Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται σοβαρή.
Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος εισήχθη το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2020 με δύσπνοια και χαμηλό οξυγόνο.

Στο πλαίσιο του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου για την πανδημία Covid-19 στην Ελλάδα, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος έκανε τεστ για κορονοϊό, το οποίο και βγήκε αρνητικό. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη. «Η αναπνευστική του διαταραχή ελέγχεται και παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός» επισημαίνεται στο ιατρικό ανακοινωθέν του ΠΑΓΝΗ, με το οποίο γίνεται γνωστό ότι ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Η διακομιδή του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου στο ΠΑΓΝΗ έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε από το κτίριο της αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ για τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και την κατάσταση της υγείας του:

« Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου στις 09.20 π.μ, με οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια. Αρχικά, αντιμετωπίστηκε με μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό, χωρίς όμως ανταπόκριση και γι' αυτό μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας, όπου και διασωληνώθηκε. Η αναπνευστική του διαταραχή ελέγχεται και παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός. Το πρώτο Covid test που πραγματοποιήθηκε είναι αρνητικό».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ