Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ελληνοτουρκικός «πόλεμος» για τα pcr test. «Πόρτα» στην Γαλατασαράι και αναβολή του φιλικού με τον Ολυμπιακό


Διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου έχει πάρει το φιλικό της Γαλατασαράι με τον Ολυμπιακό, με τους Τούρκους να επιστρέφουν τελικά στην Κωνσταντινούπολη, αφού δεν τους επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα, μετά την άρνηση των Αρχών να δεχτούν τα PCR τεστ που είχαν κάνει.
Αναβλήθηκε το αυριανό (13/7) φιλικό μεταξύ του Ολυμπιακού και της Γαλατασαράι, καθώς η τουρκική ομάδα προσγειώθηκε κανονικά στο «Ελ Βενιζέλος» αλλά φέρεται πως δεν τηρήθηκε κατά γράμμα το πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα και δημιουργήθηκε θέμα με τα μοριακά τεστ κορονοϊού.

Ως αποτέλεσμα και μετά από ώρα αναμονής, οι Τούρκοι πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στη βάση τους στην Κωνσταντινούπολη, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για το όσα διαδραματίστηκαν. Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για «αλαζονική και απαράδεκτη συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών και τον δυνάμεων ασφαλείας», με τον Τούρκο υπουργό Αθλητισμού, Μεχμέτ Κασάπογλου να παίρνει θέση στο πλευρό της τουρκικής ομάδας, μιλώντας για ξεπερασμένες και αναχρονιστικές συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση της Γαλατασαράι:


«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να δώσουμε φιλικό σε φιλική ατμόσφαιρα, έγινε μια ξεκάθαρη διάκριση απέναντι σε μια τουρκική ομάδα. Πέρα από τη συνήθη διπλωματική πρακτική μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι δοκιμές PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτές. Ζητήθηκε νέο τεστ και παρότι ο προπονητής, Φατίχ Τερίμ, και μερικοί από τους παίκτες μας συμπεριφέρθηκαν εποικοδομητικά για το τεστ και έλαβαν τις σχετικές ενέργειες, τους συμπεριφέρθηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, την πρακτική και τη συμπεριφορά των Ελλήνων και των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, υπέστη τέτοια έλλειψη σεβασμού.

Το Δ.Σ μετά την αξιολόγηση της κατάστασης που κάναμε με τον Τερίμ, αποφάσισε η ομάδα να επιστρέψει άμεσα. Εξ ονόματος της χώρας μας, περιμένουμε μια συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους αξιωματούχους για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κράτος και τους αξιωματούχους της τουρκικής δημοκρατίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών που δεν μας άφησε μόνους από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ήταν σε επαφή με την αποστολή και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με φιλικά και διπλωματικά μέσα».

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Κασάπογλου, πήρε θέση για όσα συνέβησαν στο «Ελ. Βενιζέλος» με την αποστολή της Γαλατασαράι, καταδικάζοντας τη στάση των ελληνικών Αρχών: «Σχετικά με τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε η Γαλατασαράι, που ταξίδεψε στην Ελλάδα για φιλικό ματς, μίλησα με τους προέδρους Μπουράκ Ελμάς και Φατίχ Χόκα στο τηλέφωνο και τους είπα ότι είμαι μαζί τους. Καταδικάζω απερίφραστα αυτή την ξεπερασμένη συμπεριφορά».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ