Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Αλιευτικό Καταφύγιο στην Παλαιά Φώκαια. Συνάντηση Χρήστου Τσιγαρίδα με την υπεύθυνη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων


Μια πολύ σημαντική συνάντηση είχε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Χρήστος Τσιγαρίδας, με την υπεύθυνης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Αρχαιολόγου κας Δέσποινας Κουτσούμπα.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση για την πορεία του έργου κατασκευής Αλιευτικού Καταφυγίου στην Παλαιά Φώκαια.

Στη συνάντηση που κράτησε περίπου μια ώρα, η Αρχαιολόγος επιβεβαίωσε ότι όντως πρόκειται να αρχίσουν έργα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον Δήμαρχο πριν από λίγες εβδομάδες, με τη διαφορά ότι τα έργα αυτά δεν αφορούν άμεσα στο αλιευτικό καταφύγιο, αφού θα είναι έργα αρχαιολογικών ανασκαφών και όχι τεχνικά έργα για την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσιγαρίδας: “Το 2014 εγκρίθηκε χρηματοδότηση για τις υποβρύχιες έρευνες του έργου αυτού, το οποίο δημοπρατήθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Εναλίων αρχαιοτήτων και το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με απένταξη λόγω καθυστέρησης. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο το έργο θα αρχίσει μέσα στο επόμενο δίμηνο όπως μας είπε με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες η κ. Κουτσούμπα.”
Και συνεχίζει ο κ. Τσιγαρίδας: “Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από τη συνάντηση, είναι ότι οι υποβρύχιες έρευνες (ανασκαφές) θα προχωρήσουν ουσιαστικά μόνο στο ανατολικό τμήμα του καταφυγίου αφού δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στο δυτικό τμήμα στο οποίο έχουν ήδη καταγραφεί σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα.”
Σύμφωνα με τον κ. Τσιγαρίδα, η Υπεύθυνη Αρχαιολόγος, τόνισε κατηγορηματικά ότι προϋπόθεση για να προχωρήσει το εν λόγω έργο είναι τα ευρήματα τα οποία θα ανασκαφούν να θεωρηθούν μετακινήσιμα και χωρίς μόνιμη βάση, οπότε θα μετακινηθούν και θα γίνουν ειδικές εργασίες για να καλυφθούν χωρίς να καταστραφούν έτσι ώστε το έργο να προχωρήσει κανονικά. Εφόσον θεωρηθούν σταθερά, δηλαδή ότι ανήκουν στον χώρο και δεν μπορούν να μετακινηθούν, όλο το έργο θα παγώσει.
“Ευχαριστούμε την Υπεύθυνη Αρχαιολόγο κα Κουτσούμπα για την πολύ καλή υποδοχή και συνεργασία. Οι πληροφορίες που μας δόθηκαν στη συνάντηση είναι πολύ χρήσιμες και διαφωτιστικές και από τον πλέον
αρμόδιο κρατικό λειτουργό.” λέει ο κ. Τσιγαρίδας. “Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενός κύκλου επαφών που έχουμε ξεκινήσει, με σκοπό να ενημερωνόμαστε για όλα τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής του Δήμου μας από τα πλέον υπεύθυνα και αρμόδια χείλη, και να μεταφέρουμε αυτή την επίσημη και έγκυρη πληροφόρηση στους πολίτες, σε αντίθεση με την παρούσα Δημοτική Αρχή που προτιμά να ακολουθεί την πολιτική της μη ενημέρωσης και του... “κόψιμου της κορδέλας”, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς τις Δημοτικές Εκλογές.” για να καταλήξει τονίζοντας: “Προτεραιότητα όλων μας, πρέπει να είναι η συμμαχία με τους πολίτες του Δήμου μας, για να δώσουμε νέα πνοή στην Πόλη μας! Και οι καλύτεροι σύμμαχοι είναι οι ενημερωμένοι πολίτες!

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ