Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Πυρ ομαδόν στην κυβέρνηση για το νέο lockdown από τα κόμματα στη Βουλή


Βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για το νέο πανεθνικό lockdown επέρριψαν στη Βουλή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Κοινός τόπος της κριτικής τους ήταν πως η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε έγκαιρα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αντίθετα κινήθηκε χωρίς σχέδιο.

«Το δεύτερο κλείσιμο της οικονομίας είναι η αναγνώριση τις αποτυχίας σας. Άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τετ και ελέγχους. Άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανέναν μέτρο προστασίας. Μόνο μάσκες-γίγαντες δώσατε στα παιδιά μας. Μεγάλος συνωστισμός στα ΜΜΜ. Άρνηση να ενισχύσετε με γιατρούς και νοσηλευτές το ΕΣΥ. Αναγκάζεστε να περιορίσετε τα χειρουργεία κατά 80%. Με 180 περιστατικά στις ΜΕΘ το ΕΣΥ είναι στα όρια του», είπε ο Διονύσης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΚΙΝΑΛ επέκρινε την κυβέρνηση ότι κώφευε στις προτάσεις του κόμματος της και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Όπως είπε η στάση της κυβέρνησης ήταν «λάθη και ολιγωρίες, αυτάρκεια, αυτοθαυμασμός και θάψιμο ευθυνών». Σημείωσε δε, πως οι ευθύνες της κυβέρνησης θα συζητηθούν. «Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις ευθύνες. Μην περιμένετε σιωπή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισημάνουμε το πως φτάσαμε έως εδώ».

Εκ μέρους του ΚΚΕ η Μαρία Κομνηνάκα υποστήριξε ότι καταρρέει ακόμη μια φορά σαν χάρτινος πύργος το παραμύθι της κυβέρνησης για θωράκιση του ΕΣΥ. «Η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από τον Αρμαγεδώνα», ισχυρίστηκε ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση, ενώ η Αγγελική Αδαμοπούλου καταλόγισε στην κυβέρνηση παλινωδίες και ερασιτεχνική προχειρότητα.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ