Αναβάθμιση των κατηγοριών από πλημμελήματα σε κακουργήματα σε βάρος των υπευθύνων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ζητάει από την Εισαγγελία η Βαρβάρα Φύτρου.
Η γυναίκα που έχασε όλη της την οικογένεια τον Ιούλιο του 2018, για μια ακόμη φορά, μέσω αίτησής της στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, ζητεί να διωχθούν για την κακουργηματική τους αμέλεια αλλά και για τις μετέπειτα ενέργειες συγκάλυψης της αλήθειας, τα πρόσωπα που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη κατάσβεσης της πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού των κατοίκων.
Με τη φράση «Η αλήθεια επιτίθεται στο Ψέμα», η Βαρβάρα Βουκάκη - Φύτρου, απαριθμεί στην αίτηση της όλα τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη διάθεση του ανακριτή τον περασμένο Αύγουστο (δηλαδή δύο χρόνια μετά την εθνική τραγωδία με τους 102 νεκρούς) και που η εισαγγελέας «ουδόλως αιτιολόγησε, επαρκώς και εμπεριστατωμένα την απόρριψη των ισχυρισμών» του ανακριτή περί κακουργηματικών πράξεων και η οποία «μέχρι σήμερα έχει για άγνωστους λόγους αποφεύγει να πράξει».
«Αυτή η εγκληματική αδιαφορία»
Απαριθμώντας, μάλιστα, η αιτούσα ένα προς ένα τα στοιχεία που καταρρίπτουν το μεγάλο ψέμα για το τι συνέβη τη μοιραία μέρα, αναρωτιέται ότι «μετά και από τα νέα δεδομένα, για ποιο ΄εξ αμελείας΄ διωκόμενο αδίκημα θα καλέσετε κ. Ανακριτά τον Γεώργιο Πορτοζούδη και όλους τους άλλους αυταποδείκτως δράστες κακουργηματικών αδικημάτων να απολογηθούν;» ... όταν «ακόμη και αν ήθελε υποτεθεί, ότι εξ’ αμελείας αδιαφόρησε για την πυρκαγιά και προτίμησε τη συνάντηση με την επισκέπτριά του ο Γεώργιος Πορτοζούδης, είναι αδύνατον η Δικαιοσύνη να δεχτεί, ότι εξ’ αμελείας πλαστογράφησε το ημερολόγιο. Οι πράξεις του αυτές είναι η πλήρης απόδειξη, ότι ενήργησε μόνον δολίως εκείνη την τραγική ημέρα. Η δόλια προσπάθεια του κατηγορούμενου Γεώργιου Πορτοζούδη, εκμεταλλευόμενος το αξίωμα του, να πλαστογραφήσει το ημερολόγιο της ΥΕΜΠΣ, δηλαδή ένα κατ’ εξοχήν ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ είναι η απόδειξη, τουλάχιστον, τέλεσης πράξεων συγκάλυψης των διαπραχθεισών από αυτόν και από τους άλλους κατηγορούμενους εγκλημάτων κακουργηματικής μορφής εις βάρος της οικογένειάς μου εκείνη την ημέρα. Είναι δυνατόν τέτοια πραγματικά περιστατικά να συνιστούν αμέλεια; Αυτή η εγκληματική αδιαφορία για το καθήκον τους προς τους συνανθρώπους μας είναι αμέλεια;» σημειώνει ανάμεσα στα άλλα.
«Ψευδές ότι έγιναν 37 ρίψεις»
Ακόμα η Βαρβάρα Φύτρου, επικαλείται τα έγγραφα και τις μαρτυρίες της δικογραφίας αλλά και της επώδυνης ανακριτικής έρευνας, από τα οποία προκύπτει ότι δεν έγιναν όχι 37 ρίψεις νερού από τα ελικόπτερα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά ούτε μία.
«Εάν ήθελε θεωρηθεί αληθές, ότι προέβη η ΥΕΜΠΣ σε 37 ρίψεις, διά των ελικοπτέρων της στην πυρκαγιά στο Μάτι την 23.7.2018, τότε ο κατηγορούμενος Γεώργιος Πορτοζούδης (παρόλο που ξεναγούσε εκείνες τις τραγικές ώρες την νεαρά επισκέπτριά του) υπήρξε καθόλα επιμελής στην άσκηση των καθηκόντων του. Εάν όμως ήταν έτσι, τότε γιατί αυτό δεν επιβεβαιώνεται από έναν (1) έστω μάρτυρα, παρά διαψεύδεται από όλους; Προσήλθαν ενώπιόν Σας δεκάδες μάρτυρες Πυροσβέστες, οι οποίοι κατέθεσαν, ότι όχι μόνον δεν έγιναν ρίψεις, αλλά και ότι δεν τους δόθηκε εντολή απογείωσης εκείνες τις ώρες από την ΥΕΜΠΣ και τον διοικητή της.
Η αναφορά στο ημερολόγιο είναι ψευδής. Είναι ψευδές ότι έγιναν 37 ρίψεις. Είναι ψευδές ότι ο Γεώργιος Πορτοζούδης, κατά τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς, ασχολήθηκε με την κατάσβεση του μετώπου. Η αλήθεια είναι ότι πλαστογράφησε ο Πορτοζούδης ή ο εντεταλμένος του το ημερολόγιο της ΥΕΜΠΣ, προκειμένου να δημιουργήσει ενώπιόν Σας την ψευδή εντύπωση, ότι ουδόλως επέδειξε δόλια συμπεριφορά και ότι αδιαφόρησε να ασκήσει τα καθήκοντά του. Όμως, οι μόνοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την τήρηση του ημερολογίου ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ κατηγορηματικώς, ότι ανέγραψαν την συγκεκριμένη φράση».
«Δεν απογειώθηκε κανένα ελικόπτερο για το Μάτι»
Στο δια ταύτα της αίτησης της η κυρία Φύτρου, σημειώνει την αδράνεια των αρμοδίων οι οποίοι αν και γνώριζαν αρκετές ώρες πριν την έναρξη της πυρκαγιάς, απογειώθηκαν τρία ελικόπτερα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα και κανένα για το Μάτι.
«Ότι κανένα ελικόπτερο πλέον, έχει αποδειχθεί πλήρως από δημόσια έγγραφα και μάρτυρες, ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν αρκετές ώρες πριν την έναρξη της πυρκαγιάς για: α) τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, β) την επικινδυνότητα της κατάστασης, γ) τις γεωγραφικές συνθήκες και δ) τις δυνατότητες τους για πρόληψη και κατάσβεση, αλλά δεν έδρασαν αποδεχόμενοι το αποτέλεσμα. Άλλωστε από την ΥΕΜΠΣ απογειώθηκαν με τις ίδιες ανωτέρω συνθήκες τρία (3) ελικόπτερα για την Κινέτα. Δεν απογειώθηκε όμως κανένα για το Μάτι».
ΠΗΓΗ: cnn.gr
Σχόλια