Τη διενέργεια αυτεπάγγελτης εισαγγελικής έρευνας ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, αναφορικά με το γεγονός ότι την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 38 ετεροχρονισμένα κρούσματα κορονοϊού στο νομό Κοζάνης, από δειγματοληψίες που έγιναν στις 9 Νοεμβρίου. Μάλιστα, κατά τον κ. Κασαπίδη, είναι πολύ σημαντικό ότι γι' αυτά τα ετεροχρονισμένα κρούσματα φαίνεται ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη και αναγκαία ιχνηλάτηση, με αποτέλεσμα εν αγνοία τους πολίτες να αποτελούν εστίες διασποράς του κορονοϊού.
Τα παραπάνω ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην Κοζάνη και διενεργήθηκε μετά το σάλο που προέκυψε στην περιοχή αναφορικά με τα ετεροχρονισμένα ανακοινωθέντα κρούσματα. Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στην Κοζάνη, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, και ανακοινώθηκαν την Τρίτη, 12 του μήνα, ήταν 15 και όχι 53.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δυτικής Μακεδονίας, Χαρίσης Γκοβεδάρος, ανέφερε ότι 31 ετεροχρονισμένα κρούσματα ανακοινώθηκε την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, για το νομό Κοζάνης, άλλα εννέα προχθές, ενώ άλλα εννέα ετεροχρονισμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν για την περιοχή και μέσα στο Δεκέμβριο.
«Είναι γεγονός ότι υπήρχαν ετεροχρονισμένα δηλωθέντα κρούσματα. Πρόκειται για μία αστοχία του συστήματος. Θεωρώ ότι θα πρέπει να τις διορθώσουμε αυτές τις αστοχίες. Δεν πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στους αρμόδιους δημόσιους φορείς, αφού λάθη γίνονται. Πρέπει να συνεχίσουμε με ασφάλεια τις ζωές μας», αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.
Σχόλια