Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Game of Chefs: Αυτοί είναι οι κριτές στο πιο ανατρεπτικό μαγειρικό ριάλιτι


Εκεί που τελειώνουν τα άλλα παιχνίδια μαγειρικής, αρχίζει το «Game Of Chefs»!
Τρεις ομάδες διαγωνίζονται για την κυριαρχία τους στην κουζίνα.Παρουσιάστρια, κριτές και διαγωνιζόμενοι σε ετοιμότητα! Το «Game Of Chefs», με την Ντορέττα Παπαδημητρίου, κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, και μας ανοίγει την όρεξη για γαστρονομικές περιπέτειες.

Άγγελος Λάντος, Βασίλης Μουρατίδης και Άνταμ Κοντοβάς κάθονται στη θέση του κριτή και βάζουν τη βραβευμένη υπογραφή τους στον πιο ανατρεπτικό διαγωνισμό μαγειρικής.

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου, με χιούμορ και ατάκα, θα ρίχνει το αλατοπίπερο στη συνταγή επιτυχίας του «Game Of Chefs» και οι τρεις σεφ-κριτές θα δοκιμάζουν στα τυφλά, θα ηγούνται των ομάδων τους και θα καταθέτουν διαφορετικής φιλοσοφίας μαγειρικές προτάσεις.

Όλοι μπορούν να αποδείξουν το μαγειρικό τους ταλέντο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, αρκεί να έχουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, το πάθος, την προσωπικότητα και πάνω από όλα την επιθυμία να κερδίσουν τον τίτλο του επόμενου κορυφαίου σεφ, αλλά και 50.000 ευρώ!

Το παιχνίδι ξεκινά με τις «Blind Taste Test» Auditions, όπου ο κάθε διαγωνιζόμενος σερβίρει τη μαγειρική του πρόταση που θα τον περάσει στην επόμενη φάση.

Αυτή είναι η μεγάλη έκπληξη του «Game Of Chefs»! Οι κριτές δεν γνωρίζουν σε ποιον ανήκει το κάθε πιάτο! Η προσωπική ιστορία του κάθε διαγωνιζόμενου τους είναι άγνωστη.

Για να περάσει ένας διαγωνιζόμενος στην επόμενη φάση, στο Boot Camp, θα πρέπει οι δύο από τους τρεις κριτές να εγκρίνουν το πιάτο του.

Το Boot Camp περιλαμβάνει μια σειρά δοκιμασιών, όπου οι παίκτες πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν τις δεξιότητες και την αφοσίωση που απαιτούνται για έναν σεφ πρώτης γραμμής.

Μετά από κάθε δοκιμασία, οι κριτές θα επιλέξουν τους διαγωνιζόμενους που θα εντάξουν στις ομάδες τους.

Το τρίτο στάδιο του «Game Of Chefs» είναι τα «Kitchen Battles», όπου ο ρόλος των τριών σεφ αλλάζει, καθώς γίνονται αρχηγοί των ομάδων τους. Οι σεφ μπορούν να καθοδηγούν, αλλά όχι να μαγειρεύουν μαζί με τις ομάδες τους στα battles. Τα πιάτα θα κρίνονται, πλέον κάθε φορά, από διαφορετικούς γνώστες της υψηλής γαστρονομίας. Από τις τρεις ομάδες, μία θα είναι η νικήτρια.

Στη συνέχεια, τα μέλη των δύο ηττημένων ομάδων θα διαγωνίζονται μεταξύ τους και οι τρεις σεφ, ως κριτές πάλι, θα δοκιμάζουν όλα τα πιάτα μέσα από «Blind Taste» διαδικασία, παίρνοντας το μεγάλο ρίσκο να απορρίψουν, χωρίς να το ξέρουν, το πιάτο ενός διαγωνιζόμενου της ομάδας τους.

Οι τρεις κριτές και ποιοι είναι

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Λάντος, είναι βραβευμένος με 2 Αστέρια Michelin και chef της Σπονδής, του πιο εμβληματικού εστιατορίου της Αθήνας. Διαθέτει πάνω από 25 χρόνια εμπειρία στην υψηλή γαστρονομία, διεθνείς διακρίσεις και κορυφαίες συνεργασίες. Είναι ο chef που εξελίσσει και ανεβάζει το επίπεδο στο γαστρονομικό χάρτη με την εκλεπτυσμένη υψηλή μαγειρική του τέχνη. Με πηγαία έμπνευση και δημιουργικότητα, ο Άγγελος Λάντος είναι η ήρεμη δύναμη της Σπονδής. Δημιουργεί πιάτα που ισορροπούν ιδανικά μεταξύ της υψηλής εκτελεστικής τεχνικής και του υποδειγματικού χειρισμού της πρώτης ύλης.

O Άνταμ Κοντοβάς, ο δεύτερος κριτής, ξεκίνησε την πορεία του πλάι στον Γιάννη Μπαξεβάνη και στη συνέχεια στο Funky Gourmet (2 αστέρια Michelin). Έπειτα βρέθηκε στην Ιρλανδία, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως sous chef του Jean Charles Metayer. Μετά από μια σύντομη επιστροφή στο James Joyce Irish Pub & Restaurant, όπου προχώρησε σε makeover του μενού, ο Άνταμ συνέχισε στο Premiere του Athenaeum Intercontinental Hotel. Απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Νέου Chef από το περιοδικό FnL Guide, καθώς και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Ακόμη, ψηφίστηκε από το γνωστό περιοδικό Athens Voice ως μέλος της dream team των νέων Ελλήνων Chef.

Ο Βασίλης Μουρατίδης, ο τρίτος της μαγειρικής παρέας, από την αρχή της καριέρας του μαθήτεψε πλάι σε εξαιρετικούς chef όπως ο Dennis Van Golberdine. Εργάστηκε σε διάστερα και τριάστερα εστιατόρια του εξωτερικού, κατόπιν ως sous chef στο Da Vinci στο Kempinski της Θεσσαλονίκης και από το 2010 στο Squirrel με chef τον Hervé Pronzato.
Στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία της δύσκολης και απαιτητικής κουζίνας και ως chef Executive μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις. Τα δυο τελευταία χρόνια τον συναντάμε και στην κουζίνα του Greenhouse restaurant στο Λονδίνο (2* Michelin).

Αυτοί θα είναι, λοιπόν, οι κριτές του νέου μαγειρικού ριάλιτι στον AN
T1, Game of Chefs.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ GAME OF CHEFS, ΕΔΩ

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ