Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Πυροσβεστική: Συνολικά 57 πυρκαγιές σε 24 ώρες - Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί στην Κορινθία

Η Πυροσβεστική αναφέρει πως από το απόγευμα της Τρίτης έως το απόγευμα της Τετάρτης εκδηλώθηκαν συνολικά 57 πυρκαγιές, με πιο σημαντική εκείνη στις Κεχριές

Συνολικά 57 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε μία ημέρα, από το απόγευμα της Τρίτης έως εκείνο της Τετάρτης, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει ότι στο διάστημα 19:00 της Τρίτης έως τις 19:00 της Τετάρτης εκδηλώθηκαν 57 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 749 πυροσβέστες, 264 οχήματα και 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

"Από Ω/19:00/21-07-2020 έως Ω/19:00/22-07-2020, εκδηλώθηκαν 57 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 749 πυροσβέστες, 264 οχήματα, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά επιχείρησαν τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συνδρομή ενός (1) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις Κεχριές Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες. Συνολικά επιχειρούν 179 πυροσβέστες, 56 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, 10 Ε/Π και 7 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν: ένα (1) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών."

Σε πύρινο κλοιό οι Κεχριές Κορινθίας - Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας - Οι φλόγες απείλησαν σπίτια - Εκκένωθηκαν 6 οικισμοί - Συνεχείς αναζωπυρώσεις.
Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, με τις επόμενες ώρες να θεωρούνται πολύ κρίσιμες για την εξέλιξη της δασικής πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 6 οικισμοί στις Κεχριές Κορινθίας, μια κατασκήνωση και ένα οικοτροφείο για άτομα με αναπηρείς, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις που οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα από σπίτια.

Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας -με τη συνδρομή των εναέριων μέσων- να περιορίσουν την έκταση του πύρινου μετώπου πριν από τη δύση του ήλιου, όταν αεροσκάφη και ελικόπτερα θα αποχωρήσουν αναγκαστικά. Η νύχτα προμηνύεται δύσκολη, με τους ανέμους -που πνέουν ισχυροί κατά διαστήματα- να δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν την πορεία της μεγάλης φωτιάς.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας έχει μεγάλη περίμετρο και εντός της καμμένης έκτασης σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς υπάρχουν ξαφνικές ριπές ανέμων. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Ζίμενς, Αθίκια, Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης. Η παιδική κατασκήνωση που εκκενώθηκε βρίσκεται κοντά στα Λουτρά. Σε όλες τις περιπτώσεις οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και με δικά τους οχήματα σε ασφαλές μέρος κοντά στην παραλιακή ζώνη.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γνωστοποίησε ότι έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην περιοχή Αθίκια. Όπως είπε, η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας κατευθύνεται προς την περιοχή όπου βρίσκονται οι οικισμοί Γαλατάκι και Αθίκια.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντές.
  • 179 πυροσβέστες με 56 οχήματα,
  • 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,
  • το ΜΕΤΠΕ.
Από αέρος επιχειρούν 10 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, έχοντας καταφέρει σε αρκετές περιπτώσεις να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Στην επιχείρηση συμμετέχει και ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού.

Πολύτιμη συνδρομή στη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας από εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η δασική πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το μεσημέρι της Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020.


Πηγή: athensvoice.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ