Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Επεισόδια τώρα στη Θεσσαλονίκη: Ένταση και μολότοφ (Βίντεο)



Μολότοφ και επεισόδια αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία των φοιτητών.
Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας της πορείας φοιτητών ενάντια κατά του νόμου για τα ΑΕΙ και την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων σε πέντε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Τις εικόνες έντασης στη Θεσσαλονίκη συμπληρώνει η εκτόξευση μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων από άτομα που πιθανότατα βρέθηκαν στην «ουρά» του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, που μέχρι εκείνη τη στιγμή εξελισσόταν ομαλά.

Περίπου 1.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο μπροστά από την πρυτανεία που παραμένει υπό κατάληψη και με πορεία έφτασαν στο άγαλμα Βενιζέλου, σημείο συνάντησης και με άλλους φορείς που πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε νέα πορεία στους κεντρικούς δρόμους με κατάληξη το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν άλλο ένα συλλαλητήριο ενάντια στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Πληροφορίες των τοπικών μέσων κάνουν λόγο για έναν τραυματία, που έχει τραυματιστεί στο πόδι. Έχει γίνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον μια προσαγωγή.

Αυτή τη στιγμή έχουν κλειστεί στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ