας Πέτρος Καλεβρόσογλου, ο οποίος μας φτιάχνει ψαροκεφτεδάκια! Στη συνέχεια, η Λίλα μας δίνει ιδέες για σπιτικούς ουζομεζέδες. Συνεχίζουμε με την Πελίνα Θεοδοσίου στην ενότητα της υγείας, που με τον χειρουργό οφθαλμίατρο κ. Ιωάννη Μαργέτη, μας μιλούν σχετικά με την πρεσβυωπία. Προχωράμε με λίγη γυμναστική, αλλά και με μια έρευνα για το πώς λίγο κρασί μπορεί να περιορίσει το άσθμα. Συνεχίζουμε με ένα ρεπορτάζ για το πώς πρέπει να διαλέγουμε ένα βαρέλι, για να διατηρήσουμε σωστά το κρασί μας, αλλά και με ένα αφιέρωμα στην ιστορία της σαμπάνιας. Κλείνουμε την εκπομπή μας με μια συνέντευξη περί οίνου…. με τον οινοποιό κ. Βασίλη Παπαγιαννάκο.

Πέμπτη 05/04 : Η εκπομπή ξεκινάει με την Μαρία Σπυριδάκη και συνεχίζουμε με τις τάσεις των άστρων από την Ντανιέλα Αλεξάνδρου. Ακολουθεί ο Chef μας Πέτρος Καλεβρόσογλου στην κουζίνα, που μας φτιάχνει σουβλάκια με γαρίδες και τοματίνια. Ακολουθεί η Λίλα που μας δίνει tips για τη γαρίδα. Προχωράμε με την Πελίνα Θεοδοσίου στην ενότητα της υγείας, που με τον χειρουργό οφθαλμίατρο κ. Ιωάννη Μαργέτη, μας μιλούν για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Συνεχίζουμε με τα cine news, αλλά και με ένα ρεπορτάζ, όπου θα απαντήσουμε «γιατί… κρασί;». Κλείνουμε την εκπομπή με καλεσμένο τον ηθοποιό Νίκο Ορφανό, σε μια συνέντευξη περί θεάτρου…

Παρασκευή 06/04 : Ξεκινάμε με την Μαρία Σπυριδάκη προχωράμε με την Ντανιέλα Αλεξάνδρου και τα.. άστρα. Στο πρόγραμμά μας, ακολουθεί ο Chef μας, Πέτρος Καλεβρόσογλου, μαγειρεύοντας λιγκουϊνι με μπέικον και γραβιέρα. Στη συνέχεια η Λίλα, που μας μιλάει για τη δική μας, φρέσκια πάστα. Προχωράμε με την Πελίνα Θεοδοσίου στην ενότητα της υγείας, που με τον χειρουργό οφθαλμίατρο κ. Ιωάννη Μαργέτη, μας μιλούν σχετικά με το γλαύκωμα. Στη συνέχεια, προτάσεις γυναικείας μόδας και προχωράμε με την ιστορία του… οίνου! Ολοκληρώνουμε την εκπομπή μας με μικρά μυστικά οινογνωσίας από τον Υπεύθυνο του Fabrica De Vino, κ. Νεκτάριο Κεφαλά, για να μάθουμε και να απολαμβάνουμε σωστά ένα ποτηράκι κρασί!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ