Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Η φωτιά πέρασε την Εθνική προς Αγιο Στέφανο. Δυναμώνει ο αέρας


Δραματική είναι η νύχτα για την Αττική, καθώς η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στους πρόποδες της Πάρνηθας και τη Βαρυμπόμπη, αφού κατέκαψε την Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.
Οι εστίες φωτιάς είναι διάσπαρτες, ενώ δυστυχώς ο αέρας έχει δυναμώσει.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του, προειδοποίησε ότι η νύχτα είναι απειλητική, ενώ για την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ενίσχυση των ανέμων στην Αττική έως και 8 μποφόρ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 22:30 σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά έφτασε στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και βρέθηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά από τα διόδια των Αφιδνών, ενώ υπήρξε νέα αναζωπύρωση στο Κρυονέρι.

Η κατάσταση εξελίσσεται σε εφιάλτη, καθώς οι φλόγες είναι τεράστιες και είναι σχεδόν αδύνατον να ελεγχθούν.

Οι πυροσβέστες, με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν, τελικά, να σβήσουν τη φωτιά στα διόδια των Αφιδνών.

Λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ η φωτιά πέρασε και την εθνική οδό, με τις στιγμές να είναι κρίσιμες. Ιδιαίτερα οι επόμενες δύο ώρες θα αποτελέσουν το «κλειδί» για το πώς θα κυλήσει η βραδιά. Θα φανεί αν μπορούν οι Αρχές να «φρενάρουν» την πύρινη λαίλαπα, ή αν θα έρθουν τα χειρότερα.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ