Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σούπερ Πετρούνιας πέρασε στον τελικό. Προκρίθηκαν Σάκκαρη και Γκιώνης


Ο Λευτέρης Πετρούνιας έστειλε μήνυμα χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθώς ήταν εκπληκτικός στον προκριματικό των κρίκων. 
Ο χρυσός ολυμπιονίκης στο Ρίο στοχεύει στο δεύτερο σερί χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και έδειξε ήδη από τον προκριματικά τις άγριες διαθέσεις του. Ο «άρχοντας των κρίκων» πραγματοποίησε εξαιρετικά το πρόγραμμά του, βαθμολογήθηκε με 15.333 βαθμούς και κατέλαβε την πρώτη θέση στα προκριματικά του αγωνίσματος. Ο τελικός των κρίκων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στις 11 το πρωί και φυσικά όλη η Ελλάδα ευελπιστεί ότι θα κυριαρχήσει και πάλι και θα κατακτήσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο.

Δεν έδειξε live η ΕΡΤ την προσπάθεια του Πετρούνια

Αρνητική εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε live την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια. Μολονότι αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της δημόσιας τηλεόρασης, φαίνεται ότι σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια που η ΕΡΤ εξασφάλιζε την εικόνα των Ελλήνων αθλητών πληρώνοντας το σχετικό κύκλωμα, σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο τουλάχιστον επί του παρόντος.

Η ΕΡΤ αρκέστηκε στην κεντρική μετάδοση του προγράμματος για την ενόργανη γυμναστική και για το λόγο αυτό δεν είδαμε ποτέ live την προσπάθεια του Πετρούνια, ενώ και η δημοσιογράφος που έκανε τη μετάδοση, ανέφερε αρκετές φορές ότι «περιμένουμε τον σκηνοθέτη να μας δείξει την προσπάθεια του Πετρούνια». Αναμφίβολα πάντως πρόκειται για «φάουλ» και του ξένου σκηνοθέτη, ο οποίος αγνόησε τον χρυσό ολυμπιονίκη του 2016, σημαιοφόρο της Ελλάδας και πρώτο σημαιοφόρο κατά την παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης. Η ΕΡΤ ωστόσο θα έπρεπε να έχει φροντίσει ότι η live εικόνα του Πετρούνια δεν θα χανόταν στη μετάδοση.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο twitter υπήρξαν πολλά επικριτικά σχόλια τόσο για τη δημόσια τηλεόραση όσο και για τον σκηνοθέτη της μετάδοσης.

Η Βασιλική Μιλλούση δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν είδε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο instagram:

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Το video της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια

Προκρίθηκε στον β' γύρο του πινγκ πονγκ ο πολύπειρος Γκιώνης, 63ος στην ποδηλασία ο Τζωρτζάκης

Θαυμάσιο ήταν το ξεκίνημα του Παναγιώτη Γκιώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 41χρονος Έλληνας πρωταθλητής του πινγκ πονγκ προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του μονού ανδρών καθώς επικράτησε με 4-0 στα γκέιμ του Σέρβου -ουγγρικής καταγωγής- Ζολτ Πέτο ((No.53 στο ταμπλό).

Ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο.35 του ταμπλό), στους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, ήταν αποφασιστικός στα καθοριστικά σημεία του δεύτερου και τρίτου γκέιμ και πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (25/07) τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ (No.31 του ταμπλό).

63ος ο Τζωρτζάκης

Παράλληλα, ο ποδηλάτης Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, ο οποίος βρέθηκε για ένα μεγάλο διάστημα της διαδρομής των 234 χλμ, της ποδηλασίας δρόμου μέσα στην πρώτη πεντάδα, ακόμη και στην πρώτη θέση, τελικά δεν άντεξε στην πίεση και το ιδιαίτερα απαιτητικό φινάλε του αγώνα και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 63η θέση με χρόνο 6:21:46.

Ο Ρίχαρντ Καραπάζ κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου κατά την πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο ποδηλάτης από τον Ισημερινό πήρε το χρυσό μετάλλιο, αφού κάλυψε τα 234 χλμ. της απόστασης σε 6 ώρες 5 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, μπροστά από τους Βόουτ βαν Αέρτ (Βέλγιο) και Ταντέι Πογκάτσαρ (Σλοβενία). Ο Βέλγιος κάτοχος του χρυσού μεταλλίου το 2016 στο Ρίο, Γκρεγκ Βαν Αβερμάετ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του και εγκατέλειψε λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Συνολικά τερμάτισαν 82 ποδηλάτες, ενώ εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους 46 αθλητές.

Εξαιρετική η Σάκκαρη πέρασε το εμπόδιο της Κονταβέιτ

Φανταστική εκκίνηση πραγματοποίησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 2-0 σετ (7-5, 6-2) της Εσθονής Ανέτ Κονταβέιτ και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 32 του τουρνουά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Νίνα Στογιάνοβιτς από τη Σερβία, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 90 της παγκόσμιας κατάταξης. Το εμπόδιο της Στογιάνοβιτς δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό και δίνει αρκετές ελπίδες στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια για πρόκριση στην 16άδα.

Η Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 19 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε 90 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κονταβέιτ. Στο ξεκίνημα του αγώνα πάντως έδειξε αγχωμένη. Έπειτα από τα έξι πρώτα γκέιμ του πρώτου σετ βρέθηκε στο 2-4 έπειτα από μπρέικ που της έκανε η Εσθονή. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο βρήκε τον ρυθμό της και απάντησε με μπρέικ στο καθοριστικό ένατο γκέιμ (5-4) κι ενώ προηγουμένως έσωσε κι ένα σετ πόιντ της Κονταβέιτ. Εκανε και δεύτερο σερί μπρέικ για το 6-5 προτού κλείσει το σετ στο 7-5.

Πλέον ο δρόμος είχε ανοίξει για τη Σάκκαρη που στο δεύτερο σετ κυριάρχησε. Εκανε δύο σερί μπρέικ στην αντίπαλό της για το 3-2 και το 5-2 κι ολοκλήρωσε τον αγώνα πανηγυρικά με 6-2. Το ξεκίνημά της στην παρθενική παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ιδανικό καθώς ξεπέρασε το άγχος της πρεμιέρας και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ