·
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·
½ φλιτζ. δάκρυα
σοκολάτας κουβερτούρας
·
1¼ φλιτζ. ζάχαρη
·
1 φλιτζ. Βιτάμ
·
6 αβγά
·
2 κουταλάκια
μπέικιν πάουντερ
·
φορμάκια για μάφινς
·
αλεύρι για το
αλεύρωμα
·
Βιτάμ για το
άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
·
1 Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε στο μπολ
του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να αφρατέψουν.
·
2 Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το μείγμα με το
αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να απορροφηθεί.· 3 Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.
· 4 Άλειφουμε τα φορμάκια με Bιτάμ, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Τώρα τα φορμάκια είναι έτοιμα να γεμίσουν κατά τα ¾ με το μείγμα και να μπουν για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
· 5 Αφού ψηθούν, βγάζουμε τα μάφινς από το φούρνο, άφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να τα ξεφορμάρουμε, και σερβίρουμε γαρνίροντας με το ξύσμα σοκολάτας.
Σχόλια