Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Από ξενοδοχείο στην Ανάβυσσο ξεκίνησαν οι μπουλντόζες την κατεδάφιση αυθαιρέτων

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η πρώτη από μια σειρά κατεδαφίσεων στην περιοχή της Αναβύσσου στο πλαίσιο σχετικής εντολής του υπουργείου Περιβάλλοντος.
 

Αποσύρθηκαν ομπρέλες από το παραλιακό μπαρ του ξενοδοχείου Αλεξάντερ ενώ αστυνομικοί ενημέρωναν σχετικά λουόμενους προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο είναι σε νόμιμη λειτουργία και η κατεδάφιση αφορά στο μπαρ και τις ομπρέλες που βρίσκονται παράνομα στο σημείο και «κλείνουν» τον αιγιαλό.


Για τις συγκεκριμένες αυθαίρετες κατασκευές έχουν εκδοθεί τρία πρωτόκολλα κατεδάφισης το 1997, το 2010 και, η τελευταία, το 2016, όμως λειτουργούσαν κανονικά!

Οι ιδιοκτήτες των αυθαίρετων εγκαταστάσεων δεν δημιούργησαν προβλήματα στο συνεργείο του ΥΠΕΝ, όπως έχει συμβεί σε άλλες, ανάλογες καταστάσεις και συνεργάστηκαν για την απομάκρυνση του εξοπλισμού.

Το συνεργείο πάντως ήταν υποχρεωμένο να κινηθεί με αργούς ρυθμούς, καθώς η μπουλντόζα κινούνταν κυριολεκτικά... επάνω στο κύμα.

Είναι η πρώτη από τις κατεδαφίσεις που θα πραγματοποιήσει το υπουργείο σε παράκτιες περιοχές στη λεωφόρο Αθηνών- Σουνίου.

Την κατεδάφιση στην Ανάβυσσο επιβλέπει ο ειδικός γραμματέας επιθεωρητών περιβάλλοντος δόμησης και ενέργειας, Δημήτρης Δερματάς.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσει η κατεδάφιση και σε άλλα σημεία επί της λεωφόρου Σουνίου και συγκεκριμένα:

Στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι, στην Ανάβυσσο, εντός της ζώνης του αιγιαλού, κατασκευές όπως αποδυτήρια, πλακόστρωση από πέτρινες πλάκες, βεράντα με επιχωμάτωση και πλακόστρωση, πέτρινος προβλήτας, ξύλινο δάπεδο με καλαμωτή.

Μπιτς μπαρ ξενοδοχείου στο 47ο χλμ. με ξύλινα αποδυτήρια, τουαλέτες, διάδρομο, δάπεδο και ψάθινο στέγαστρο

Ξύλινες εγκαταστάσεις περί τροχήλατης καντίνας στο Λαγονήσι (41,3 χλμ)

Εντός ζώνης αιγιαλού, στο 36ο χλμ., σκάλες, πισίνα, μάντρα, αποθήκη, προβλήτα εντός θαλάσσης, επιχωματώσεις, τούνελ από μπετόν.


Δείτε περισσότερα και φωτορεπορτάζ στο notioanatolika.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ